14 vragen over radars dat misschien desconozcas

14 vragen over radars dat misschien desconozcas

Hoeveel zijn er radars op Spaanse wegen?

In Spanje zijn er 844 vaste radars, onder degenen die behoren tot de DGT, de Catalaanse Verkeer en Security Department van de Baskische regering.

In welke regio's is er meer en radars?

Catalonië met 220 radars en een verhouding van 18,02 per 1.000 kilometer apparaten via leidt de nationale ranking. Volgende in de lijst het Baskenland, met 13,30 radars en 1.000 kilometer gemeenschap Madrid, waarbij een verhouding van 10,74 per 1000 kilometer machines.

in de staart Rankings, met minder dan drie radars, zijn ze Cantabria (2,73) Castilla La Mancha en Castilla y León (2,45) Estremadura (2.18) en Navarre, met slechts één per radar 1000 km wegen.

Hoeveel klachten worden jaarlijks gemaakt in Spanje voor het versnellen?

In totaal, klachten meer dan 4.000.000 weg, waarvan ongeveer half (46 procent) Ze komen overeen met snelheidsovertredingen.

Wat zijn de meest Multan radars in Spanje?

de volgende link Je hebt gedetailleerde wat zijn 25 radars meer Multan.

Zijn er gebieden met een radar poster 'Tramo concentratie ongeluk'?

alleen vijf secties van de 180 meest gevaarlijke wegen in Spanje Ze hebben een radar of worden gemarkeerd als "stretch concentratie ongeluk".

Welke soorten radars zijn er?

- vast: Tillen frames op wegen is geïnstalleerd, in de hutten, palen of hardware. Zij staan ​​op de tracks als 'speed controlepunt.

- telefoons: Geplaatst in voertuigen op een vaste statief of helikopters, zoals de Pegasus. Ze kunnen worden van twee soorten: magnetron technologie, geschikt voor het meten tot zes rijstroken; en laser gericht op selectieve wijze aan een voertuig, met een bereik tot 500 meter.

- Stretch: Vaste installatie. Bereken de gemiddelde snelheid van een voertuig tussen twee punten.

- Of 'Red Schilderijententoonstelling: Geplaatst bij verkeerslichten in steden. Captan passerende voertuigen verkeerslichten op de rode fase.

Radar verkeerslicht

Hoe maak je mobiele radars detecteren?

- ze zijn gemeenschappelijke voertuigen en discrete kleuren.

- niet dragen geen element van personalisatie, als stickers of voorwerpen in de achterste lade.

- circuleren of onder de toegestane maximumsnelheid, meestal aan de rechterkant.

- Zijn chauffeur draagt ​​een reflecterende kleding: Wanneer Guardia Civil, moet de verordening uniform te brengen.

Hoe gaat het met radars helikopter?

De DGT geeft een van de helikopters met radar, Pegasus, in staat om snelheidscontrole voertuigen en detecteren schendingen uit de lucht. de conventionele routes, zonder fysieke scheiding tussen de banen van beide richtingen en die is meestal moeilijk met radar uitgeruste voertuig Zij zijn de gebruikelijke waar de vliegen Pegasus. de radar Het bestaat uit twee kamers: een panorama die het volgen en vastleggen snelheid en andere details vergemakkelijkt, uitgerust met een telelens die voertuigregistratie kan lezen.

Zijn er apparaten op de radar op te sporen?

Ja. Er Drie soorten apparaten voor de locatie van de radar:

- Radar waarschuwing apparaten. Zij worden toegestaan ​​door de wet en worden weergegeven op de GPS. Ze voeden zich met de database van de DGT, zodat alleen de locatie van de vaste apparaten te melden.

- radar detectoren. Ze verbannen van deze 2014, zijn ze in staat om signalen van radars detecteren en waarschuwt de bestuurder door een geluidssignaal.

- remmers radar. Ze zijn verboden, omdat het verstoren van de radar. Them geïnstalleerd is van een boete van 6.000 euro en houdt het verwijderen van zes punten kaart.

radar Detector

Radars, heb je ruimte voor fouten?

Ja. De radars hebben een foutmarges wettelijk vastgestelde, naargelang zij vast of mobiel snelheidsmeting gemaakt: deze marge kan variëren 4-7 km / h, Als we praten over de metingen onder de 100 km / h, of van vier tot zeven procent, in het geval dat we de snelheid. Echter, zoals AEA klacht soms zijn deze foutenmarges niet worden nageleefd.

Ben ik kan vertrouwen op wat markeert de snelheidsmeter van mijn auto om te zien of cirkel met de juiste snelheid?

Snelheidsmeters van voertuigen Ze zijn niet honderd procent betrouwbaar en het hangt af van foutmarge van elke fabrikant. In de stad, bijna alle de werkelijke snelheid. Maar om onaangename verrassingen te vermijden, kosten niet meer dan vijf procent van de snelheid het markeren van de snelheidsmeter van uw auto: u zult voorkomen dat opgejaagd door een radar.

Ze moeten alle vaste flitspalen worden gemarkeerd?

Hoewel de organieke wet 4/1997 niet preseñalizarlos nodig, die op de sporen van de DGT worden geplaatst zij zelf; echter afhankelijk geïnstalleerd in gemeenten of de autonome regio's wegen niet zo te zijn.

Hebben alle hutten hebben een radar radar binnen?

niet noodzakelijk. De DGT heeft meer stands radar geplaatst en wat het doet is gaan roteren zodat ze niet altijd op dezelfde plaats worden geplaatst.

Wist u dat ...?

- Vaste flitspalen Ze gemeten en gefotografeerd foutloos maximaal twee auto's per seconde.

- de vaste radars hebben een een procent maximale fout en mobiel meestal zijn ze geregeld op een 10 procent boven de op de weg grenzen.

- de gantry radar alleen het meten van de snelheid van voertuigen op de baan, terwijl het geld Ze kunnen worden geprogrammeerd voor het meten in beide richtingen. de side hutten Ze kunnen snelheid te meten elke rijstrook.

- radars Ze werken niet bij extreme temperaturen: Onder de 10 graden en boven de 60 graden.

- Foto radar is ongeldig als ...: Registratie, merk voertuig of model is onleesbaar of onherkenbaar of meer auto's verschijnen in hetzelfde beeld.

- Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Alle radars Spanje

Meer Multan radars in Spanje

'False radar' on the road: leren op te sporen

Hoe veilig radars? ¿Oorzaak ongevallen?

Vier nieuwe DGT radars voor hun kranten

Hoeveel echt springen snelheid radars?

VIDEO: follies in de auto, 'gejaagd' van de radar Pegasus