Top Vijf Citroën auto’s …

De top 5 auto's Citroën geschiedenisDe top 5 auto's Citroën geschiedenisDe top 5 auto's Citroën geschiedenisDe top 5 auto's Citroën geschiedenis

In 1919 lanceerde André Citroën zijn eerste auto, die op zijn beurt zou de eerste Europese massaproductie auto, de Type A. Zijn inspiratie als het productieproces kwam van over de Atlantische Oceaan als het reisde naar de Verenigde Staten voor gedetailleerde productieketen door Henry Ford bedacht. Dit was slechts de eerste stap van deze Franse ingenieur, een echte visionair die gelanceerd een van de meest charismatische en innovatieve merken, en meer dan 95 jaar heeft hij pictogrammen die in het netvlies van elke motorsport liefhebber blijven gecreëerd. Om deze vijf modellen proeven.

Citroën Traction Avant

Citroën Traction AvantHet was een flagship model van het interbellum (1934). De Traction Avant was zijn tijd vooruit, zoals Citroën Hij koos voor de voorwielaandrijving op een tijdstip waarop automobielen gewoonlijk werden gedreven door de achteras. Dankzij haar lager zwaartepunt, staal monocoque body, lichtheid en aërodynamische uitgebreid bestudeerd, de Traction Avant verrast met een dynamisch gedrag toen nog onbekende (handling, wendbaarheid, stabiliteit, enz.), tot aan een groot publiek te behagen.

De eerste Traction Avant (7 CV) betekende een revolutie in de autowereld. Tot die tijd nooit een auto in grote series gemaakt had zo veel innovatieve gegevens verzameld. Het werk van Flaminio Bertoni, een geniale ontwerper, de avant-garde en lager dan gebruikelijk lijn van de Traction Avant gaf het een unieke aanwezigheid bij alle modellen van de tijd. Interessant was de favoriete auto van de politie, maar ook de gangsters; terwijl haar imago werd geassocieerd in het collectieve geheugen van de bezetting van Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. De laatste Traction Avant gelaten assemblagelijnen 1957 Hadden versies 8 passagiers en 759.123 eenheden, Het was in de productie voor meer dan 23 jaar, een record van een lang leven voor zijn tijd.

Citroen 2CV

Citroen 2CVEen icoon van het Franse merk. Hij heeft voorgesteld als geen ander model de populaire, low-cost auto Citroen. Zijn schepping Franse ingenieur Pierre Jules Boulanger, hoofd van het merk is verschuldigd wanneer de familie Michelin nam de controle van het bedrijf. Zijn naam "twee paarden" verwees naar zijn fiscale macht, hoewel, bijvoorbeeld in Spanje begon te worden verkocht met 425 cm3 motor die 12 pk ontwikkeld. Al in de jaren '80 zijn monteurs kwamen tot 35 CV te betalen.

Het is wijdverbreid in de hele wereld maakte hem een ​​symbool, met zijn eigenaardige imago, soms gepaard jonge hipsters "hippie" geest, maar vergeet niet dat de 2 CV ook Het werd zeer gewaardeerd om zijn robuustheid, met name de variant van, gebruikt voor meerdere activiteiten op het platteland en de stad. Zijn ingenieuze ophanging was een essentieel onderdeel van de filosofie van dit model en gaf hem een ​​bijzondere "knipoog" naar circuleren. De 2CV is ook onderdeel van de geschiedenis van de cinema en literatuur, en ontving talrijke bijnamen in verschillende landen. Tussen 1948 en 1990 waren er 5.118.889 van de 2CV, met inbegrip van het busje lichaam.

Citroën DS

Citroën DSHet was een echte 'attractie' tijdens zijn presentatie op de Paris Motor Show 1955, de Citroën DS convulsed automotive codes van de tijd. Een revolutionair auto zowel het ontwerp getekend door Flaminio Bertoni, voor hun innovatieve oplossingen technieken (Hydropneumatische vering met automatische hoogte corrector schijfremmen, stuurbekrachtiging, box halfautomatische versnellingsbak, etc.). In september 1967 werd de voorkant aangepast met de goedkeuring van de vier stroomlijnkappen koplampen, waarvan twee gesponnen gekoppeld aan het adres.

De Citroën DS is verkrijgbaar in verschillende versies, waaronder een cabrio-variant. Body break werd gelanceerd in 1959 en in zijn familie benadering benadrukte een drager al gul, onderscheidt zich door een centrale rij met intrekbare transportines en een brede achterbank. Tot aan het einde van de productie in 1975, Citroën verkocht 1,5 miljoen eenheden van de DS, ook bekend als "Jaws". De huidige DS kenmerkende lijn van het Franse merk naam is een eerbetoon aan deze charismatische auto.

Citroën CX

Citroen CXOnthuld 40 jaar geleden, in oktober 1974 op de Paris Motor Show werd de Citroen CX ontworpen door francés Robert Opron en was het eerste merk Diesel voertuig dat in grote series. vertegenwoordigde een synthese van de nieuwste technologische ontwikkelingen van het bedrijf en onderscheidt zich door een motor-tandwielkast dwars op de voorzijde geplaatste, onafhankelijk hydropneumatische vering op vier wielen, de eenarmige ruitenwisser, het concave achterruit en zelfs het dashboard futuristische daarna. De Cw-waarde van 0,35, was een record op het moment, en dus komt de naam. Citroen CX ontving onlangs de titel "Gouden Auto van het Jaar ' een onderscheiding die hem erkent als de beste auto onder de auto van het jaar alle award winnaars "vanaf 1964 toegekend tot vandaag door de pers. CX 1.041.560 eenheden, waarvan meer dan 17.199 verliet de Spaanse fabriek Vigo tussen 1976 en 1980 werden gemaakt.

Citroën Xsara WRC

Citroën WRC XSRAIn de nieuwste Citroën geschiedenis is het niet makkelijk als symbolische als het vorige model te kiezen, maar er is een auto Het betekende het begin van een tijdperk van sportief succes voor het merk en dat, na al, heeft gedeeld DNA met een van de meest populaire auto's, is de Citroen Xsara WRC (World Rally Car). Ongetwijfeld is het een van de modellen van de concurrentie die meer succes heeft bereikt en was niet tevergeefs eerste voertuig aan het World Rally Championship te krijgen in zijn eerste volledige seizoen. Citroën hem Constructors verkregen 3 titels, 3 Drivers, 32 overwinningen, 28 tweede plaatsen en 18 derde plaatsen. De eerste overwinning was voor de Spaanse Jesus Puras in de Rally van Corsica in 2001 en duren francés Sébastien Loeb, in Cyprus in 2006, de meest succesvolle specialty pilot met negen wereldtitels.

De Xsara WRC had een vier-cilindermotor 2.0 16v Turbo, die Het ontwikkelde een vermogen van 300 pk bij 5.500 toeren per minuut. Het dragen van een sequentiële transmissie met 6 versnellingen en wielaandrijving met differentiële en actieve voorste, achterste centrum elektronisch geregeld. Zijn getuige de verzamelde en daarna de C4 WRC DS3 WRC, met Citroen acht titels constructeurskampioenschap heeft voltooid.