Wat staat voor Lexus modellen betekenen

Staat voor LexusStaat voor LexusStaat voor LexusStaat voor Lexus

We beginnen met de stap toegang tot het merk, compacte CT 200h. De naam verwijst naar Creative Touring. Creatieve omdat gebruik van een hybride motor -vandaar de "h" final- een segment gedomineerd door Diesel; terwijl Touring zorgen dat zij over voldoende capaciteit voor passagiers en bagage tegemoet te komen zonder te worden geschaad door de ruimte bezet door de batterij.

De volgende stap in het traject is de IS: Intelligent Sports. Het is een sedan concurreert direct met de BMW 3-serie of Audi A4, modellen worden gekenmerkt door een ware sportieve geest (Sport) en is gericht op een jong en dynamisch publiek. Intelligent, omdat het omvat een groot deel van de Lexus technologie in een formaat dat meer inhoud en een zeer efficiƫnte hybride motor.

met de Lexus GS als we de aanpak van de echte traktatie, maar niet de bovenkant. Hun afkortingen betekenen Grote Sedan, en verwijzen naar het model Traditionele lichaam van drie delen, in het midden van het bereik, tussen de IS en LS.

Lexus LS

De laatste, echte flagship Lexus, toekomen met die twee acroniemen die gericht is: Luxury Sedan. De meest uitgeruste versie is de LS 600h L, L waarvan het uiteinde verwijst naar de lange wielbasis lichaam. 445 pk hybride, all-wheel drive en een indrukwekkende technologisch niveau, waarbij achterbank ontbreken niet massage of vier klimaatzones voor de controle van de lichaamstemperatuur van passagiers. een benchmark.

De coupe versie van de IS ontleent zijn naam RC: Racing CoupƩ. zijn meer sportiviteit en 477 CV macht die de meest radicale variant zal hebben, RC F, Racing inspireerde de naam. Stands F, By the way, Het is gereserveerd voor de meer extreme varianten, RS rivalen Audi, BMW M, Mercedes AMG en Jaguar R. F Sport, In plaats daarvan is een sportieve afwerking, maar heeft geen invloed op de motor.

Komt het de beurt aan de RX SUV en NX, waarvan X betekent Crossovers. Bij RX, R de Radiant, verwijzend naar de stralende toekomst voorspelde Japanse merk en dit model bij de lancering. De compactere NX, ondertussen, het heeft de Engels woord lenig (Agile) in zijn naam, gezien hun kleinere afmetingen en dynamischer vaardigheden.