5 tips for kjøring i regn

5 tips for kjøring i regn

Dataene gjenspeiler dette: regn er dårlig vær fenomen som fører til flere ulykker. For å unngå å fylle ulykkesstatistikken er svært viktig for ytelsen bak rattet. Med regnet vi endre våre kjøre, synlighet avtar og blir svært glatte gulvet. Det bør gjennomføres med sunn fornuft og følge, så langt som mulig, grunnleggende regler:

1. Reduser hastighet og øker sikkerheten avstand

Unngå såkalte "spray-effekt" (regn og skitne spray som går til frontruten). Videre, i tilfelle plutselig oppbremsing, vil du ha mindre plass til å stoppe bilen trygt. Det anbefales å øke avstanden to ganger hva vi normalt ville skilles. Den bremseegenskaper på en bil, selv med våt ABS- er meget forskjellig i forhold til tørr vei.

2. Unngå voldsomme bevegelser eller brå oppbremsing

Tenk på bilene bak og la rally og Formel 1. En jevn tur er mye tryggere og effektiv. I tillegg har andre trafikanter bedre oppfatter bevegelsene dine og unngå kollisjoner. Samtidig, forsiktig brukt alle kontroller-retningen kontroll clutch, brems og gasspedalen.

3. Eye med hvit maling

Unngå å tråkke på den hvite malingen brukes til å markere fotgjengeroverganger eller avgrenser skinnene. Selv om økt kvalitet, er grepet under asfalten. Eye spesielt gangfelt, fordi de har store malt overflate og sin tilslutning reduseres betydelig

4. alltid synlig

Tilrettelegge lysene på dem se. Hvis regn er intens, slår tåkelysene bak. Beware forbikjøring. Kontroller at du har nok "frie hender" og ta hensyn til lastebiler og busser, genererer en "sky vann".

5. Vannplaning, som fare

vannplaningOppmerksomhet pytter og dammer av vann, kan forårsake "Vannplaning": En effekt produsert når dekkene er i stand til å fjerne vann der i innkjørselen og bevirker at bilen for å skyve et tynt lag av vann som befinner seg mellom hjulene og veibanen. Hva gjør du hvis det skjer? Det er en gylden regel: rutlede hastigheten når du ser vanndam, Do not Frenes! Løft forsiktig av på gassen og holder rattet tett. Ikke prøv å endre banen og til du kjenner at bilen har gjenvunnet kontakt med bakken, bør du ikke stoppe. Det er lurt å spore bilen som står foran oss, fordi det er mindre vann i dette området.

Bortsett fra din oppførsel bak rattet, er det svært viktig at bilen din være forberedt på regn. Les videre og jeg vil avsløre hvilke elementer du må passe med særlig oppmerksomhet.

dekk

De er de Kontaktpunkt mellom bilen og veien, derfor viktigheten av deres tilstand og riktig vedlikehold. Hans grep reduseres når fuktighet, snø, regn eller is gjør sitt utseende, så må være i perfekt stand. Tegningen må ha en dybde på minst 1,6 til 2 mm slik at drenering av kjørebanen er optimal.

Det bør også være kontrollere trykketHvis dette er feil, vil dekk grep bli kompromittert, spesielt hvis veien er våt. en Et for lavt trykk stenges dreneringskanalene. Vi må også sjekke justeringen av hjulene for å ha bedre retnings av kjøretøyet.

støtdempere

regnDe er avgjørende for at bilen skal opprettholde stabilitet. Noen slitte sjokk negativt påvirke stabiliteten av kjøretøyet, øke bremsestrekning og føre til at det vanskeligere å opprettholde banen ønskelig. Alle disse faktorene blir forsterket hvis asfalten er våt.

bremser

Den gode tilstanden til dette elementet er viktig, siden lsom øker bremselengden på våt vei. De må være i god stand (plater, pastiller, væskenivå).

belysning

Med tåke, regn og snø, se og bli sett er viktig ikke sette vår sikkerhet og at andre brukere. Dermed må vi sjekk lysregulering og aldring av lampene og optikk. Vindusviskerne må være i forskriftsmessig stand og dekker hele området av syn på frontruten.