In Spanje meer dan 40.000 auto’s per jaar worden gestolen: hoe en wanneer

In Spanje meer dan 40.000 auto's per jaar worden gestolen: hoe en wanneer

Of het nu gaat om misdaden te plegen, om te worden gebruikt illegale handel of om puzzel uit, het is een feit dat autodiefstal heeft een dergelijke mate van "specialisatie" bereikt dat criminelen zijn gemaakt die in slechts 30 seconden, zonder schade te veroorzaken.

afgelopen jaar Ze werden gestolen in Spanje 43.335 en alleen hersteld 11.787 (27%), Volgens de statistieken van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Sommige van deze diefstallen worden onderzocht door de georganiseerde misdaad Group Auto Show Centraal Operationele Eenheid (UCO) van de Guardia Civil, waarvan de kapitein feje legt uit hoe de "modus operandi" bands gespecialiseerd in de smokkel van voertuigen, meestal vier nationaliteiten: Bulgaarse, Poolse, Spaanse en Marokkaanse.

Madrid, met ongeveer 13.000 diefstallen, Barcelona, ​​Valencia, Alicante en Malaga zijn de gebieden waar de meeste diefstallen optreden. En het lijkt erop dat Seat Leon is het model dat steelt. Maar dieven niet wars van elke auto, uit de Land Rover, erg "gewaardeerd" in het zuiden van Spanje door drugshandelaren van drugs alijar, om auto's te bereiken van 160.000 of andere soortgelijke Dacia Duster euro, zeer gewild in Marokko. In de afgelopen drie jaar hebben ze gestolen 300 Dacia Duster en UCO 121 zijn geregistreerd en gevestigd in Marokko.

diefstal auto in minder dan 30 seconden

Doordat de kapitein legt teamleider Automobile georganiseerde misdaad, Bulgaren specialisten op dit soort diefstal, want het is hun land, met een zeer veeleisende wetgeving voor de invoering van auto's, elektronica voertuigen verlaten van de markt om de kwetsbaarheid te zien is bestudeerd.

In Bulgarije, legaal, ze ontwikkelen software voor de zogenaamde OBD (On board diagnose), een soort USB-positie waarmee je toegang tot alle auto-elektronica. Sale, voor ongeveer 9.000 euro, Het is legaal, omdat de workshops gebruik van maken, maar de dieven te kopen voor "andere doeleinden".

Polen, ondertussen, auto's stelen despiezarlos nacht in schepen en woestenijen. In twee uur schoon achtergelaten chassis, op vrachtwagens geladen en onderdelen Wegtransport ze polynya, waar ze verkocht aan yards schroot, volgens de Guardia Civil.

De Oost-Europese landen zijn de traditionele ontvangers van gestolen auto's in Spanje, zoals georganiseerde bendes hebben contacten met afnemers van hun landen. Maar ook Afrika, en in het bijzonder Marokko en Mauritanië, zijn andere bestemmingen voor deze grondstof.

Nieuwe routes naar gestolen auto's

Het UCO heeft bevestigd andere nieuwe routes zoals, bijvoorbeeld, de reis van de auto's gestolen in Madrid, Barcelona en Marbella. Vandaar dat ze hen naar Porto (Portugal), werden in containers geladen om te gaan met de boot naar Algeciras en naar deze stad Cadiz naar Bangkok.

Ze hebben een route die is wat auto's beweegt ontdekt container van Canada naar de Canarische eilanden en van de eilanden, Senegal. En om de controle op Spaanse havens te voorkomen, criminelen vaak kiezen maken kilometer door Europa om de auto's te nemen naar Afrika uit Amsterdam, Rotterdam (Nederland) en Antwerpen (België).

Anderen profiteren van Operatie Paso del Estrecho in te voeren in gestolen auto's Afrika. Dit jaar heeft de burgerwacht en Europese politie die meewerken aan deze taak gedetecteerd 43 in slechts twee weken.

De "modus operandi" van het stelen van auto's

Voor illegale handel dieven controle routines gewenste auto en eenmaal besloten het moment, de volgende stap is om het te openen met verschillende methoden: uit pakt inhibitoren aan de eigenaar sluiting te voorkomen.

Na opening van de auto en met de juiste apparaat, omdat de OBD verschilt per model, zoek de USB-poort, elimineren de startonderbreker en scheur. Deze operatie duurt 30 seconden. Na dieven een nieuwe sleutel met de zogenaamde "wonder kit" die worden verstrekt om de software te kopiëren.

Dan accenten geven de auto een nieuwe identiteit door het veranderen van de inschrijving. Leg een plaat vervalste kentekenplaten overeenkomt met die van een auto van hetzelfde model. ook manipuleren framenummer ze krijgen gewoon door te vragen Traffic data vouwwagen met het excuus om te controleren of u ladingen van boetes. A "gat" in de administratie die het mogelijk maakt gegevens dieven aan de auto-eigenaar gekloond uit te krijgen.

Ook vervalsen zij andere documenten, als ITV-kaart of rijbewijs. In dit geval, blanco kaarten gestolen in het verkeer kantoren, omdat ze moeilijker te vervalsen water vlekken te vervaardigen. Deze kaarten zijn genummerd, maar zijn niet gekoppeld aan een bepaalde auto, het voorkomen van vervalste cheque als een andere "gat" die moeten worden beoordeeld.

Met deze nieuwe identiteit, de auto moet Spanje laten voor geen twee modellen met dezelfde registratie circulerende. Buiten ons land, onder een valse koopovereenkomst inschrijving in het land en verkocht aan een derde partij.

Op dit moment is het erg moeilijk om het spoor te volgen, volgens de Guardia Civil. Maar als een gestolen auto zich bevindt de rechter zal beslissen of de koper te goeder trouw heeft verworven of wordt teruggegeven aan de eerste eigenaar houdt het.