De elektrische auto kan binnenkort zinken de olieprijs: de sleutels

De elektrische auto kan binnenkort zinken de olieprijs: de sleutels

de verslag van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) concludeert dat in een hypothetisch scenario met een snelle invoering van de elektrische auto, olieprijzen Ze kunnen convergeren naar het niveau van de kolenprijzen rond $ 15 per vat in de vroege 2040s.

Maar ver van de daling van de vraag naar olie, dat is evident naarmate er meer elektrische auto's worden verkocht, het rapport wijst op een configuratiewijziging oliemarkt. En het is dat het verlaten van zijn hoofdrol als een bron van brandstof voor vervoer over de weg, olie zou ophouden om de "zwarte goud" te zijn en zou moeten concurreren met aardgas, kolen, kernenergie en hernieuwbare energie.

Met dit scenario, moet de olieprijs dalen tot een niveau van $ 15 per vat, terwijl op dit moment de prijs van olie ligt op ongeveer 50 dollar per vat.

Een nieuwe energietransitie

Als we terug gaan in de tijd, begin vorige eeuw, elektrische auto's Zij vertegenwoordigden een derde van alle auto's in de Verenigde Staten. Rustig en gemakkelijk te besturen, werden ze protagonisten tot 1910. Het was op dat moment dat de begroting Ford T, waarin het werd verkocht tegen een prijs die 40 procent lager dan de elektrische auto, Hij bracht deze markt. Daarnaast is de ontdekking van nieuwe oliebronnen heeft geleid tot een daling van de prijzen, iets dat elektrische auto's niet kon concurreren. In 1935, werd de elektrische auto gegaan.

Echter, volgens het IMF, lijkt het erop dat we afstevenen op een nieuwe energietransitie, vooral de elektrische auto verbetert efficiency hun batterijen. Zo OPEC voorspelt dat in 2040 22 procent van de auto's zal een alternatieve brandstof te dragen. En Bloomberg New Energy Finance schat In twee jaar zullen er 7,4 miljoen elektrische auto's op de wegen.

Volgens het rapport IMF, "Na het bekijken van de recente ontwikkelingen in het vervoer en hernieuwbare energie, concluderen we dat olie als de belangrijkste brandstof voor transport en een belangrijke bron van energie in het algemeen Je kon een veel kortere levensduur hebben dan velen veronderstellen. "

U kunt ook geïnteresseerd

BMW verkoopt al meer elektrische en hybride sport

Inschrijvingen van elektrische en hybride auto's stijgen

Officer! Volvo's Start gewoon geëlektrificeerd sinds 2019