7 persoonlijkheden chauffeurs achter het stuur, en je wie je bent?

7 persoonlijkheden chauffeurs achter het stuur, en je wie je bent?

Voorwaar, de overgrote meerderheid van ons zeggen dat we goede chauffeurs. Toch zouden we onszelf worden gek als we ontkennen dat we ooit een andere persoonlijkheid wanneer we rijden en de houding en / of andere bestuurder te manoeuvreren ons hebben genomen gewijzigd. En, afhankelijk van onze persoonlijkheid of onze stemming, kunnen we reageren op een totaal onverwachte manier als we aan het rijden bent.

Goodyear en de London School of Economics (LSE) zijn voorgesteld identificeren van deze gedragspatronen onder chauffeurs. zijn eerste studie, voor wat ze hebben gedaan focusgroepen en diepte-interviews met de Europese bestuurders hebben ze een totaal van links 7 persoonlijkheden gezien vanuit het oogpunt van de sociale psychologie. Hier gaat:

7 persoonlijkheden bestuurders achter het stuur

professor

Die ziel leraar die komt wanneer we aan het rijden bent en We voelen de noodzaak om de andere bestuurders die verkeerd hebben gedaan te zien. Niet alleen dat, maar we verwachten dat een medaille voor ons werk onderwijzen aan anderen.

De Sabelotodo (of 'de Tolosa')

Daarvan is er in alle plaatsen en gebieden van de samenleving, maar ook op de weg. Alle chauffeurs zijn incompetent, tenzij hij, en schreeuwt om de rest te zien van de bescherming die u geeft uw eigen voertuig. Te redeneren zal onmogelijk zijn.

concurrerend

zorg, niet proberen om dit soort chauffeur die hem niet gemakkelijk zal laten inhalen. Sommigen zullen zelfs de weg te sluiten, In dat geval zijn we in een reëel gevaar, een kamikaze. Ze zijn boos als je verder komt in de supermarkt anderen met het winkelwagentje?

de Justiciero

Het is niet een superheld, maar naar achteren. deze conductor bestraffen andere bestuurders als je denkt dat je verkeerd hebt gedaan, die het hoeft niet altijd zo te zijn. Het verlaten van de auto, begint hij te schreeuwen en zelfs bedreigend. De beste in deze gevallen, doof ... we hebben gevallen waar deze drivers komen om de rest te vallen gezien.

"Ik ben de hele tijd door de blik van de mensen ', zei een bestuurder van deze groep in een interview.

7 persoonlijkheden bestuurders achter het stuur

het Fugitive

Je ziet zelden interactie met andere bestuurders, simpelweg omdat Het is leuk om naar muziek te luisteren of praten met mobiel met een andere persoon te isoleren. Volgens deze studie, is het ook 'een strategie niet gefrustreerd voelen vanaf het begin. "

'Ik hou van het krijgen in de auto en ga over mijn bedrijf, te doen wat ik moet doen'; Oke, maar dat betekent niet bemoeien met veilige voertuig met de rest ...

de Filosoof

Nee, niet Pep Guardiola in de mond van zijn vroegere pupil Zlatan Ibrahimovic. Het is de chauffeur dat alle veronderstellen te zijn en zelden is dichter bij de werkelijkheid. Wanneer de rest is verkeerd, dit karakter aanvaardt de fouten en probeer ze een logische en rationele verklaring te geven. En bovendien, Hij is in staat om zijn gevoelens onder controle, goed voor hem / haar.

'Ik heb meestal geen nerveus. Wat er gebeurt is dat iedereen in een haast ", woord filosoof achter het stuur.

ontwijkend

De andere bestuurders zijn een constante gevaar, en natuurlijk, de manier waarop is totaal onpersoonlijk. 'Vervelend drivers lijkt mij gevaarlijk, moet ik om weg te komen van hen', Hij zegt ontwijkend piloot in een discussiegroep.