De Stutz Blackhawk 1971 dat toebehoorde aan Elvis, veiling

De Stutz Blackhawk 1971 dat toebehoorde aan Elvis, veiling

Op 8 januari werden zij vervuld 80 jaar sinds de geboorte van 'King of Rock'. Het is dan ook 2015 een jaar dat ziet er voor Elvis Presley en daarom is het geen toeval dat op dit moment geveild één van de pareltjes van uw garage. Dit is uw Stutz Blackhawk 1971 en het heeft de beroemde veilinghuis sterren, Julien, waardoor het beschikbaar voor degenen verzamelaars die gril kunnen veroorloven maakt geweest. De prijs zal rond, volgens schattingen een half miljoen dollar, die omgerekend in euro's zal ongeveer 474.000.

Elvis geleverd aan de 9 september 1971 bij zijn huis in Beverly Hills, dit Stutz Blackhawk 71 Het is een van die dromen over super-exclusieve wielen. Niet verrassend, die generatie met name de eerste, zich alleen 26 eenheden. werkelijk Dit was de tweede Blackhawk Presley had minder dan een jaar. De eerste, verworven in late jaren 1970, is lid geworden van een reclame-overeenkomst dat de auto exhibiese op de LA Auto Show en Elvis opgenomen poseren met hem voor foto's tijdens de Amerikaanse shows. Frank Sinatra, die ook verliefd op deze tweezitter coupe, verwierp de eisen om te vragen voor hem, maar Elvis geaccepteerd. Een paar maanden later, de King of Rock scheurde zijn Stutz Blackhawk wanneer een auto in botsing met hem bij een ongeval. Mark aangeboden om het te laten als nieuw, maar Presley geweigerd en een nieuwe gekocht, dit keer in de kleur zwart. Na de dood van de muzikant, zes jaar later, Stutz Blackhawk eindigde in de handen van zijn goede vriend, Dr. Elias Ghanem. Eén van de weinigen die 'geërfd' een van de vele, en geliefd, had Presley auto's.

Ghanem overleed in 2001 en nu de nieuwe eigenaar zal Blackhawk gaan Zodra de veiling, die zal plaatsvinden voert u de komende 15 en 16 mei in het Hard Rock Cafe New York. Op dit moment, en voor een week, de Stutz Blackhawk Elvis wordt vertoond door Julien Auctions in het Palms Casino Resort in Las Vegas.

Stutz Blackhawk op 1971 ...

deze tweezitter coupe Is de enige auto die is geproduceerd verdeeld en mist voorruit stickers achterkant. U geniet ook normaal gemakken die we vandaag zien in de jaren '70 waren ze niet zo elektrisch bedienbare ramens, centrale vergrendeling of hoogte verstelbaar stuurwiel. Binnenin vinden we ook een Connolly lederen bekleding.

De Elvis Stutz behoudt zijn originele motor, Rocket bron 455 Pontiac, 7,4 liter achtcilinder vee 360 ​​pk. De auto is als nieuw: heeft slechts 33.000 mijl, dwz ongeveer 53.000 kilometer.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...

- Een mooi liefdesverhaal: de BMW 507 en Elvis Presley