Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra 300: Hvilken er best?

Duel sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraDuel sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraDuel sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraDuel sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra

Som om en av disse episke sammenstøt Ali Foreman, eller Pacquiao mot Mayweather, RS Ford Focus og Seat Leon Cupra bly vender trone mellom den super-GTI i hver av sine respektive fornyelser. Begge er to av vognene i sitt segment media og representerer summum i form av blant sportsånd kompakt, et trinn over myter som VW Golf GTI i effektnivå.

Og hver av dem har sin egen personlighet. dermed RS Ford Focus resultat lusher, muskuløs og radikal; flere utadvendt i sin sportsånd; Kort sagt, med et poeng av overdrivelse i sin paragolpes, pilarer og bakre aerodynamiske avtrekks... og at han har mistet gjelle riding på panseret i forrige avdrag. Hans bilde minner de jagerfly stort slag; slik at de minste uforsiktig motstandere kan gjøre en forskjell, og med en enkel bevegelse banke motstanderen til å lytte til den teller til ti på gulvet.

YTELSEFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
Acel. 0-100 km / t4.87 s6.19 s
Acel. 0-1000 meter24,45 s25.02 s
Loudness 100 km / t69,9 dBA67,4 dBA
Loudness 120 km / t71,6 dBA69,5 dBA
Bremsing fra 120 km / t52,3 m52,4 m
vekt skala1,575 kg1,395 kg

den Seat Leon Cupra, i stedet, Det er mer diskret og subtil med detaljer som sports støtfangere som identifiserer det virker som ikke flaunt det. Vil spille rollen som stylist, lettere og mer presis i sine bevegelser, men nok til å gamble i melee kraft og med en slik presisjon som gjør det vanskelige enkelt. Det er i stand til å komme inn og ut av slående avstand til utmattende sin sterkeste rival.

RS Ford Focus og Seat Cupra: krets eller seksjon

Gitt sin evne til å begeistre, er ikke lett å holde ro og analysere disse to fullblods basert på frasjonelle aktører som pris, utstyr eller innvendig plass spesielt for beboere av setene og traseras- bagasjerom, gunstig både for å Leon til tross for at en mer kompakt kamerahus. også Sete er noe mer raffinert, med lydstyrken nedre fra tomgang og en suspensjon av varierende fasthet som bedre passer den avslappede kjøresituasjoner.

Ford Focus RS og sete León CupraMen der de viser sin unike karakter er når du nyte din spektakulære mekanisk kraft, som setter en prestacional neste nivå Porsche 911 bare et tiår siden. dermed Seat Leon Cupra imponerer med sin forcefulness, med en virkelig spektakulær akselerasjon, siden det er i stand til å nærme seg 25 sekunder for å reise de første 1000 meter noe kun tilgjengelig for noen få elektrode. Men blekner før Focus RS, det Den akselererer som en ekte rakett og leder sin rival med nesten et sekund til å fullføre den første kilometeren. Det virkelig ødeleggende! Dette ville ikke vært mulig uten to viktige elementer: elektroniske kjørehjelpemidler, som bærer kraft til rasjonelle termer, og firehjulsdrift, som bidrar til å overføre til bakken disse brutal 350 hk og "temme" dyret, noe som gjør det mindre krevende, mer tilgjengelig for et større antall fans enn tidligere generasjoner sto krevende at foran differensialsperre.

FORBRUKFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
forbruk byen10,4 l / 100 km8,3 l / 100 km
forbruk Highway8,1 l / 100 km6.8 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk9,2 l / 100 km7.6 l / 100 km

Nå, for å sitte bak rattet på RS Ford Focus det er å være en dyktig ekspert på sportskjøre. likevel, enda mer krevende enn Seat León Cupra, slik det er vist mer smidig og responsiv til masseoverførlnger, produsert av føreren frivillig eller ved et uhell noen små ledningsbrudd. Så viser det lettere å bevege seg under bremsing å støtte, å gli ved brå endringer av støtte og finte med overstyring på hjørne utganger, så det krever en stødig hånd og balanse med gass for å opprettholde kontroll når du prøver å sette en tid på en tidsbestemt runde. I tillegg Ford Focus RS skjuler en endelig virkning: den Drift modus modusvelger drivende at han blir "de facto" i en bakhjulsdrift og ville gjenskape forårsaker grandstanding skids baserte modulære høyre pedal.

Ford Focus RS og sete León Cupra 300For hans del, Seat Leon Cupra reagerer på denne demonstrasjonen strømeffektivitet og med overraskende enkel kjøring krenkende, selv i to-wheel drive versjonen vi testet, 4600 euro billigere enn firehjulsdrift. Flytter grensene videre og kan nærme seg dem uten snev av bekymring for at visjonen om speedometeret, vil den fortelle oss hvor utrolig fort at vi vil alltid nøyaktig, likevekt og enkelt å endre retning ved den minste snev av hjulet. Det er sant at de tregere områder Seat Det kan virke mindre raskt enn Ford, men ikke mer enn et visuelt inntrykk fordi, som vi har sett i vår test krets i INTA krets, den følelsen er ikke godkjent av stoppeklokke målinger. Og løven tar en god match til forsiden elektronisk differensial og kaster ikke bort en tøddel av styrke i noe annet enn å gå videre. den bremser, i mellomtiden, de er imponerende, som Leon lik imponerende bremselengden RS, selv om de gjør en berøring mykere pedal, et punkt kanskje mindre unnværlig når det brukes grundig i en krets, men mer komfortabel i daglig bruk for sin mindre vanskelig berøring.

SPACEFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
foran bredde141 cm142 cm
bakre bredde142 cm135 cm
foran høyde98 cm94/100 cm
bak høyde93 cm95 cm
benplass71 cm75 cm
bagasjerom305 liter390 liter

Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra: daglig

Glemt øyeblikk av maksimal eksitasjon søke umulige akselerasjoner eller utforske våre evner i noen avsidesliggende fjellvei, vises hver dag, noe som vanligvis utfører omgitt av faste og mobile radarer delen og truende helikoptre. En dag etter dag der vi verdsetter ting som lyd som når kupeen, lett å holde en samtale med andre passasjerer, komfort utstyr, elektronisk kjøring eller tilkobling støtte, aspekter der Seat konsolideres en fordel at selv om den er liten, i hvert evaluerings, bare utgjør en forskjell i den nederste linjen. På toppen av det hele, hans motor 2,0 Det er noe mer avansert og økonomisk enn fokus 2,3, selv om begge har en forcefulness og svimlende opptrapping.

Hans estetisk skjønn vil også tillate Seat Leon Cupra bruke mer ubemerket i daglig trafikk eller selv når parkere på noen gate hvis vi ikke favorisere ringe så mye oppmerksomhet. I det andre hjørne av ringen, den Focus RS viser en hel muskel karakter "utadvendt" til glede for de som ønsker å også nyte en veldig sporty kompakt, men også velge å ha et bilde som viser mer klart at makt og verdsette større eksklusivitet uten at du omsorg betale en mye høyere pris.