VW Golf: 40-jarige geschiedenis, beoordelen we zijn beste momenten

40 jaar van de Volkswagen Golf40 jaar van de Volkswagen Golf40 jaar van de Volkswagen Golf40 jaar van de Volkswagen Golf

in mei 1974 Het begon de geschiedenis van dit voertuig al uitgegroeid tot mythe. meer 30 miljoen exemplaren verkocht in 40 jaar geschiedenis beschouwen hem. we praten over Volkswagen Golf, de best verkochte auto in de geschiedenis van de Duitse mark en de derde in de mondiale markt, met achterlating van alleen de Toyota Corolla en de Ford F-Series.

Hij brak de mal en erfde de geest succesvolle Wolfsburg maker had getracht ook de legendarische Beetle. Niet alleen dat, maar de Golf Hij creëerde het concept 'GTI', en hij maakte de weg vrij voor andere modellen die sporten wake hebben gevolgd.

Vele varianten en mechanische lichaam Amparan golf in zijn zeven generaties: van de typische 'hatchback' van vijfdeurs of drie deuren, door de 'Cabriolet' convertibles, meer familie 'Variant' of 'Plus' en Camperas CrossGolf of Golf Country, de sportiefste GTI, GTD of R, zelfs degenen die moeten komen in deze 2014, elektrisch e-Golf of hybride Golf GTE.

VW Golf I (1974-1983)

VW Golf IDe Volkswagen Golf is bedacht in de eerste generatie als een functionele compacte 3.70 meter lengte (momenteel 4.20). Het was baanbrekend in zijn tijd in termen van design, naar aanleiding van de lijnen van de legendarische ontwerper Giorgio Giugiaro. Aanvankelijk werd op de markt gebracht met de mechanica 1,1 liter onder bevel van carburator en het leveren van 50 CV Power, met een topsnelheid van 140 km / h.

in 1976 een acroniem dat levend geboren zou worden zijn al motorsport geschiedenis: Golf GTI, met slechts 810 kg en een motor 1.6 mechanische injectie en 110 pk macht. Het werd uitgebracht in een gelimiteerde serie, maar gezien het enorme succes werd een deel van de Duitse compacte bereik. En oef! Later komen de 70 pk turbodiesel eerste, de Golf GTD, een cabrio-variant, de Golf Cabriolet, en een met het lichaam sedan onder de naam Jetta.

In totaal, 6.720.000 exemplaren verkocht In de eerste negen jaar van de geschiedenis. Echter, in markten zoals Zuid-Afrika, werd het op de markt tot 2010, beter bekend als VW ja Citi Golf.

VW Golf II (1983-1991)

VW Golf II GTIgrotere (3,98 meter) En meer motoren sterk, bereiken van de sport variant GTI de 112 hp met 1.8 liter motor. De esthetische details, zoals dubbele koplamp, Ze blijven in het geheugen van de fans van de Golf GTI. Echter, dezelfde kracht dan de eerste generatie niet de prestaties te verbeteren, zodat het op de markt een 16 kleppen versie en 139 pk. Als kers op de taart, een derde krachtigere versie, die bekend staat als 'G60', afgeleverd 160 pk dankzij de 'hulp' van een compressor.

De tweede generatie van de reeds succesvolle Golf geïntroduceerd 1986 remsysteem ABS. En voor het eerst de mogelijkheid om het was inbegrepen AWD 'Syncro', beschikbaar voor versie campera Golf Country en de Golf Rallye, goedkeuren voor de wedstrijd. Met slechts 14 jaar, de Golf in 1988 bereikte de barrière van 10 miljoen eenheden geproduceerd.

VW Golf III (1991-1997)

VW Golf IIIde veiligheid was de dominante trend in de derde tranche van de Volkswagen Golf, die het licht zou zien in augustus 1991: ABS, Airbag, deur balken, cel passagier tot 60 km / h, ... Bovendien trad zij comfortkenmerken typisch hogere segmenten zoals ruiten op de portieren, elektrische spiegels, air conditioning, ...

met 4.02 meter lang, de Golf III opgenomen in de eerste range familie variant variant en het model wordt teruggewonnen convertible Cabrio, Dat was niet vervaardigd in de Golf II. zoals voor mechanica verwijst de compacte Eerst ontvangt een turbodiesel motor, de 1.9 TDI 90 en 110 pk macht. Het ook debuten eerste V6, met kracht 174 pk, boven de nieuwe GTI dat verstreken sinds een mechanische bevestiging 2,0 liter, 16 kleppen 150 pk. In 1994, een mijlpaal, het vieren van de 15 miljoen stuks geproduceerd.

VW Golf IV (1997-2003)

VW Golf V CabrioNieuw design en nieuwe dimensies, het bereiken en 4,08 meter lang. Als een nieuwigheid, deze nieuwe generatie Golf bevat voor de eerste keer Elektronische stabiliteitscontrole ESP, nieuw systeemschijf vier wielen 4MOTIO Type Haldex en automatische dubbele koppeling DSG.

variant GTI en bereiken 180 pk macht, in combinatie geboren de meest radicale versie tot dan toe, de Golf R32, met een V6 3,2 241 pk en 32,6 MKG koppel, staat het bereiken van 250 km / h. Deze versie zou verantwoordelijk zijn voor de DSG merk dat zulke goede resultaten tot nu toe heeft gegeven.

VW Golf V (2003-2008)

VW Golf V GTIaankomen TSI benzinemotor met dubbele drukvulling (Turbocompressor) de vijfde generatie van de Volkswagen Golf, die aanzienlijk groeit tot de 4.20 meter lengte. zijn geboren nieuwe versies Golf Plus en CrossGolf, Variant en erfgenamen van het land, waarin nieuwe vergezellen Golf Cabrio, Golf Variant (Nog steeds in het bereik) en vier sedan, ook bekend als Volkswagen Jetta. de Golf GTI bereikt 200 pk en golf R32 terug naar de 250 pk.

VW Golf VI (2008-2012)

VW Golf VIDe zesde aflevering van de Volkswagen Golf was continuista van de vorige generatie. In feite zijn veel zag het als een 'restyling' van de Golf V. De prestigieuze ontwerper Walter de Silva neem de getuige Marc Lichte aan de esthetiek van de nieuwe Golf, die nauwelijks te lijden variaties in hun afmetingen te creëren. Wat varieert is uw levering van apparatuur, elektronische elementen zoals DCC adaptieve ophanging, parkeerhulp, hill start, de 'Start / Stop' ... systeem

De nieuwste versie van de Golf VI is de nieuwe Golf BlueMotion, die werd de spaarder range: 3,8 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot 99 g / km. De nieuwe Golf GTI stijgt tot 210 pk kracht en in een speciale versie van de verjaardag van 35 jaar, neemt de 235 pk. de Golf R, op zijn beurt wordt toegevoerd aan de mechanische viercilinder 2.0 turbo en 270 pk.

VW Golf VII (2012-- ...)

VW Golf VI BlueMotionDe nieuwste generatie van de Golf breekt met de gevestigde, om de vrijlating nieuwe modulaire MQB platform Volkswagen Group, waarvan de nieuwste Audi A3, Seat Leon en Skoda Octavia is ook de moeite waard. hun gedrag wordt verbeterd, ook begunstigd door de besparing van 100 kilo op het totale gewicht van de Duitse compact. met 4.25 meter lang, de Golf VII won de award in 2013 Auto van het Jaar, en met hem kwam de unit 30 miljoen Golf in haar geschiedenis.

Terwijl de nieuwe versies GTI en bereiken 220 of 230 pk macht, de toekomst het dichtst bij de Golf is veelbelovend: 300 pk voor de toekomst 'R', de eerste elektrische model 'E-Golf' en het eerste hybride 'GTE'.