Verlengde garantie op auto’s: Ben je geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de uitbreiding van de garantie op de auto's?Bent u geïnteresseerd in de uitbreiding van de garantie op de auto's?Bent u geïnteresseerd in de uitbreiding van de garantie op de auto's?Bent u geïnteresseerd in de uitbreiding van de garantie op de auto's?

Bij het huren van een verlengde garantie (Ook bekend als verlengde garantie), Het is niet altijd nodig om haar te huren op het moment van het kopen van de auto. Het is zelfs mogelijk dat je moet "make-nummers", omdat in veel gevallen de kosten voor de huur hoger is dan de gemiddelde prijs van auto-onderhoud. Natuurlijk is het belangrijk om jezelf heel goed wat voor soort falen of pechhulp, omdat niet alle weerspiegeld in het contract wijst erop dat de hoogte van de Extended Warranty is niet de verzekeringsdekking. Denk kilometer gaat u doen om uw voertuig, vrachtvervoer ... uiteindelijk, het gebruik zult u er zelf van maakt.

wettelijke garantie vs Commerciële Garantie

De wettelijke garantie Het is een set van plicht de wetsubsidies aan consument. Het valt niet te ontkennen rechten. Deze garantie geeft antwoord op de verkoper aan de consument, hoewel dit het onmogelijk is of zou leiden tot een onbillijkheid vordering tegen de verkoper kan rechtstreeks te eisen van de fabrikant. Deze garantie is niet uitsluitingen van onderdelen of delen van het voertuig mogelijk te maken, maar moet betrekking hebben op het gehele voertuig.

Car garantieverlengingde garantie Het is een set van voordelen de verkoper subsidies aan consument In aanvulling op de rechten die de wet al kent. Deze garantie antwoordde de verkoper, dat wil zeggen, iemand die heeft willen de kosten te betalen. Deze garantie moet schriftelijk worden vastgelegd: goed tegen wie de garantie; de naam en het adres van de verkoper; dat de garantie heeft geen invloed op de informatie waarover de consument in overeenstemming met de bepalingen van deze wet de rechten; rechten van de consument als eigenaar van de garantie; de duur van de garantie; de klacht opties beschikbaar voor de consument.

Extended Warranty: kernvragen

- Wanneer u het huren?

in de de meeste gevallen, de uitbreiding een garantie Zij heeft gedaan in de tijd de aankoop de voertuig. Echter, de meeste merken dat tijdens de periode van de commerciële garantie, die afhankelijk is van elke fabrikant.

- Is er een type voertuig dat u een verlengde garantie niet kan maken?

Alle voertuigen kunnen een uitbreiding van de commerciële garantie te huren. Als de toestand voertuigen met een buitensporig aantal kilometers of wiens toestand niet optimaal dergelijke diensten verwerft.

- Is er een element van het voertuig die nooit zal worden gewaarborgd?

Binnen een garantie zouden ze uitdrukkelijk alle elementen van het lichaam, verf, kristallen, wieldoppen en over het algemeen zelf het onderhoud items en lijden aan een progressieve slijtage.

- Wat wordt beschouwd als een verborgen gebrek?

Een verborgen gebrek is dat ernstige en / of belangrijk gebrek dat de koper niet kan worden gedetecteerd op het moment van het verwerven van het voertuig en getoond na het verlagen van de prestaties van de auto's en nog veel meer dure reparatie. De verkoper is verplicht om sanitatie voor verborgen gebreken van elk voorwerp, in dit geval de voertuigen.

- Een garantie kan alleen worden gedaan op een deel van de auto bijvoorbeeld de motor of Interieur- om een ​​bepaald probleem te dekken?

De garantie is een verbetering verschaft door het voertuig verkoper aan de rechten van de koper: het is gratis te allen tijde om de dekking van het te kiezen. Daarnaast is het bedrijf verplicht om de garantie pak zorgen voor de specifieke behoeften van de klant.

Car garantieverlenging- Kunt u weigeren om te kleden een fout als een workshop laat zien dat er een verkeerd gebruik van de auto is geweest?

Het is een veel voorkomende praktijk die een workshop weigert om een ​​voertuig te herstellen, zelfs als de fout optreedt als gevolg van nalatigheid van de bestuurder. Echter, de entiteit van de garantie analyseert en evalueert de oorzaak van de storing of probleem, en of het is veroorzaakt door verkeerd gebruik van de auto of bestuurder nalatigheid, garantie is niet van toepassing op reparaties, debiéndola de eigenaar van het voertuig te betalen .

- Welke onderdelen zijn bedekt met een gebruikt voertuig garantie?

Ze vallen alle delen lijden een toevallige fout, hetzij mechanisch, elektrisch of elektronisch.

- Heeft handel garanties met betrekking tot de overdracht van de auto naar de garage?

Wanneer deze dienst was ingehuurd door de bestuurder of de koper, het zou worden gedekt.

Als ik een gebruikte auto die al kopen van een commerciële uitbreiding van de garantie dekt me Is dit een probleem zodra het voertuig is overgedragen?

Wanneer de verwerking van de overdracht documentatie heeft binnen de gestelde termijn van de onderneming waarmee zij garantie is aangegaan verzonden, alle herzieningen bedongen en het probleem wordt gecommuniceerd voordat reparaties worden doorgegeven, wordt de commerciële garantie verwerking aannemen verdere uitsplitsing.

Welke garantie heb ik als ik de auto die ik ooit heb met een leasemaatschappij had kopen?

Bij het kopen van een auto om een ​​professionele -dit geval een bedrijf van renting- moet een wettelijke garantie van één jaar te geven, hoewel ze je een periode van bijkomende commerciële garantie kan bieden. De koper rechten worden ontleend aan de wet zelf, maar het markeren van een uitzondering -established in artikel 116.3- over mogelijke claims voor verborgen gebreken. In dit geval kunnen zij niet worden ingeroepen, omdat eerder de aankoop reeds bestuurder van dat voertuig zijn geweest en daarom perfect weet de status.

GARANTIE op Merken

MARK

GARANTIE

UITBREIDING

VOORWAARDEN

Audi

Twee jaar onbeperkt aantal kilometers

Garantie 2 + 1 tot maximaal 90.000 km; Garantie 2 + 2 tot 120.000 km; Garantie 2 + 3 tot 150.000 km

Het moet worden gekocht op het moment van aankoop

BMW

2 jaar zonder kilometerbeperking. De hybride batterij heeft vijf jaar garantie

vijf jaar

U kunt huren voor de afronding van de eerste twee jaar

Dacia

3 jaar (tot 100.000 km)

Een jaar (tot 80.000 km) of twee jaar (100.000 km)

Het moet worden gehuurd op het moment van aankoop voertuig

Fiat-groep

Twee jaar onbeperkt aantal kilometers (behalve Fiat Sedici, 3 jaar met een maximum van 100.000 km Lancia Thema, 4 jaar. 2 + 2 (op de markt)

Tot zes jaar onbeperkt aantal kilometers

U kunt huren binnen 24 maanden na de officiële garantie, en dat het voertuig niet meer dan 60.000 km

doorwaadbare plaats

Twee jaar onbeperkt aantal kilometers

Ford Protect Life, tot vijf jaar of 100.000 km (auto en persoonlijk letsel)

U kunt huren tijdens de 24 maanden na de datum van registratie van het voertuig

slinger

3 jaar zonder kilometerbeperking. De motor en hybride batterij heeft een garantie van 5 jaar

twee jaar

-Het moet worden aangeschaft binnen de periode van 33 maanden het voertuig garantie.

-Het maken van al het onderhoud controles vermeld in het Handboek Honda

Mazda

3 jaar of 100.000 km

Beveiliging Mazda 730. Nog twee jaar (tot 150.000 km)

Binnen de eerste drie jaar of tot 60.000 km

mini

2 jaar met onbeperkte kilometers

vijf jaar

U kunt huren voor de afronding van de eerste twee jaar

Mitsubishi

3 jaar of 100.000 km

Twee jaar of 170.000 km

U kunt zich aanmelden voor de aankoop van een auto of vóór 24 maanden na de overname en het voertuig niet meer dan 80.000 km

Opel

Twee jaar. Het elektrische systeem van de Ampera is 8 jaar of 160.000 km

Eén, twee of drie extra jaren

Het kan worden gecontracteerd vanaf het moment van registratie of in de daaropvolgende maanden, afhankelijk van het type polis

Renault

Twee jaar onbeperkt aantal kilometers. De Koleos, Laguna, Espace en Latitude zijn 3 jaar (de eerste twee onbeperkt aantal kilometers en beperkt tot 150.000 km derde). Elektrische hebben 5 jaar met uitzondering van de Twizy die 3 heeft.

Eén, twee of drie jaar, afhankelijk van het model (van 60.000 tot 100.000 km, afhankelijk van het model).

Het moet worden gehuurd op het moment van aankoop voertuig

stoel

Twee jaar onbeperkt aantal kilometers

Twee jaar of 80.000 km (wat het eerste optreedt)

Het moet worden aangegaan op het moment van aankoop voertuig

Skoda

Twee jaar onbeperkt aantal kilometers

2 + 2 garantie tot 80.000 km of garantie 2 + 3 tot 100.000 km

Het moet worden gekocht op het moment van aankoop

SsangYong

3 jaar of 100.000 km

En Rodius Korando zijn 5 jaar

Twee jaar of 150.000 km

U kunt alleen de huur van de eerste maand na de datum van registratie

Subaru

3 jaar of 100.000 km

Twee jaar of 150.000 km

U kunt alleen de huur van de eerste maand na de datum van registratie

Suzuki

3 jaar of 100.000 km

niet

Tata

3 jaar of 100.000 km (twee jaar met onbeperkt aantal kilometers en de derde plaats met 100.000 km limiet)

niet

Toyota

3 jaar of 100.000 km

Hybride modellen hebben 100.000 km en 3 jaar (verbrandingsmotor) en 5 jaar of 100.000 km hybride systeem (elektrische motor, transmissie, omvormer en batterij)

Eén of twee jaar

U kunt huren vanaf het moment van aankoop voertuig tot 33 maanden (3 maanden voor het einde van de garantie)

Volkswagen

Twee jaar onbeperkt aantal kilometers

2 + 2 garantie tot 80.000 km of garantie 2 + 3 tot 100.000 km

Het moet worden gekocht op het moment van aankoop

Hyundai

Vijf jaar onbeperkt aantal kilometers

niet

Kia

7-jaar fabrieksgarantie: de eerste 3 jaar onbeperkt aantal kilometers, de resterende 4 (van 4 tot 7) het vastgestelde maximaal 150.000 km

niet

* Wanneer er wordt gezegd dat een garantie duurt 3 jaar of 100.000 kilometer, betekent dat het voldoet aan slechts drie jaar na de eerste datum van inschrijving of bij 100.000 kilometer heeft gereisd wat het eerst komt.