Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, dobbel clutch igjen lastebiler

Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, safeVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, safeVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, safeVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, safe

I scenario raffinement teknologi som dominerer de nyeste generasjonene av lastebiler, Volvo lastebiler bare omfatter i sin rekkevidde FH13 I-Shift dobbel clutch dual clutch.

Historisk begrepet "Double clutch" Det henvises til endringer ikke synkronisert, omstendighet tvinger trinn to ganger for koplingen for å utjevne rotasjonshastigheten for motoren og transmisjonen for å sette tannhjulene.

eske I-Jeg Shift Dual Clutch den Volvo FH13-500 inkorporerer to koplingsskivene og to primærakser konsentrisk med hverandre gripende tannhjul permanent. Som er aktive arbeider med en av klørne, mens den andre arbeider med den andre og kan forhånds neste hastighet på forhånd.

Denne gangen endring i Volvo FH13-500 er nesten instant uten tap av dreiemoment, noe som bidrar til besparende drivstoff. Denne nye boksen har tre grunnleggende tannhjul med bender rekkevidde og Spliter som blir tolv relasjoner forover og revers effektiv. Den siste hastighet er multiplisert eller overdrive, noe som krever et forhold på kortere gruppe.

med I-Shift Dual Clutch Volvo FH13-500 Det er oppnådd nesten perfekt i dosering makt og moment, og at til enhver tid mekanikerne er å tilby sine tjenester uten avbrudd, vil en prestasjon som evolusjon følger tett.

I dette tilfellet I-Shift Dual Clutch den Volvo FH13-500 Det er supplert med en motor Volvo 500 hk D13K i Euro 6-versjonen, omfanget av utslippene oppnådd takket være SCR ved reduksjon katalysatorinnsprøytingen AdBlue og partikkelfilter ved hjelp av en lett gassresirkulering EGR Det virker til motoren når den optimale driftstemperatur.

Volvo lastebil dual clutchVolvo FH13-500: motor, detalj

Den D13K er et blokk seks sylindere online, lang karriere, 12,8 liter, helstøpt topplokk med overliggende kamaksel, fire ventiler per sylinder og innsprøytingssystemet høytrykks elektronisk styring. De viktigste tilbehør og distribusjon drives av tannhjul på baksiden. Den er utstyrt med motorbrems Volvo VEB + leverer en kraft på 510 hk oppbevaring.

Blant de interessante teknisk interesse innlemme Volvo FH13 du må ta hensyn til den nye Elektrisk skifting retning VDS (Volvo Dynamic Steering), som av en motor hjelper ved manøvrering seighet sin håndtering når vi kjører underveis. En annen fordel er at den isolerer hjulet av uregelmessigheter eller ujevnheter av asfalt.

På den annen side, inkorporerer denne traktoren en Globetrotter XL for en enkelt driver. Det er den største hytta tilbyr Volvo Trucks og blant sine nyheter vil merke den nye overføringen kontroll med fire knapper, som er installert på dashbordet eliminerer den tradisjonelle Castillete ligger rett sete sjåfør løsning som bedrer intern transport, men som, i stedet har den en posisjon ikke altfor vellykket fra et ergonomisk synspunkt.

Med alle disse fasilitetene Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch viser en balansert oppførsel skaffe en gjennomsnittshastighet på 86,07 km / t og drivstofforbruk 32,68 l / 100 km. Marsjene er vakling uten rykk som om det var en sekvensiell forskyvning, for derved å unngå tap av eksisterende treghet i konvensjonelle automatiske boksene. Legg funksjonen EcoRoll endringen er tilgjengelig når venstre uten Cruise Control.

Til slutt må du huske at denne lastebilen inkorporerer eller ESP stabilitetsprogram og Cruise Control Predictivo støttes av systemet I-See, gjennom GPS som kan "kjenne" terrenget som vil flytte, og dermed velge den mest passende hastighet for hver del for maksimal energieffektivitet.

Når det gjelder aktive sikkerhetssystemer understreke systemer varsel om endring av karriere og avansement og automatisk nødbremsing.

Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch. ark

drivverket

motor

Inline seks, fire ventiler pr sylinder og injektorer.

utslipp

Euro 6 av SCR og EGR-systemer lys.

forbruk

32.68 L / 100 km til 86,07 km / t

forskyvning

12 800 cc

makt

500 hk ved 1800 rpm 1400

par

255,1 Mkg fra 1000 til 1400 rpm

endring

I-Jeg Shift Dual Clutch

hastigheter

12 + 1

konsernforhold

3.10: 1

SUSPENSJONER

forakselen

Parabolske to ark med støtdempere og stabilisatorstag armbrøster.

bakaksel

Diapres fire pneumatisk og elektronisk kontroll.

BREMSER

forakselen

ventilerte skiver

bakaksel

ventilerte skiver

motorbrems

Lukke kjegle på eksos.

Nødbrems

VEB +

VEKT

tare

7,890 kg

MMA

40.000 kg

Du kan også være interessert

- Den Mega allerede sirkulerer i Spania siden februar

- Grønt lys for sirkulasjon av megacamiones 600 tonn i Spania

- Lastebiler beste selgere i Spania i 2015