Test: Porsche Macan S, predator

Test: Porsche Macan STest: Porsche Macan STest: Porsche Macan STest: Porsche Macan S

sikkert Macan Det har vært av biler mest snakket om de siste årene, enten som en upublisert Porsche, som det ville representere for merkevaren og posisjonere deg ned et trinn på en mest populære segmentet enn jeg vant til og det igjen med en annen SUV. Det vil være alle typer meninger, men siden skritt ble tatt "unaturlig" med det første SUV, Cayenne, og at første mekaniske Diesel anordnet på den hånd Cayenne og deretter på sports sedan Panamera. Og nå, assimilert disse øyeblikkene, tror jeg det er mange nye heldige og stolte eiere Porsche glade for at alt skjedde.

The Impact har nå sitt ene, fordi hvis du tvilte mellom Audi Q5, BMW X3 eller Mercedes GLK som florerer i gatene våre, ja, toppen av serien, og da er de ikke lenger mange, Porsche frister et ypperlig produkt, med en spesiell glorie, og selv om en regning er høyere, synes det rimelig å stripe der de mer eller mindre tilsvarende versjoner flytte.

Porsche Macan S

si at den IPS er en Porsche Det kan virke innlysende, men det har mye budskap. Minner om at det Macan Det tar nytte av synergier Volkswagen-gruppen og særlig Audi Q5 Han har fungert som utgangspunktet... som ville si. Spesielt tror jeg at alle ikke-omsettelige verdier av merkevaren er til stede og skinne som alltid.

Design, mener du, men benekter ikke at utenfor er en utmerket øvelse i hvordan å slå ikonet Porsche par dyktighet, 911, i en praktisk SUV. Inside, umiddelbart pusterommet Panamera og Cayenne, for den robuste dashbord og spesielt massemidtkonsoll som karakteriserer Porsche "familie". Kanskje for disse referansene, trimmer merkelig dør eller en lavere plastisk hytta og ikke av tvilsom kvalitet, men fordi jeg er vant til cockpiter av Porsche som passerer gjennom våre hender er helt dekket med ekte skinn.

Før du går inn dypere saken, vil jeg resumirte den innvendig plass Det er god i alle retninger. den vakre kjørestilling har både sports samvittighets, som veldig komfortabel sedan. Og uten å gå til verds "mm over, under mm"Vanligvis er det en 4/5 seter med romslig bagasjerommet svarende. bak central plaza Det er betinget av at overføring tunnel og formen på benken, men vi liker alle rivaler. Hvis langt tror du standardene pålagt Porsche er typisk for merkevaren, mekanisk analyse og dermed sin egen roll du bekrefte fremragende kvalitet og senior av helheten.

Porsche Macan S

Allerede i gang, ville jeg ikke forestille meg at det første jeg vil kalle oppmerksomheten til en Porsche Det ville være hans eksepsjonell glatthet rullende. den Macan er Først SUV i denne kategorien du kan montere luftfjæring og, bare for dette, er det allerede i en annen dimensjon. Ruedo også med enorm Valgfrie hjul 20 tommer og mindre dekkprofilen, er det overraskende men filtreringen gjør veien, i den grad som ville sikre at den er den beste Porsche i denne forbindelse. Jeg tror over 200 kilo som veier mindre enn en Cayenne tilsvarende er avgjørende for å få mykere idioter uten at andre problemer. Men det er hele som fører du mottar en rulle utsøkt raffinert.

dette Macan S Den har en 3.0 V6 Turbo 340 hk som også det første som slår deg er hans enorme jevn og progressiv rotasjon. Jeg forstår to kamerater som forteller meg at ved første Macan S Han har forlatt dem kaldt. Cold fordi, av natur, forholder Porsche med sterke følelser og sporty temperament. Men i utgangspunktet, den Macan er en formidabel luksus sedan og jeg overdriver ikke hvis jeg sier at jeg ikke tør fortelle deg en sedan som gjør vesentlig bedre, valsing, bacheando, rykk.

synkronisering mellom suspensjon, styring, motor og girkasse er fantastisk å følge samme manus, et skript som kan endring tastetrykk. med luftfjæring De arbeider med variable dempere og nøkkel sport endring av lover den retningsendring og akselerator, Du kan variere innstillingen av spjeldene. Kombinasjonene er mange, fordi det også kan å modifisere bare dempningen (3 lover) 10 mm og redusere kjørehøyde (Og opp 40 i off-road modus). Hvis du går for mer sporty, så endrer bildet seg dramatisk, og våkne opp til Porsche innenfor.

Porsche Macan S

den Cayenne Det er et utmerket eksempel på hvordan Porsche masker kilo og centimeter som en. Gjør det med mindre overhead og størrelsen må være mindre komplisert og overveldende resultat. Mellom kurver, rytmen som du kan pålegge Macan det er utrolig. Igjen overraskende, selv ved å føle tydelig sterkere kompresjon og utvidelse beholdt Macan har et poeng av mykhet i sine reaksjoner på at jeg ikke har en Cayenne. Gira veldig flat, med en rask og balansert støtte foran og fra det øyeblikket, kan du strupe og uten medfølelse.

den firehjulsdrift er Porsche eier, med flerplateclutch senter som distribuerer dreiemoment mellom akslene i henhold til behovene i øyeblikket, og du kan se i et diagram. den elektroniske hjelpemidler også de favoriserer spin hvert hjul individuelt. den Macan tractions rart, synes det ikke lett å bryte motoren og dermed er nøytrale reaksjoner, tro mot din ordre hjulet. har også sin punkt "fremdrift"Ikke akselerator, med mindre du velger den aktive bakre differensial, men understellet også rundet kurven tegning massetransport.

Porsche Macan S

den motor har også en tosidig og like uten å miste den mykhet og progressivitet, hans kjøretur tar deg til å få imponerende akselerasjoner, ikke alltid følelsene dine vil passere den. den 3.0 V6 Turbo Det er jobbet dypt for Porsche: tørrsump og distribusjon VarioCam Plus De er blant annet egne bidrag på blokk Audi. som direkte-skift girkasse PDK, av utsøkt mykhet i normal overgang, og djevelsk fart med tier lover. Vale Porsche Han har droppet en rung, men har også gått opp hvert segment standarder.