DGT: “Ongevallen zijn vermijdbaar”

DGT: Europese Unie biedt de verkeersveiligheid als een gedeelde verantwoordelijkheid, dat wil zeggen, een toezegging dat de hele samenleving moeten verwerven.

Daarom heeft de DGT aangegeven dat de belangrijkste actieplannen voor de korte termijn zijn gericht op het vaststellen afschrikmiddelen voor chauffeurs met slechte rijgedrag. Navarro merkte op dat, tot nu toe, zijn de belangrijkste actieterreinen campagnes ademanalyse, ingesteld als verplichte gebruik van veiligheidsgordels zijn, te straffen de snelheid en proberen te heropvoeden de groep van recidivisten.

Op de middellange termijn, de DGT voornemens is een plan van aanpak op lokaal niveau, het maatschappelijk middenveld, als "ongelukken niet een prijs te betalen voor het gebruik van auto's, maar ze zijn te voorkomen."

De directeur van de DGT heeft deze verklaringen in UAN Safety Day gehouden deze woensdag door de verzekeringsmaatschappij Liberty Seguros gemaakt.

Op deze dag zijn er diverse studies, onderzoek en verbetering van de verkeersveiligheid, te rekenen met tal van specialisten geweest.

Francisco Toledo, adjunct-directeur van het Research Instituut voor Verkeer en verkeersveiligheid aan de Universiteit van Valencia (INTRAS), zei dat "Het enige vaccin verkeersongevallen is om goede verkeersveiligheid onderwijs". Dit vertaalt zich in om kinderen waarden van respect te brengen voor de verkeersregels. Toledo benadrukt dat de nieuwe cursussen heropvoeding (wanneer de kaart door punten wordt ingetrokken) zal proberen om de emoties van mensen te beïnvloeden, om te beseffen dat misbruik van mobiliteit kan het hele gezin beïnvloeden.Een van de modellen, aldus Javier Páez, directeur van de Unit voor ongevallenanalyse Vehicular Universitair Instituut voor onderzoek in de automobielsector (INSIA), de Zweedse zaak "Vision Zero" is de meest representatieve als om het verlies ratio's te minimaliseren . Dit programma richt zich op het idee dat "als er sprake is om te accepteren dat er ongelukken kunnen zijn, in ieder geval kunnen ze niet dodelijk zijn en moet ernstige verwondingen te produceren, aangezien het verlies van het leven is onaanvaardbaar." Hiervoor moet je hard werken aan verkeerseducatie en het ontwerp van veiligheidsmaatregelen in auto's en infrastructuur.Om een ​​veilige omgeving te ontwerpen, heeft deze dag wilden zo een belangrijke stap vooruit in de bescherming van systemen voetgangers te presenteren. In Europa, 15% van de verkeersdoden zijn voetgangers. Daarom moeten voertuigen effectieve beveiligingssystemen, zoals actieve motorkap, absorberende bumpers of wandelpaden detectoren.Met de op handen zijnde inwerkingtreding van strafpunten, op 1 juli, de adjunct-directeur-generaal van normen en Middelen van de DGT, Maximiliano Torres, ook uitleg over de educatieve functie die is gericht op de implementatie van de nieuwe kaart.

Na de goede resultaten in Europa, zal Spanje het nieuwe actieplan om te proberen om ongevallen op de wegen te verminderen onder ogen zien.

Torres herinnerde er ook aan dat alle bestuurders zal beginnen met 12 punten (behalve voor beginnende bestuurders en degenen die verloren hebben voor de implantatie, die zal beginnen met 8 punten). Volgens ernstige of zeer ernstige delicten worden gepleegd, zal het stuurprogramma's weg te nemen wijst op de mogelijke intrekking van het rijbewijs te bestraffen. Voor de punten of herstellen van verloren licentie, moet de bestuurder speciale cursussen van de weg bewustzijn bij te wonen.