Skoda Octavia en Skoda Superb: praktisch in twee formaten

Skoda Superb en Skoda Octavia, twee zeer praktische auto'sSkoda Superb en Skoda Octavia, twee zeer praktische auto'sSkoda Superb en Skoda Octavia, twee zeer praktische auto'sSkoda Superb en Skoda Octavia, twee zeer praktische auto's

Net als bij parfums, verkrijgbaar in verschillende maten, Skoda Octavia en Skoda Superb veronderstel dat twee voorstellingen van een praktijk saloon, elegant en de toegevoegde waarde van hun Simply Clever oplossingen in twee verschillende formaten die het mogelijk maken nuanceverschillen duidelijk onderscheid.

Skoda Superb en Skoda Octaviazijn DNA is vrijwel identiek. Niet verrassend beide zijn ontwikkeld van de MQB platform dwars voorste motor en daarom zullen ze het grootste deel van zijn structuur en mechanische delen, hoewel verschillen in afmetingen, apparatuur en oplossingen geïmplementeerd zal het leven van twee heel verschillende realiteiten, dan een paar details.

dus, Skoda Superb breder en bovendien tonen meer geavanceerde, met beter gevoel van waargenomen kwaliteit en meer rijhulpsystemen, DCC inclusief variabele demping stevigheid. Het beschikt ook over verbeterde connectiviteit, als gevolg van de twee jaar sinds het verschijnen van Skoda Octavia. Dit benadrukt echter meer functionele elementen, die zich aansluit grotere helderheid en lagere kosten, zowel acquisitie en het dagelijks gebruik. Maar, gezien deze overeenkomsten en de verschillen, hoe weet je welke de beste keuze voor elk van de behoeften zou vertegenwoordigen?

Skoda Superb

Skoda Superbverfijnde chassis
Gepositioneerd als een alternatief voor de meer ambitieuze generalisten sedans in de Skoda Superb is geen enkele moeite om de meest aangename rijden krijgen heeft gespaard. Vandaar aantal onafhankelijke ophangingen in de twee treinen kunnen aanpassen aan onregelmatigheden in het terrein en mogelijkheid van een variabele suspensie stevigheid waardoor doorgang van een sterke respons op een waarin het ruwe comfort.

achterbank plaat
zijn indrukwekkend interieur gebruik van de ruimte, Hiermee afstand beenruimte achterste passagiers. Zo staat ook onder premium sedans die inzake ruimtelijke comfort. Terwijl de aanwezigheid van geluid absorberende materiaal in het wiel, de scheiding tussen de motor en het interieur en inrichting coatings, maken de passagier habitat perfect geluidsdicht akoestisch.

maximum aanpassen
De catalogus van opties maakt het makkelijker om de auto aan te passen aan de meest verfijnde smaken, waarin de vraag comfortvoorzieningen, zoals de specifieke regeling van de temperatuur achterste, ventilatie van de voorstoelen of elke stoel verwarmen.

connectiviteit eerste
Met de mogelijkheid van het uitrusten met een optionele radio-ontvanger en digitale televisie, kan Skoda Superb een SIM-kaart op te nemen uit die tijd zou het te maken een punt wifi die zou kunnen profiteren van de passagiers.

Skoda Octavia

Skoda Octaviacompacte afmetingen
Met 4,66 m lang, is de Octavia geconfigureerd één van de halve saloons evenwichtiger we u snel. resultaat bijna 20 cm Compact De Skoda Superb, die niet alleen het voordeel van de evolutie van de stad, maar ook om het gemakkelijker in een aantal parkeerplaatsen en garages hosten. In deze gevallen is de 16 cm wielbasis minste vijf minder totale breedte zal toelaten te roteren tussen de kolommen onverwachte afmetingen gemak voertuig.

gevarieerde
Een klassieke keuze tussen benzine en diesel
, wordt toegevoegd in dit geval een derde mogelijke, voorgesteld door aardgas in CNG-versies turbobenzinemotor met directe injectie. Voegt het voordeel van het gebruik van een brandstof die aanzienlijke besparingen en onafhankelijkheid betekent dat vanuit een station netwerk service van uw Brandstoftank 50 liter.

voordelige prijs
Zijn benadering halverwege personenauto afgeleide segmenten C en D, maakt het mogelijk gunstige prijs Wat dit laatste betreft, samen met het voordeel boven die qua binnenruimte, veelzijdigheid en bouwtechniek. Zonder het verlaten van de Skoda range, als we het vergelijken een Skoda Superb, Het kan uiteindelijk oplopen tot 6.000 euro goedkoper op gelijke motor en uitrusting.

Gemeenschappelijke elementen Octavia en Skoda Superb

romp
Skoda Octavia en Skoda SuperbDe stam van de sedan Skoda aanbiedingen indrukwekkende capaciteit, in staat om de behoeften van een familie te ontmoeten voor een vakantie shift, een bezoek aan een groot winkelcentrum of het transport van volumineuze sportartikelen, met het gemak van de toegang biedt praktische poort.

veiligheid
Een passieve veiligheid, met vijf sterren bij EuroNCAP-test goedgekeurd, Skoda biedt in zijn saloons de de mogelijkheid van het opnemen van een complete set van rijhulpsystemen. Deze omvatten de waarschuwing van de vermoeidheid van de bestuurder, de assistent voorste remmen bij gevaar voor aanvaring en waarschuwingen voor een onbedoelde verandering van rijstrook.

technologie
Het besturen van een auto in staat om zichzelf te parkeren Het kan de droom van meer dan één bestuurder, die dus de mogelijkheid van zorg om de nodige ruimte te berekenen en correcties met het stuurwiel zijn. Octavia en Superb zowel voldoen aan dit uitgangspunt en laat je zowel online als op drums.

kwaliteit
de ontwerp ondertekend door Josef Kaban resultaten eenvoudige en elegante, zowel het uiterlijk en de keuze van het interieur coatings. De vaste geluid van de deuren sluiten en de goede werking van de controles bevorderen perceptie van kwaliteit waarin wordt gehandhaafd tijdens gebruik.

ruimte
De MQB platform positioneert het majorly motor, waardoor het gemakkelijk te profiteren, meesterlijke wijze, elke instantie centimeters te voorzien zeer ruime cabine, waarbij de achterpassagiers worden de echte sterren.

motoren
De vereniging van directe injectie en turbo motoren stelt Skoda naar een te bieden onverwachte prestatie de balans tussen duwen en slaan extreem laag verbruik het minimaliseren van de impact van de auto op het milieu.

U kunt ook geïnteresseerd

Skoda Octavia en Skoda Superb. Waarin verschillen ze?

Skoda Superb 1.6 TDI 120 overtuigt

Saloons meer trunk: Uitstekend, Mondeo, Passat en Insignia

Octavia RS, nu met vierwielaandrijving

Vergelijking: SportSedan Mazda3 SKYACTIV-D 2.2 versus Skoda Octavia 2.0 TDI