familie Skoda auto’s: lading alle gaven der Koningen en wat je wilt

Analyse van Skoda Fabia, Octavia en Superb CombiAnalyse van Skoda Fabia, Octavia en Superb CombiAnalyse van Skoda Fabia, Octavia en Superb CombiAnalyse van Skoda Fabia, Octavia en Superb Combi

met Fabia, Octavia en Superb Combi, Skoda biedt niet alleen de bekende lichaam variant in drie verschillende segmenten, maar stelt in elk van de categorieën met een aantal van de auto's groter volume trunk en in de meeste gevallen, veelzijdiger dankzij de ingenieuze praktische oplossingen, het merk, genaamd "Simply Clever". We analyseren.

Skoda Fabia Combi, groot onder de kleine

Tussen een Skoda Fabia vijfdeurs, Combi deze familie zijn 27 cm lang meer op haar lichaam. Beide hebben dezelfde strijd, zodat de de binnenruimte is zeer vergelijkbaar, maar onze held voegt 195 liter bagageruimte, zich met 550 liter als grotere tussen utilitaire kent carrosserie; zelfs meer dan de meeste van zijn concurrenten verbeteren (de Fabia Combi een nog grotere koffer dan vele compacte C-segment). Over het algemeen biedt zeer bruikbare vormen tijdens het laden grote fietstassen we missen de grote capaciteit van de kant lades.

maar de Skoda Fabia Combi niet alleen opvalt door zijn omvang, neemt ook de mogelijkheden segmentatie met een Optioneel valse vloer kan de achterklep in tweeën gesplitst, terwijl niet aan het vlak -a belasting lokaliseren slechts 60 cm vanaf de vloer in dezelfde lijn als de stam. Als we ervoor kiezen zijn volledige capaciteit gebruiken één gat het onder terwijl wanneer gevouwen langs de rug van de achterbank in twee asymmetrische secties, ook zij iets boven de grond. En als we willen kleinere dingen te verplaatsen zonder opgaaf drifter beweging, de oplossing voor te stellen we twee robuuste Vaste haken voor opknoping zakken, een compartiment naast maken uit een flexibel kunststof vel of twee horizontale en verticale wisselfilters Ik heb ook gevonden in de lijst met opties.

Skoda Fabia Combinaar dekking van kosten gebruikt het een gordijn met een druk kan worden opgerold, terwijl de 12V-aansluiting in de bagageruimte is een gadget van groot nut niet zo gebruikelijk in dit segment.

de Mechanische Skoda Fabia gamma is gebaseerd op drie motoren, een 1.0 atmosferische 75 pk benzine, die lijkt aan ons om deze kleine auto te verplaatsen met al zijn laadvermogen en uitstaande Aangejaagde 1.2 TSI met 90 of 110 pk. De laatste optie biedt automaat met dubbele koppeling zeventraps DSG-gedreven. In Diesel, drie voorstellen, 75, 90 of 105 pk, worden weergegeven met de 1.4 TDI tricilíndrico. Zuinig in gebruik, ofwel overtuigt zijn ruige touch en de hoge geluidsniveaus. Vooral als we in vergelijking met de soepele en progressieve energieke reactie 1.2 TSI. Ja, uw werkelijke gemiddelde verbruik is 1,1 l / 100 km gemiddeld hoger, maar ook op het moment van aankoop kan een besparing van ongeveer 2.000 euro, dus de beste optie lijkt TSI.

De Skoda Fabia Combi familie, data

technische gegevensSkoda Fabia Combi
benzinemotoren1.0 MPI 75 pk 1.2 TSI 90 en 110 pk
dieselmotoren1.4 TDI 75, 90 en 105 CV
Lengte / breedte / hoogte4,26 / 1,73 / 1,47 m
Battle-way2,47-1,46 / 1,46 m
front./back breedte.137/132 cm
front./back hoogte.94-100 / 94 cm
benen ruimte terug71 cm
romp550 liter
2 laadvlak dejected lijn970 liter

Skoda Octavia Combi, eerlijke en goede balans

onder de saloon en vertrouwde Combi, in Octavia, geen verschil in lengte in hun lichaam. Volgens onze metingen de stam van de blokjes saloon 15 liter, maar kan nog steeds niet concurreren met de flexibiliteit van de familie, die naast haar volume te overwinnen als we besluiten te overschrijden het gordijn-bagage-afdekking biedt een aantal accessoires die in staat is ze gespecialiseerd voor elk type van nood. Series zijn vier intrekbare haken voor opknoping zakken, veel hoepels om verschillende soorten lading ingesteld, elastische banden met klittenband te bevestigen van paraplu blusser en twee zakken aan de zijkant, waar ze laten kleine dingen.

Maar we vinden meer variatie is op optielijst, met een omkeerbare tapijtbekleding / rubber bodemvloer (45-50 €), verschillende soorten netwerken voor het vastzetten van lading (55 €), een andere te scheiden van beide cabine met vijf zetels is ingeschakeld als er slechts twee delanteras- (160 tot 165 €), verschillende kunststofdelen die zijn vastgesteld bij velcro hoeken waarmee verschillende voorwerpen of tussenbodem waarmee twee laadzone (160-165 €) maken houden creëren. Dit maakt oneindige combinaties grendelen dankzij de verbinding, die u kunt segmenteren en zelfs verschillende stukken, set houders in zijn onderste vlak voor het gordijn deponeren omvat bagageruimte als we besluiten dat samen doen zonder of dwarse dakdragers de longitudinale vormen het dak praktijk.

En als de Skoda Octavia Combi trunk bekend om zijn enorme omvang hoewel niet van record, onderscheiding die de ruimen Honda Civic Tourer met 640 liter-, zo heeft zijn rechte vormen die het mogelijk maken om hun vermogen te maximaliseren. We kunnen verder toenemen als de stoelen neergeklapt. Het nadeel is dat het een klein hoogtepunt tussen hen en de vloer, die is opgelost met een dubbele bodem, maar zonder het vormen van een enkele plank als files in geen geval 90 graden bereikt. Zeer handig en comfortabel is de Optionele elektrische aandrijving de achterklep (365-380 €), met name voor kleinere kinderen, omdat als gevolg van de royale afmetingen bij het openen is zeer hoog.

Skoda Octavia CombiOok wijst hij op de beschikbare ruimte voor inzittenden van de achterbank, maar voordat zijn broers, zodat het opvalt is het uitgebreide gamma, met: versies voorkant of vierwielaandrijving met een Haldex lamellenkoppeling vijfde generatie- sport zowel diesel als benzine met speciale RS of een crossover onder de naam Scout. Uw kansen motorisering zijn ook enorm. Benzine biedt vijf combinaties, met veel plezier te gebruiken en zachtheid van de basis 1.0 TSI 115 pk tot de 2.0 TSi 230, terwijl diesel cijfers dicht te nemen met de zuinige 1.6 TDi bereikt. Zonder voorbij te gaan aan de 1.4 TSI 110 pk CNG op aardgas. Alle met handgeschakelde versnellingsbak, met de optie van toevlucht te nemen tot de automatische DSG met dubbele koppeling, met 6 of 7 versnellingen, in alle diesel en benzine van 150 pk sterke 1.4 TSI.

op asfalt, de Skoda Octavia Combi is altijd nauwkeurig en licht, vooral in versies van 150 CV, waarbij de torsie-achteras leidt tot een meer uitgebreide multi-link. Behalve RS, in zijn ruwe demping hoofdzakelijk comfort, zodat een hoge verticale bewegingen zijn opmerkelijk, niets dat niet sportonderstel (150-155 €) en variabele hardheid DCC kunnen verminderen (960 995 €).

De Skoda Octavia Combi familie, data

technische gegevensSkoda Octavia Combi
benzinemotoren1.0 TSI 115 pk 110 pk 1.4 TSI, 1.4 TSI 150 pk 180 pk 1.8 TSi, 2,0 TSI 220 en 230 CV
dieselmotoren110 pk 1.6 TDI en 2.0 TDI 150 en 184 pk
Lengte / breedte / hoogte4,66 / 1,81 / 1,46 m
Battle-way2,69-1,55 / 1,52 m
front./back breedte.139/138 cm
front./back hoogte.93-100 / 98 cm
benen ruimte terug81 cm
romp620 liter
2 laadvlak dejected lijn1.040 liter

Skoda Superb Combi: reizigers zijn koningen

Met dezelfde lengte en breedte als de hatchback, de Skoda Superb Combi overschrijdt heel weinig bagageruimte Octavia maar in ruil de achterbank zijn typerend voor een limousine, met een de 88 cm beenruimte en een breedte van 140 cm, waardoor lange reistijden comfortabel in deze plaatsen tot drie inzittenden; Hoewel het middengebied van de zitting heeft een steviger zacht en volumineus centrale tunnel. Als we passage negeren en neerklappen van de schermers boomstam achterbank naar de laadruimte wij opstelling een gebied van ongeveer 2 m3 toenemen, zonder mogelijkheid in objecten dan 3 m lang als naast klappen wij de rugleuning voorpassagier (85-90 €).

maar in de Skoda Superb Combi Niet alleen biedt het een paar extra cm, ook hoger verfijning en verpakking, met een hoogwaardige materialen nog zorgvuldiger. Tussen uw computer kan worden gevonden gekoeld dashboardkastje en middenarmsteun, LED oplaadbare zaklamp in de kofferbak, 230 V, Stand voor iPad, blinds voor achterruiten (160-170 euro), toldilla Automatische trunk ...

Skoda Superb Combide Mechanische range Skoda Superb Combi Het is beperkter dan in de Octavia, met slechts één optie in benzine, een mooie 1.4 TSI, met selectieve onderbreking van cilinders- dat is niet het beste alternatief voor een auto van deze omvang en drie dieselmotoren bewegen, met de 1.6 TDI 120 pk en de 2.0 TDI 150 pk versies, die boven omzet en 190 pk. Diesel kan handmatig of automatisch DSG, terwijl de 1.4 TSI front- of all-wheel drive kan zijn, net als de twee 2.0 TDI.

in weg, lijkt te liggen behendigheid tonen Skoda Superb Combi voor zijn 4,86 ​​meter lang en 2,84 strijd. Niettemin, in het premium ultrazacht draagcomfort en als we graag snel weg te rijden dient de optionele DCC geloodst demping af te zwakken ten dele de grote verticale bewegingen van je lichaam te oefenen.

De Skoda Superb Combi, data

technische gegevensSkoda Superb Combi
benzinemotoren1.4 TSI 150 pk
dieselmotoren120 pk 1.6 TDI, 2.0 TDI 150 en 190 pk
Lengte / breedte / hoogte4,86 / 1,86 / 1,48 m
Battle-way2,84-1,58 / 1,57 m
front./back breedte.145/140 cm
front./back hoogte.88-96 / 92 cm
benen ruimte terug88 cm
romp620 liter
2 laadvlak dejected lijn1235 liter