Sammenligning: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTD

Sammenligning: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTDSammenligning: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTDSammenligning: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTDSammenligning: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTD

Først var det GTI bensin, smidige og lette biler uten å ty til overdrevne nivåer av kraft, lyktes svært dynamisk og spennende kjøring, men uten vedlikeholdskostnader av de mest alvorlige idretter. Etter hvert har de gått opp i vekt, kraft og raffinement, og har selv dukket opp ... Diesel versjoner. ¿Helligbrøde eller intelligent evolusjon? For noen, sikkert det har brutt med det opprinnelige konseptet, men også, i henhold til en mer åpen visning, kan det bli forstått som en tilpasning til en for tiden domineres av oljemedium. På den annen side, dieselmotorer har avansert så langt som ikke har noe å gjøre med de av svunnen tid, overgår i noen henseender til de av bensin, så hvorfor ikke gi dem en sjanse?

... høres falsk?

Sammenligning: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTDDet er sant at no runder opp rage av en bensin eller når slike høye turtall. Men det høye nivå av dreiemoment har sitt mål og utdype stativer som er basert på ganske godt støttet øke vekten av en slik mekanisk. Og lyden? Heller ikke det har utelatt denne viktige detaljer, selv om det betyr å måtte foreta noen "feller". De tre behandlet i en eller annen form slik at den når ørene fullstendig forvandlet driver med sportslige overtoner. Ford Focus ST, for eksempel, benytter en klangbunn at etter at forsterke visse frekvenser, kanaliserer den fra opptak til kupeen. den Peugeot 308 GT, i mellomtiden, kringkaste via høyttalere brøler oppnådd moderat, men litt minner om en V8, og ikke bare reagerer på motorturtall, men også gassen vinkel, noe som gir en svært troverdig resultat. Som for Golf GTD, bruker en ekstern høyttaler-modulator lokalisert i avgassledningen ved siden av tause, som fanger opp og spiller en høres mer "full" og hørbar selv fra utsiden av bilen. begge golf som i 308 Du kan aktivere eller deaktivere denne funksjonen, som er knyttet til sine respektive moduser av sport kjøring. i Focus det er permanent, men gir også inntrykk av å være den mest realistiske og få et resultat mer "stemningsfull" ved høy hastighet.

Diesel som god, og til tross for sin sjenerøse kraften du forventer fra dem en høy grad av effektivitet, den viktigste faktoren sannsynlig kjøp for mange. Peugeot 308 GT er de homologe forbruk tall nedre og, til tross for sin automatgir med momentomformer, oppnår svært gode poster på veien, kanskje fordi den har en utviklingen enda lengre enn sine rivaler, følge den nåværende trenden i segmentet. De beveger seg jevnt og jevn bevegelse, noe som gjør det klart at sin moderne mekanikk er den mest underholdende av mye. Men Golf GTD, som har DSG overføring og funksjon "treghet"Hun har brukt mindre målinger i vår tekniske senter. Som for Focus ST, forbruket er vesentlig høyere, selv han er den eneste med manuell girkasse komparativ, noe som alltid verdsatt i en ekte sportsbil.

oppførsel

Sammenligning: Ford Focus 2.0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTDNår vi ser bort det uunngåelige spørsmålet om forbruk, oppstår de største forskjellene fra sine hyller, hver med et set-punkt meget forskjellig. den 308 GT ikke bare får en mer sporty estetisk og et interiør enda mer omsorg, også vinner viss fasthet suspensjon. Det er ikke overdreven, men den klarer å formidle en høyere start sportsånd, selv om når sannheten atferd knapt skiller seg fra andre 308 som har gått gjennom våre hender. Det vil si, det er et veldig godt nivå, men i denne versjonen GT ventet en ekstra dynamisk kurve i samsvar med hans bilde og kraften i motoren, samt mer presisjon og likevekt når vi leter etter begrensninger på svingete partier. Hans kropp hoder for nær å akselerere og uthuling, slik at linjen trukket er ganske påvirket av hva vi gjør med den høyre foten selv til normale orden priser, som oppnår en svært underholdende og morsom kjøring til alle tider, men resten ren effektivitet hvis du ønsker å gå veldig fort. Full støtte til å akselerere banen åpnes, og understyring synes relativt snart hvis ikke nøye Vi dose gasspedalen. Dersom, på den annen side, prøv å forårsake en slip bakakselen, reaksjonene er ikke så glatt og presis som vi ønsker. Ja, mer fredelige rytmer noe som kan ha sine fordeler i tider corren-, hans oppførsel er upåklagelig. verken sin endring Kalkulator (Den eneste tilgjengelige nå i denne spesielle versjon) heves til en ekstrem kjøringen så Det er innhentet av hendelser når du bruker den i manuell modus.

Foruten, Ford Focus ST er mye mer radikal, mye mer hardt suspensjon og mindre vennlig med ryggen i daglig bruk. I det første hjørnet, og du avslører sine intensjoner, har det en meget hurtig progressiv radius retning -mindre enn 2 svinger mellom topes-, kombineres med et organ som bare svaier, mer grep og noen endringer av umiddelbar støtte. Så mye som skru opp tempoet, foran adlyde våre bestillinger på millimeteren, og ikke forlate sin post. For å løsne Ford Focus ST du må gå mye raskere enn Peugeot, og ikke bare foran den første til å gi etter for press, men deres reagens bakakselen, hvorved det oppnås en meget sportslig reaksjoner om nødvendig, eller til en hvilken som helst provokasjon. Alltid presis og progressive, skjer alt raskere og krever noen ekspertise på vår side, siden av reaksjoner, følelser og helhetlig følelse, det er en sportsbil med alle loven. Hvis adressen var litt mer informasjon ville være fantastisk, fordi det fortsatt ville mer selvtillit.

den Volkswagen Golf GTD er den eneste som ikke etterlater deg helt deaktivere ESP, og touch er en helt vanlig bil, så behagelig som alle andre Golf takket være sine valg aktive støtdempere. Ingenting ville gjøre du mistenker at, Når du endrer chip og gå "angrepet", Er dens effektivitet nærmere Fokuser på 308. it lapper lettere og enklere, og hvis ikke fortere enn Focus ST i trinn-for-lite kurve skylder faltar- hvis det er motor. I alle fall, Det formidler slik tillit som bare sirkulerer enda raskere. Det siste spørsmålet er, allsidighet eller følelser?