Honda Civic vs VW Golf: sorg kompakt 2017

Honda Civic 2017 vs VW Golf 2017: Hva blir bedre?Honda Civic 2017 vs VW Golf 2017: Hva blir bedre?Honda Civic 2017 vs VW Golf 2017: Hva blir bedre?Honda Civic 2017 vs VW Golf 2017: Hva blir bedre?

Hvis vi analysere salgslistene verden rundt vil du se effekten, raskt, den Volkswagen Golf og Honda Civic. den første er den ubestridte Kongen av salget i Europa, Det er lenge den bestselgende kompakt, opptar den andre posisjon i verdensrankingen bare bak Toyota CorollaAndre incontestable kompakt planet suksess. Honda Civic, i mellomtiden, opptar Globale posisjon nummer 11, oppnås hovedsakelig ved sine store salg i USA og det asiatiske markedet. Ved siden av dem, bare Toyota Corolla og sa Ford Focus (Nr 4 på verdensbasis) stå opp til våre hovedpersonene i kategorien kompakte biler.

Det er ingen tvil, derfor, at samtidig som man den fremste av den tiende generasjon Honda Civic og den siste oppdatere den syvende generasjon Volkswagen Golf (helt ny oktav vil komme i 2018) vil være en stor begivenhet i 2017. sorg som det er servert neste vår, fordi det er ingen tvil om at vi står overfor to av de mest komplette bilene i sin klasse. Men hva nå de gir hver med sin fornyelse?

Honda Civic vs Volkswagen Golf: space

Allerede annonsert for begynne å bli solgt i mars, vi har vært i stand til å se leve den nye Honda Civic som offisielt presentert på den kommende bilutstillingen i Paris. Med et fornyet bilde og følger mønsteret av de nyeste design av merket (som Honda HR-V), The japansk kompakt da utvilsomt den vekstspurten: den vokser 13 centimeter for å få nå til 4.50 meter og være den lengste modeller i sin klasse. Dermed Civic, allerede i hans siste sammenligninger med dagens modell viste seg å være det største i sitt slag, lover enda mer plass.

Honda Civic 2017Med tre centimeter kamp også, Honda Civic sikrer at ha 4 cm ben, opprettholde en bagasjerommet står nå på drøyt 400 liter. Med en svært lav kjørestilling, ikke denne modellen sky fortsatt en sportslig atmosfære, til hvilken også designendringer inne i dag med en ny, dypere og i stand til, mer følbar kontroller midtkonsoll, og endelig tilkobling til en ny instrumentering dannet av tre digital TFT. Riktignok med reposisjonering av en drivstofftank som tidligere var under forsetene, nå ser det ut til å miste noen allsidighet uten fantastic "Magisk Seat": baksete brettes vertikalt for å tillate transport av omfangsrike gjenstander.

For hans del, Volkswagen Golf, venter på sin åttende generasjon, vil det bli oppdatert ikke så dypt. Men vi har ikke sett eller merket har presentert, men vi kan vil ikke komme på revolusjonerende endringer. hans lengde det vil være rundt igjen noen anstendig 4,25 meter at, ja, de vil ikke stoppe deg igjen har en av de største cockpiter i klassen heller ikke med en stamme som også bringer til 400 liter: i dag offisielt 380 kubikk.

Hvis ikke forhånd utvendig utforming i stedet for svakt formede optiske linjer (som vanligvis er standard Volkswagen), som i verdensrommet, har denne nye VW Golf seg selv vil bringe flere innovasjoner i interiørdesign, som det er vist ved Autoblohg området i Nederland. Den hadde premiere på Golf R Touch Konsept prototype, nå montere en berøringsskjerm på dashbordet større og mange flere funksjoner. I tillegg kan det også ha kontroll system sjåføren gest anerkjennelse.

VW Golf 2017Honda Civic vs Volkswagen Golf: motorer

Toca og gjennom områder som tilbyr nye Honda Civic og VW Golf og som før, flere endringer i en enn i en annen, men med nye sammenstøt som vil måtte snakke. Spesielt bensin. Ja, fordi med all den nyeste informasjonen som ser ut til å peke på Diesel som den onde av alt, vil det størst revolusjon i bensin. Civic vil starte øyeblikket sitt utvalg i dette drivstoffet kun for det åpner en viktig motor 1.0 turbo 3-sylinder og 129 hk. den sorg Det er servert med spektakulær 1,0 TSI 115 hk og tre sylindre som forblir juvel av Nye Volkswagen Golf. Hva vil være raskere og bruke mindre? Veldig bra vil være Honda til å overvinne den allerede kontrast Golf TSI.

Ovenfor, også vil det være plass til fire sylindre. Ja, fordi Honda debuterer også en 1,5 -vtec Turbomotor med 182 hk som lover å glede for mykhet, komfort og ytelse. Begge også vil komme med manuell og automatisk overføring CVT kontinuerlig variabel. i konfrontasjon direkte, skal den nye motoren være i front av motoren 1.4 TSI VW, som fortsetter med 125 og 150 hk, ACT sylinder deaktiveringssystemet: Vil være mindre kraftig og derfor mindre raskere enn Honda, men bør tilby større effektivitet. Vi får se.

Honda Civic: Interiorfor Diesel duell må vente og mer. Ja, fordi Grand i-DTEC 1,6 120 hk som Honda har blitt pålagt i alle slags kategorier for hvor godt det går og hvor lite du bruker, vil ikke nå den nye Civic fram til slutten av 2017. Ja, så tar det enda et tilknyttet ny automatisk girkasse med dobbelt clutch og tannhjul 9. Med denne motoren, Civic Det vil møte 110 hk 1.6 TDI og 2.0 TDI 150 Golf. Og her forventer vi ellers i bensin: mye må forbedre Golf å nå resultatene Civic.

og øye Volkswagen på elektrisk, Det bærer bud også en ny kompakt, denne gang av seg selv og løsrevet fra Golf utvikling, som vil være 100% elektrisk å love opp til 600 km med autonomi: Så ja vinner hånd Honda.

Interiøret VW Golf 2017Honda Civic vs Volkswagen Golf: Dynamisk

nettopp dette imaginære duell mellom fremtiden Honda Civic og Volkswagen Golf med en kort gjennomgang av dynamikk som håp. Ja, fordi her den japanske kompakt håper å spille nye kort å slå alltid balansert og lett å kjøre Volkswagen Golf. I sine nye dimensjoner, en kroppsvekt annonseres lettere 16 kilo og hans forlovede større stivhet, dette ny samfunns vil omfatte en enestående adaptiv demping utviklet av Showa.

Honda ingeniører og lover med sin nye Civic aspirere til "være referanse kjørbarhet blant kompakt"Sikte på å sikre lik med Audi. Så, som du leser. For det vil tilby Multi-kobling alltid et bakhjulsoppheng (VW Golf utstyrer i visse høyere, som for resten benytter den enkleste vridningsaksen) montering ankere suspensjoner på hydrauliske støtter.

Litt nytt til stede for sin del en Volkswagen Golf ja kan fortsette å kjøre DCC adaptiv fjæring og å være hAcers sterk i sin lettere og mindre enn Civic. Balansen mellom komfort og smidighet allerede har det, så nå gjenstår å se hvor langt de vil være i stand til å få Honda Civic.

Du kan også være interessert i:

De beste kompakte biler kommer i 2016 og 2017

Topp 10 kompakt øyeblikket

Nye Hyundai i30 ... lover også!