Michelin en Goodyear: Wie heeft de grootste band?

Grotere banden Michelin en GoodyearGrotere banden Michelin en GoodyearGrotere banden Michelin en GoodyearGrotere banden Michelin en Goodyear

Michelin en Goodyear, twee fabrikanten banden s werelds meest populaire, vijanden en rivalen elke battle bieden ook 'S werelds gigantische band. Zo zijn de Michelin XDR en Goodyear RM-4A +.

de Michelin XDR is speciaal ontworpen voor 's werelds grootste truck: Caterpillar 797. Met de maatregelen 59 / 80R63, deze beestachtige band Michelin XDR weegt ongeveer 5.600 kg, maatregelen iets meer dan vier meter in diameter, Het heeft een rand 63 inches (De grootte van een gigantische paella pan waar ze een aantal andere mensen binnen Valencia konden eten) en is in staat om een ​​belasting van weerstaan 120.000 kg. Ongelooflijk ...

Michelin XDR banden Caterpillar 797Volgens de gegevens van Michelin, elk XDR band de Caterpillar 797 Het wordt in 16 uur, plus nog eens 20 uur om de verbinding met sterkte, taaiheid en sterkte aangrijpen. Met een druk van 7 kg en ongeveer 20 minuten op te blazen hun juiste spanning. Trouwens, meerdere assays en tests dit XDR band Ze worden uitgevoerd in de Michelin experience center in Almería, met een set van 40 testbanen in de Cabo de Gata.

Zo hoog als een Afrikaanse olifant

Dus ze verkopen de hoofden van Goodyear zijn reusachtige banden RM-4A + met identieke maatregelen Michelin XDR, dwz 59 / 80R63. Deze gom mastodónticas ook bevestigd bandenmaat 63 inches, afgemeten 4,02 m diameter, weegt ongeveer 5.400 kg en het kan met een 100.000 kg bij snelheden tot 50 km / h.

In de ingewanden van Goodyear RM-4A + convergeren zeer bestendig materiaal, dwz staalshell en een speciale samenstelling van het loopvlak genoemd CYCLEMAX, interleaved groeven middellijn optimale stabiliteit en het gemak verder verwarmen. Deze 'Goliath' is vervaardigd in de fabriek Goodyer in Topeka, Kansas (Verenigde Staten).

Michelin, winnaar 'bij de haren'

Zijn meer massa (5.600 kg in vergelijking met 5400 kg) en een hogere belastbaarheid (120 ton van 100 ton) gegeven met betrekking tot de punten winnaar Michelin XDR band. Hoewel gelijke maten -59 / 80R63- blijkt XDR band een enigszins samengestelde verdienen stevigheid en weerstand tegen Goodyear ook dierlijke hebben.