De wereld van Camper, bedrijfsvoertuigen en vrije tijd

De wereld van Camper, bedrijfsvoertuigen en vrije tijdDe wereld van Camper, bedrijfsvoertuigen en vrije tijdDe wereld van Camper, bedrijfsvoertuigen en vrije tijdDe wereld van Camper, bedrijfsvoertuigen en vrije tijd

Deze tijden van crisis dat we niet het meest bevorderlijk voor uitbreiding van de activiteiten van commerciële voertuigen voor de leisure-de zogenaamde Camper- stadium; Maar zoals met heksen, "eventueel Hayles." echter, het huidige aanbod is redelijk consistent modellen Camper en potentiële klanten hebben een handvol auto's om uit te kiezen; een kwestie die, zoals altijd, hangt af van hoe dik de portefeuille.

Dit is waar modellen de wijzigingen in principe gemaakt van invloed op de faciliteiten en apparatuur die er in zijn opgenomen; terwijl extern voertuigen op te nemen enige significante veranderingen die hun uiterlijk of de afmetingen te veranderen ten opzichte van een conventionele versie.

Dit gedeelte van bedrijfsvoertuigen van entertainment vinden we twee "lines of work". In het eerste voer de versions "aan de bron" door autofabrikanten zichzelf en in het tweede zouden we vinden modellen die door de handen van gespecialiseerde processors carrosseriebouwers zijn gegaan.

jongere

De wereld van Camper, bedrijfsvoertuigen en vrije tijdCamper aanbod begint met kleine formaat versies uitgevoerd op voertuigen segment FurgoVan en het ook voor varianten tot 3.500 kg en beide gesloten cockpit chassis; niet om hogere macht racks gebruikt om campers te voeren noemen. In het eerste geval hebben we de recreatieve alternatief Volkswagen caddy Tramper; die kan worden geleverd op normale of Maxi rek. Dit model, dat uniek is in dit segment, onderhoudt een conventionele uiterlijke verschijning en Het blijft in de vijf zetels waardoor het gebruik ervan als een dagelijkse auto.

Op de achterkant is voorzien van een uitschuifbaar bed dat, zodra alle zetels neergeklapt, is geschikt voor twee volwassenen met een aantal comfort. Onder de beschikbare plaats gordijnen aan alle vensters ze worden geleverd uitzet; een opklapbare tafel met stoelen; verschillende draagtassen de gebruikelijke voorwerpen, enz deponeren

Onnodig te zeggen dat, gezien de omvang Het is niet mogelijk om een ​​fornuis of koelkast gefixeerd hebben, maar als het mogelijk is om een ​​mobiele soort te bouwen, dat wanneer het voertuig stilstaat in een soort tent die de achterklep van Tramper past en maakt het mogelijk aanzienlijk uitbreiden van de bruikbare ruimte kan worden geplaatst.

Je Californië en Marco Polo

In het segment van bestelwagens tot 2,8 ton kandidatenlijst breidt licht, hoewel Het blijft Volkswagen Commercial Vehicles -met een lange traditie in dit segment- die leidt verreweg de levering van voertuigen met verschillende versies beschikbaar zijn op de California-serie. Het assortiment beschikking stelt een basisafwerking, die op bed converteerbare zetels omvat; in de ruimste waar we pop-up dak, waar staat een stapelbed en een keuken met twee branders, koel-vriescombinatie of onafhankelijke verwarming.

Een soortgelijke bepaling dat zich op een ander model waarnaar wordt verwezen in dit segment -de Mercedes Marco pool- op basis van een Vito / Viano chassis. Hoewel Californië en Marco Polo zijn de meest populaire en geconsolideerd in dit segment commerciële alternatieven; Camper deze transformatie kan ook worden uitgevoerd op Nissan Primastar, Opel Vivaro of Renault Trafic.

Ondertussen, doorwaadbare plaats Het is het aanbieden van de laatste tijd leisure voertuig op korte frame en hoog plafond doorvoer, onder de naam van de Nugget op de markt gebracht.

Size Matters

De wereld van Camper, bedrijfsvoertuigen en vrije tijdAls we spreken over recreatievoertuigen ingang moeten we erkennen dat de grootte is een belangrijke factor. Ongeveer 3,5 ton bestelwagens vinden we een aantal aanvullingen Camper door gespecialiseerde carrosseriebouwers; aangezien de uitgangsmaterialen indeling bieden een aantal faciliteiten en apparatuur ondenkbaar in andere segmenten.

In dit geval omvang stelt ons in staat om een ​​meer complete uitrusting en vooral een toiletruimte hebben -met chemisch toilet en een kleine douche-; zeer belangrijk voor onafhankelijkheid en autonomie die de inzittenden element biedt. Zoals gebruikelijk allocatie vinden we een koelkast met vriesvak ten minste 100 liter; keuken met drie kachels, verschillende distributies van bedden, zowel vaste en converteerbare; kasten, enz.

Gezien het formaat van deze modellen hebben ook een grotere autonomie in al zijn voordelen; omdat ze watertanks hogere capaciteit. Dergelijke veranderde het chassis staat op Fiat Ducato, Mercedes Sprinter; Peugeot Boxer, etc.


De wereld van campers

Buiten en het panorama van Camper voertuigen; motorhomes zou het aanbod bedrijfsvoertuig entertainment te voltooien; hoewel in dit geval is het carrozados op rekken dat zelfs 6.500 kg kan bereiken van MMA en waar we zijn producten van alle merken. In dit geval motorische prestaties; capaciteiten en uitrustingsniveaus zal altijd gebaseerd zijn op de behoeften en voorkeuren van de gebruiker.

In een eerste blok zouden we die RV uitgevoerd op rekken voor MMA 3,5 ton, wat het voordeel dat bestuurd met een rijbewijs B hebben vinden; gaande van hier naar een tweede wereld voor de truck vergunning nodig.

De mogelijkheden van deze voertuigen, zowel in termen van capaciteit en personeel en apparatuur, Ze hebben limiet hebzuchtig "power" koper; en in zijn schenking we kunnen al het lekkers dat de huidige elektronica en telecommunicatie stelt ons op te nemen.

uitgifteprijs

De wereld van Camper, bedrijfsvoertuigen en vrije tijdIn tegenstelling tot wat we mogen aannemen op het eerste, Camper modellen zijn relatief duurder dan een camper, als een "basis" versie van een Camper heeft een prijs kan worden rond 45.000 euro; die kan worden uitgebreid tot 70.000 euro als we een motor van ongeveer 180 pk, vierwielaandrijving en automatische transmissie te kiezen.

terwijl voor iets meer dan 45.000 euro is het nu mogelijk om een ​​nieuwe camper te verkrijgen, niet erg groot, maar met alles wat nodig is om zelfvoorzienend te zijn, en 70.000 euro kunnen eigenaars van een "apparaat" met een eerste klas apparatuur. Zoals altijd is het de koper die hun wensen en behoeften moeten meten en kies de optie die bij u past.