SUVer i fremtiden vil du elske: i-Pace Jaguar, Mercedes EQ …

Future elektrisk SUV å nyteFuture elektrisk SUV å nyteFuture elektrisk SUV å nyteFuture elektrisk SUV å nyte

den SUV Han har allerede tatt av. og Power er virkelig tar av og og ikke av økonomien vil forbli dyrt som en god Diesel i sitt segment. I fremtiden landskapet dukker SUV tre nye og interessante produkter: i-Pace Jaguar, Mercedes og Volkswagen EQ innvendig diameter Produsenter er klart: de trenger strøm så mye som samfunnet selv. Ta deg tid til å gjenoppfinne hjulet, noen nølende, andre jamret umodenhet av markedet, men etter Jaguar har vist sin i-Pace, mindre utsatt for disse motorene allerede forstått: den elektriske bilen er rett rundt hjørnet.

Bilprodusenter hadde lenge prøvd å gjette fremtiden å oppfinne. Tesla klart å gjennomføre den første logisk tilpasset deres liten produsent perspektiv. nå Jaguar, med sin spektakulære SUV i-Pace har brutt en myte, som beviser at du kan lage en elektrisk bil som ikke bare har merkelig utseende, men kan også være pen. Det er tekniske grunner til at elbiler ikke nødvendigvis resultones, spesielt aerodynamisk. Noen produsenter har klart å bevise sin makt ved å utvikle plattformer og konvensjonelle organer i stand til å inkludere dem alle behovene til en elektrisk versjon, som i tilfelle av VW e-Golf eller nylig Hyundai Ioniq. Men VW, så stolt over å ha klart å gjøre sin elektriske virke som en enkel Golf, gi snuoperasjon fra 2019, lanserer sin indre diameter basert på en elektrisk konsept. samtidig som det gir stafettpinnen til sin golf (VIII Golf lanseres i 2018).

Vi ønsker å være SUV

Dersom det offentlige ønsker karosseriet SUV, høye, dominerende tilstedeværelse og hva som gjorde produsentene tror de ville kjøpe en elektrisk med karosseri "som ikke lenger lede"? De fleste produsenter har fått sine elektriske kolleger er bedre enn forbrenning (Ingen motorstøy eller dekker tilregner vibrasjoner), men måtte høyere god pris og det er ikke nødvendigvis tjene penger med dem. Siden markedet selv er villig til å tilegne seg Campero SUV utseende, hvorfor du har forsøkt å selge biler "rimelig"Hvorfor lansere små biler som prissegmenter er assosiert med størrelse? noen produsenter i eget hode som VW, andre i andre, De har innsett at strømmen må være en SUV, Komprimere opp og estetikk som kan være seg selv, men feiende størrelse. Volvo XC40 se på fremtiden, Audi e-tron, den annonserte 2020 BMW X3 ... og her vi bringer Jaguar, Mercedes og VW.

Jaguar i-Pace fremtiden elektrisk SUVGode ​​som de allerede er, uavhengig, elektrisk SUV vil lande på riktig tidspunkt. Skandalen av diesel har økt bevissthet om forurensning og motorteknologi, kommuner la dem utenfor sine tiltak mot menneskehandel og i 2020 produsenter vil begynne å betale skatt på det overskytende CO2 fra biler de selger. Det kan hjelpe den elektriske bilen regjeringer ikke nå dem, men de bidrar til å teppe veien under lading infrastruktur er installert. Incentiver for highway bruk, gratis, parkering, Samkjøringsfelt eller tilgang til sentrum vil ikke vare evig, men de sikkert noe vil.

Jaguar i-Pace: Du kan bestille; levering i 2018

den Jaguar kjørestilling i-Pace, avant-garde, vil ikke riste grunnlaget for alle førere. en innebygd digital instrumentering, en rund ratt, midtkonsollen utligger er mer vanlig enn en Porsche 918 Spyder, stoff belegg på dashbordet og du ser en Peugeot 3008 ... konseptuell i-Pace som du ser det virker som mulig som inspirerende. Spørsmålet er: hvorfor skulle en Jaguar hvis et år siden ble vist en konseptuell Land Rover Evoque- e? 70 kWh batteri og to motorer, 85 kW og 145 kW foran bak det ville vært en ideell elektrisk SUV. Kanskje dette sjokk for Jaguar å balansere inntekter mellom JLR merker. Autonomy planlagt for Jaguar i-Pace, i henhold til den europeiske kombinert syklus (nedc), vil det være 500 km.

Future elektrisk SUVMercedes EQ: "electrodiseño" 2019

Mercedes vil ikke EQ "pause"Men engasjere seg med Mercedes føreren alltid ... og de som kan forstå. Når du kommer på gaten i 2019 vil være en elektrisk bil, men likevel det ikke vil vise sin store del av autonome bil, som sikkert arvet fra sine brødre. Forsetepassasjer, en nesten horisontal karakteristiske superdashbordet for sjåføren, en stilling asymmetrisk kjøring, overfor en gigantisk 24-tommers instrumentering, minner en tablett ... alt gjør det klart at det elektriske EQ ønsker å være din tid og ti år utover. den autonomi vil komme opp 500kmmed høyere kapasitet batterier, litiumion og 70 kWh.

VW I.D. : Fra 2019

Elektrisk mobilitet er kjernen i VW. De ønsker ikke å lage nisje biler (og de har vist at e-Golf), men har tatt en ny retning, med erfaringer. Dette er ikke å lage en elektrisk versjon av hver bil. Det er å revolusjonere den elektriske bilen. Det må være å møte nylig annonsert planer om å være en global leder innen elektrisk mobilitet og selge en million elbiler fra 2025. VW vil bli den indre diameter første av ett hundre prosent elektriske biler av sin nye serie av kjøretøyer og presenterer en merkevare spekter av autonomi i ny innvendig diameter alt fra 400 og 600 km.

Du kan også være interessert

Jaguar i-Pace, en elektrisk SUV 400 hk

Volkswagen indre diameter: den første elektriske bilen av ny æra VW

Mercedes EQ. elektrisk SUV av fremtiden

Den mest omfattende guide til å kjøpe en SUV