Michelin CrossClimate: de specialist band rond

Michelin CrossClimate: meest veelzijdige bandMichelin CrossClimate: meest veelzijdige bandMichelin CrossClimate: meest veelzijdige bandMichelin CrossClimate: meest veelzijdige band

de CrossClimate zijn de zomerbanden voor het eerst goedgekeurd als inverno. Dit, in de praktijk, kan een wiel dat zich aanpast aan geen enkele voorwaarde asfalt die we kunnen vinden hebben. De sleutel om dit te bereiken zijn in de rubbermengsel kunnen aanpassen aan Ruwheid minimaal vloer, een band V-vormige 3D-lamellen voor variabele en gedraagt ​​zich als klauwen in de sneeuw.

onder de betreden, andere verbinding optimaliseert verbruik. En dat is een van de kwaliteiten die we waardeerden aan het begin van onze langlopende test deze banden: Wij zijn van plan om het tot stand te brengen limiet, in verschillende situaties stevig en de temperatuur uit te vinden wat ze in staat zijn om te geven.

de verbruik, lage. Het eerste nieuws dat we hen van tevoren is dat, in vergelijking met zomerband Reference beschouwd, hebben wij met de gebruikelijke methodologie van onze Technical Center, een reductie van de lichtopbrengst, maar significant: een 5 procent in stadsverkeer.

In estass eerste tests en op de weg, de Michelin banden CrossClimate variaties hebben niet geleid tot de referentie, terwijl we vonden -We dezelfde dimensie te gebruiken zoals aanbevolen door de fabrikant van het voertuig, 205/50 R17- een aanzienlijke verbetering van gegevensverzamelingen Loudness: een 120 km / h, verlaagt 1,3 dB.

We waren in staat om uit te voeren testen op natte wegen met behulp van onze circuit INTA voorzieningen waar we hebben gemerkt uitstekende tractie op de gescheurde en modelgedrag bij intensief remmen: Die waarbij de wielen aan een zijde op een nat asfalt, maar smakeloos (droog, ongeveer 0,8 μ); terwijl de andere wordt geplaatst op een oppervlak met een zeer geringe hechting (minder dan 0,3 μ). Hier, met deze wielen, het testvoertuig krijgt verdienstelijk afstanden die behoren tot de beste plaatsen.

Michelin banden CrossClimateMichelin banden CrossClimate: als de beste

Algemene prestaties is een goede normale band; maar de verschillen brengt wanneer de bodem is een beetje plakkerig. in asymmetrische remmen, Bijvoorbeeld, de Renault Mégane we gebruik maken van een lange-termijn-test en beslaan Michelin banden CrossClimate, vertraagt ​​als sport vallen 60 meter: we hebben verkregen 58 meter.

Michelin banden CrossClimate: nat en droog

ten opzichte van zomerband referentie, de Michelin banden CrossClimate Droog is verbeterd in sommige opzichten: luidheid en zelfs consumptie; bijvoorbeeld. Nat en glad op de vloer, de macht dynamisch gedrag Auto gebruik gemaakt van een Renault Megane, meer of remtractie.