Logo’s en merknamen van auto’s: hun betekenis (P tot en met V)

De betekenis van logo's en merknamen auto's (Deel 3)De betekenis van logo's en merknamen auto's (Deel 3)De betekenis van logo's en merknamen auto's (Deel 3)De betekenis van logo's en merknamen auto's (Deel 3)

Peugeot

Peugeot

de Lion Logo Het werd gebruikt voorafgaand aan Peugeot verwijzend naar de kwaliteit van de producten van het midden van de negentiende eeuw. Het was in 1923 toen we zagen het voor de eerste keer in een automerk opgericht door Armand Peugeot; een symbool, het het op zijn achterpoten leeuw, die na verloop van tijd zou evolueren tot wat we vandaag kennen. De kat verscheen ook op het wapen van de Franse regio Franche-Comte met die samenhing Armand.

Porsche

Porsche

De geboortestad van de Duitse mark, Stuttgart, monopoliseert een groot deel van de betekenissen Porsche logo. Zijn naam komt voor in de centrale shield geïnspireerde op het wapen van de "Vrije Volk van de staat van Gutenberg" na de ontbinding van de Duitse monarchie in 1918 door een paard En de naam "Stuttgart" in Oudhoogduits, betekent iets als "stud tuin". de dubbele trio van zwarte gewei verwijst naar een Zwabische in de tiende eeuw, terwijl zwarte en rode strepen Zij zijn de hertog van Gutenberg.

Renault

Renault

Wist u dat het originele logo van Renault was rond? Het was niet tot 1923 toen hij de ruit we vandaag de dag kennen en was het verkrijgen van bekendheid in uiterlijk en.

Rolls-Royce

Rolls-Royce

Een merk zoals Rolls-Royce kon niet een eenvoudig verhaal achter de oorsprong ervan. Ten eerste, je naam Het wordt gegeven van oprichters merk in 1906: Charles Stewart Rolls, Henry Royce en Claude Goodman Hohnson. Ten tweede, kunnen we praten over twee logo: de twee "R" Overlapping, dat veranderde van rood naar zwart in de hele twintigste eeuw, en vrouwelijke figuur die de leiding over de voorkant van alle Rolls. Dit heet "Spirit of Ecstasy": De beeldhouwer gecreëerd Charles Robinson Spykes in 1911, maar niet op het verzoek van het merk, maar een Britse edelman Montagu vroeg hij een ander logo voor uw Rolls-Royce Silver Ghost. De beeldhouwer is geïnspireerd door iemands geliefde Montagu, Eleanor Velasco Thornton actrice. figuur verzendt sensualiteit, elegantie en, natuurlijk, snelheid.

stoel

stoel

Hoewel de Spaanse Seat merk heeft niet veel geheimen in zijn logo -de bekende "S" vandaag-of uw naam acroniem voor "Spaanse Society of Motor Cars"- ik kon niet missen in ons verslag. Ook onder meer de evolutie van haar logo, sterk vereenvoudigde nu naar de varianten hierboven.

Skoda

Skoda

Sinds 1923 is Skoda logo vertegenwoordigd door een pijl, zend "beweging" drie veren, betekent "vrijheid" en een oog voor "precisie". de groen we associëren het Tsjechische merk sinds 1990, het markeren dus een nieuw begin.

smart

smart

Smart logo, merk Daimler-groep is zo simpel als dat: zijn 'C"Betekent" compact "; de gele pijl, "Progress". Voor de ontmoeting dit merk van stedelijke voertuigen slechts als Smart, in zijn oorspronkelijke naam, MMC Smart, de betekenis kwam vertegenwoordigen "Micro Compact Car Swatch Mercedes Art".

Ssangyong

Ssangyong

Misschien kost je zien, maar de logo Ssangyong komt te vertegenwoordigen gestileerde vorm twee dragon. En de naam van het merk in het Koreaans, komt te betekenen dat: double dragon. Wist u dat Sssangyong was het eerste merk dat auto's in het land te vervaardigen toen het werd opgericht in 1954? de naam stroom wordt vastgesteld van 1986.

Subaru

Subaru

de astronomie Het heeft veel te zeggen over de Subaru logo. Oorspronkelijk was de brand was de Japanse conglomeraat "Fuji Heavy Industries Corporation"(FHI), verantwoordelijk voor de automobieldivisie. Subaru in de Japanse taal betekent "Come together"En op zijn beurt is de naam gegeven aan de Pleyades, een open sterrenhoop, dat is precies wat vertegenwoordigt het origineel logo merk. Ja, de zes ster vertegenwoordigd blauwe achtergrond (De kleur van het Pleiades) veranderd in grootte: de grootste vertegenwoordigt FHI, terwijl de andere vijf betrekking op kleine bedrijven dat industriële onderneming, die vervolgens leiden Subaru gemaakt.

Tesla

Tesla

de elektriciteit Het heeft veel te zeggen in Tesla: in uw auto, op uw naam en in uw logo. de naam beroemde merk van elektrische sporten vermeldt Nikola Testa, het systeem ontwerper AC elektriciteit, als het eerste merk auto, de Roadster, die een motor met het oorspronkelijke ontwerp. de "T" gestileerd logo Het is niet meer dan de dwarsdoorsnede van een elektromotor: boven staat voor een pool van de rotor; terwijl de curve van de top symboliseert een statordeel.

Toyota

Toyota

de ovalen de logo Toyota zin hebben ... of meer: ​​de binnenste curves vertegenwoordigen het hart van de klanten en het bedrijf, en ze overlappen aan het idee van vertrouwen en wederzijds voordelige relatie tussen de twee te geven, vormen op hun beurt de "T" dat het merk identificeert. De buitenste cirkel is Toyota het omarmen van de wereld. Het feit dat we in uw logo verschillende diktes in de ovale lijnen heeft ook een reden: verwijst naar de kalligrafie, kunst en cultuur Nipponese.

Volkswagen

Volkswagen

De naam van de Duitse mark betekent "People's car" in het Duits. zijn logo Het is gebleven heel trouw door de geschiedenis heen, hoewel aanvankelijk had een ietwat donkere kleurstoffen. En, zoals velen weten, Volkswagen werd geboren na een verzoek van Adolf Hitler, die een betaalbare en gemakkelijk auto wilde houden voor zijn volk, de geboorte van de beroemde Kever, die ook de hele familie konden dragen. de eerste logo was een overduidelijk verwijzing naar HAKENKRUIS; Hij werd vervolgens ontwikkeld en veranderd, maar altijd met de "V" en "W" als protagonisten. de blauw Hij niet bereikt 1967, terwijl zijn huidige versie niet komen tot het jaar 2000.

volvo

volvo

Omdat Volvo's oprichters wijdden zich aan de ijzerindustrie, kunnen we het logo van het Zweedse merk, begrijpen welke naam Het komt uit het Latijn en betekent "I Roll". de logo is een cirkel met een diagonale pijl benadrukken en rechts, zoals weergegeven door Roman symbool voor Mars, de god van de oorlog. Om dezelfde reden wordt het beeld gemaakt van ijzer, zoals wapens die gebruikt worden op dat moment. Dit materiaal suggereerde sterkte, veiligheid en duurzaamheid, hetzelfde als in auto's wilde het merk over te brengen.

U kunt ook geïnteresseerd

Part (A tot F): Logo's en merknamen van auto's en hun betekenis

Tweede deel (H O): Logo's en merknamen van auto's en hun betekenis