Opel Astra Sedan

Opel Astra SedanOpel Astra SedanOpel Astra SedanOpel Astra Sedan

den nye Opel Astra, vi kunne kjøre, mottar en facelift for de fleste versjoner, fremhever innlemmelse interessant kroppen Sedan, helt nytt medium bilen tilbake. Og nye motorer er også lagt til, men kjent i identiske eller svært like spesifikasjoner, men er annonsert helt nytt.

For fem-dørs varianten og familie Sports Tourer, dukket opp i høsten 2009 og 2010, henholdsvis; hva det er gjort er omfatter den foran GTC kupé presenteres i sin tur et år senere, og baklyktene er også endret. og GTC seg selv i en panoramisk frontrute gir, av de buede taket danner til lederne av de fremre passasjerer.

Sedan, som er den store nyheten, har en elegant, nøktern og attraktiv design, i linje med 4-dørs coupes, selv innrammet i vinduene. Med en frontruten og en bakrute liggende, gjør det tredje bindet er fortsatt litt mer enn antydet; er nesten to og et halvt volum. Denne estetiske skjerm er så lett motstykke for en sedan Det er nært til 4,70 meter, den rightsizing bagasjerom du bor i 460 liter (Hvilket betyr vinnende 90 til de 5 dører), når løst ville normalt ikke overskride 500 liter. Kraftige versjoner, merkelig nok, gir opp krom og malinger som benyttes i områder som har vært fylt med glitter; De er edru, veldig bra.

Teknisk utstyr, variabel demping Flexride Den er tilgjengelig enten som standard eller alternativ i hele serien. Og driver hjelpemidler, hele oppbud av strøm adaptive belysning, avstandsregulering, lateral forskyvning, parkering og død vinkel er til stede. Når det gjelder FlexFix for transport av sykler, i Sports Tourer er nå i stand til å fire sykler (80 kilo), og også den kan dreies sammen med dem for å tillate åpning av bakluken. Når det gjelder informasjon og underholdning utstyr, en setning og en meget interessant praktisk anvendelse: "En bil er ikke en i-Pod" og "en knapp for hver funksjon". Totalt uavhengig av større eller mindre utstyr, følelsen av kvalitet, enten visuell eller taktil, fra de mest grunnleggende ferdig.

Og i motorer, Bi-Turbo vises allerede kjent i InsigniaEn turbodiesel 195 hk og 40,8 mkg dreiemoment, festet med to turbo (små og store) som arbeider uavhengig av hverandre eller sekvensielt. Og i bensin, går jeg ut i OPC som allerede annonsert: 2,0 Turbo hopping 250-280 hk; den kraftigste og raskeste Astra i sin historie. For neste nye 1,6 ECOTEC bensin, turbo år: Opp til 200 hk og 30,6 Nm dreiemoment. Kort sagt, et moderne utvalg av motorer, med nye mekanikere for fremtiden, som utgjør en komplett og attraktivt område.

I historien til oppførsel, alle kan velge Astra som passer din smak. Det er et bredspektret, enten på hjul, idioter suspensjon, suspensjon og driver hjelpemidler. Men i motsetning til tidligere tider, selv de mest grunnleggende er mer enn riktig.

med en umiddelbare markedsføring, Astra Sedan prisene varierer fra 19,920 euro for 1,6 bensin 115 hk i finish Selektiv 24,290 euro Excellence 140 hk 1,4 Turbo med automatgir.