Volvo FH13-500 I-shift Dual Clutch, dubbele koppeling weer trucks

Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, SafeVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, SafeVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, SafeVolvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch, Safe

In het scenario verfijning technologie die de laatste generaties van vrachtwagens domineert, Volvo-trucks alleen in haar assortiment FH13 I-Shift dubbele koppeling dual Clutch.

Historisch gezien de term "Double clutch" Het vermelde wijzigingen niet gesynchroniseerd, omstandigheid dwingt stap tweemaal de koppeling om de rotatiesnelheid van de motor en de transmissie gelijk aan de tandwielen voegen.

doos I-I Shift Dual Clutch de Volvo FH13-500 omvat twee koppelingsschijven en twee primaire assen concentrisch in elkaar grijpende tandwielen vast. Die actief werken met één van de koppelingen, terwijl de andere werken met de tweede en kan voorselecteren de volgende snelheid op voorhand.

Dit keer is de verandering in de Volvo FH13-500 is vrijwel ogenblik zonder verlies van torque, een feit dat bijdraagt ​​aan besparing brandstof. Deze nieuwe box heeft drie fundamentele versnellingen met bender bereik en spliter die worden twaalf relaties vooruit en achteruit effectief. De laatste snelheid wordt vermenigvuldigd of overdrive, die een verhouding kortere groep vereist.

met de I-Shift Dual Clutch Volvo FH13-500 Het is bijna perfect gerealiseerd in de doseringsvorm macht en torque, en dat te allen tijde de mechanica is het verstrekken van haar diensten zonder onderbreking, een prestatie waarvan de evolutie op de voet volgen.

In dit geval I-Shift Dual Clutch de Volvo FH13-500 Het wordt aangevuld met een motor Volvo 500 pk D13K in Euro 6-versie, het bereik van de emissies te danken aan SCR door reductie katalysatorinjectie AdBlue en deeltjesfilter met behulp van een lichte recirculatie EGR Hij optreedt totdat de motor de optimale bedrijfstemperatuur bereikt.

Volvo vrachtwagen met dubbele koppelingVolvo FH13-500: motor, detail

Het is een blok D13K zes cilinders online, lange carrière, 12,8 liter, monobloc cilinderkop met bovenliggende nokkenas, vier kleppen per cilinder en injectiesysteem hogedruk elektronisch beheer. De belangrijkste accessoires en distributie worden aangedreven door tandwielen op de achterzijde. Het is uitgerust met remmen op de motor Volvo VEB + leveren een vermogen van 510 pk retentie.

Een van de punten van de technische interest incorporeren Volvo FH13 je moet rekening houden met de nieuwe Electric rangeren richting VDS (Volvo Dynamic Steering), die door een motor helpt bij het manoeuvreren harding zijn behandeling als we rijden en route. Een ander voordeel is dat het isoleert het wiel onregelmatigheden of ruwheid van asfalt.

Anderzijds, trekker omvat een Globetrotter XL voor een enkele driver. Het is de grootste cabine biedt Volvo Trucks en over de nieuwigheden zal let op de nieuwe transmissie besturing met vier knoppen, die op het dashboard geïnstalleerde elimineert de traditionele Castillete ligt direct bestuurdersstoel oplossing die intern transport, maar die verbetert, In plaats daarvan heeft het een positie niet al te succesvol vanuit een ergonomisch oogpunt.

Met al deze faciliteiten de Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch toont een gebalanceerde gedrag verkrijgen van een gemiddelde snelheid van 86,07 km / h en het brandstofverbruik 32.68 L / 100 km. De Marken wankelen zonder schokken alsof het een opeenvolgende shift, waardoor verlies bestaande inertie gebruikelijke geautomatiseerde dozen voorkomen. Voeg de functie EcoRoll de verandering is beschikbaar wanneer verlaten zonder Cruise Control.

Tot slot vergeet niet dat deze truck is uitgerust of ESP-stabiliteitsprogramma en Cruise Control Predictivo ondersteund door het systeem I-See, door middel van GPS die kunnen "herkennen" van het terrein dat zal bewegen en dus kiezen voor de meest geschikte snelheid voor elke sectie voor een maximale energie-efficiëntie.

Ten aanzien van actieve veiligheidssystemen benadrukken systemen bericht van wijziging van de loopbaan en de vooruitgang en de automatische noodremming.

Volvo FH13-500 I-Shift Dual Clutch. vel

powertrain

motor

Inline zes, vier kleppen per cilinder en injectoren.

emissies

Euro 6 door de SCR en EGR systemen licht.

verbruik

32.68 L / 100 km tot 86,07 km / h

verplaatsing

12.800 cc

macht

500 pk bij 1800 tpm 1400

paar

255.1 Mkg van 1.000 tot 1.400 tpm

verandering

I-I Shift Dual Clutch

snelheden

12 + 1

Group relatie

3.10: 1

OPHANGINGEN

vooras

Parabolische twee bladen met schokdempers en stabilisatorstang kruisbogen.

achteras

Diapres vier pneumatische en elektronische besturing.

REMMEN

vooras

geventileerde remschijven

achteras

geventileerde remschijven

motorrem

Afsluitconus aan de uitlaatzijde.

Secundaire rem

VEB +

GEWICHTEN

tarra

7890 kg

MMA

40.000 kg

U kunt ook geïnteresseerd

- De Megatrailer al circuleren in Spanje sinds februari

- Groen licht voor de circulatie van megacamiones 600 ton in Spanje

- Trucks beste verkopers in Spanje in 2015