Automatisk nødbremsing: fem biler, undersøkelse

Nødbremsing. Virker det?Nødbremsing. Virker det?Nødbremsing. Virker det?Nødbremsing. Virker det?

Er effektive systemer i byen nødbremsing? Vi prøvde forskjellige fotgjengerbeskyttelsessystemer på testbanen i Boxberg Bosch (Tyskland). For å gjøre dette, beveger vi oss en dukke formet fotgjenger på et bord med en hastighet som defineres av banen som fulgte de testede biler. Hastigheten på bilene var mellom 30 og 50 km / t, hastigheten som vi vanligvis bevege seg rundt i byen.

Vi valgte fem biler med fotgjengere deteksjon og bremsing nødstilfelle for å kontrollere i hvilken grad disse systemene er pålitelige når advarsel av forestående kollisjoner eller stoppe i tide for å unngå ulykker. Selv om det virkelige liv er mye mer kompleks enn de scenarier som kan spilles med dukker, testing for å fastslå effektiviteten av systemene og deres fremtidsutsikter. Autonom kjøring er utenkelig uten pålitelige fotgjengerbeskyttelsessystemer. I tillegg komplekse sikkerhetssystemer har lenge uten å være et privilegium for dyre luksusbiler, og De er implantert selv i utilitaristisk.

For eksempel, VW Up har et system for bare 330 euro på kjøpesummen, som analyserer miljøet i fronten på bilen med en lasersensor i hastigheter opp til 30 km / t. Dette maksimalt 30 km / t fordi sensoren er i stand til å oppfatte bare ti meter unna. Hvis føreren ikke reagerer, VW Brems, tørr bremse om nødvendig.

omtrent Mini, gir pakken kjører assistanse for 1.000 euro, også fotgjenger deteksjon og nødbremsing funksjon, elementer som adaptiv hastighetskontroll system, påvisning av veiskilt og bjelke bistå. I virkeligheten, selvfølgelig, fordi alle disse veiviserne bruker samme sett av sensorer.

Nødbremseanordning systemer testes

Mercedes Klasse C nødbremsingMercedes C-Class Pre Safe Brake. 2,931 euro

Hva er det? Hvis alvorlig fare for ulykker rekkevidde blir detektert, advarer PRE-SAFE Brems føreren ved hjelp av optiske og akustiske signaler for å opptre og således unngå ulykken.

test~~POS=TRUNC. I de første testene med Mercedes klasse C, kan systemet holde oss en overraskelse. I forsøket er designet av oss var bare mulig å oppnå god retardasjon verds vi Pre Sikkert bremse med litt trening. Løsningen på gåten? Mercedes så mye betydning er gitt for å hindre falske alarmer, status for vårt eksperiment, kjøretøy datamaskiner forutsetter minimum pedal bevegelse eller retning, sjåføren har tatt kommandoen, og forblir inaktive. Målet for ingeniørene var at systemet setter nervene til sjåføren på dag til dag i kraft av falske alarmer. Men den automatiske bremsen fungerer godt og veldig pålitelig kjøring mot statiske hindringer. I praksis har vi funnet ut at det er sjelden at systemet skal reagere uten grunn.

Assistentpakke Plus kjører Mercedes Class C. Price

-Lane endringsdetektoren

-Aktiv cruise control (DISTRONIC PLUS)

-Blind Spot (bare pk. Rygge)

-Bremseassistent BAS PLUS med kors Wizard

-PRE-SAFE (beskyttelse for passasjerene forebyggende system)

mini CooperMini Cooper. Driving Assistant. 1.000 euro

Hva er det? systemet driving Assistant advarer mot noen overhengende fare. Sikkerhetspakken Driving Assistant er en kombinasjon av systemer basert på kamera, som assistenten bjelke, fartsgrensen Info (indikator fartsgrense) system og advarselen papirbanen og advarsler kollisjon og fotgjengere med bremsefunksjon i byen.

test~~POS=TRUNC. Med 1000 euro for Driving Assistant pakken, er Mini systemet en av de billigste. Men i de fleste tilfeller, ved hastigheter mellom 30 og 50 km / t, det kan du redusere hastigheten på innflytelse til nivåer som ville hindre alvorlige skader i det virkelige liv. En 30 km / t, og med en grad av overlapping av 25 prosent, omtrent to meter fra kollisjonspunktet, det ble en hastighet på 20,7 km / t og 23 km / t for en starthastighet på 50 km / h. De er gode verdier, fordi de mener at Mini, med en retardasjon i nærheten av gravitasjonsakselerasjon, ville stoppe kort tid før dukken. Totalt sett er det et sterkt anbefalt system.

Driving Assistant pakke (bare med regnsensor og multifunksjonsratt)

-Beam assistent

-Cruise control basert på kamera (regulerer avstand fra kjøretøyet)

-Trafikksignaldeteksjon

-By bremsefunksjon (med varsel om mennesker og kollisjon advarsel)

Subaru OutbackSubaru Outback. Synet. Standard på automatisk Lineartronic

Hva er det? System som driver bistand som hjelper føreren å unngå farlige situasjoner, noe som reduserer risikoen for ulykker på grunn av distraksjoner og trøtthet, og gir en sikrere og mer komfortabel tur.

test~~POS=TRUNC. Etter tester med systemet syn Subaru Outback, er vi imponert. Subaru er den eneste felttest for å oppnå alltid stoppe (men alltid) lenge før kollisjonen. Det virker nesten som om noen tok kommandoen Subaru Outback langveis fra, via satellitt og fjernkontroll. Synet system overvinner hver av prøvene med enorm kompetanse. I flere tilfeller kommer Subaru stopper opp allerede før den andre barrieren lys som brukes til å måle den gjenværende hastighet to meter fra hindringen. Selv ufrivillig skrudd eller opprør foten av gasspedalen etter testen sjåføren klarte å forvirre systemet. Og best av alle falske alarmer er utrolig slank. Outback unødvendig stoppet bare én gang, selv om bilen hadde stoppet foran ham hadde allerede tatt en tur.

pakke syn

-Pre-crash bremsesystem

-Pre-Crash gasskontroll

-Adaptiv cruise control

-Lane Departure Warning

-Boot advarsel bilen foran oss.

Volvo V60Volvo V60. Pro Brake Assist (2178 euro)

Hva er det? Systemet Brake Assist Pro (IntelliSafe Pro) Volvo prøver å opprettholde en trygg avstand til bilen foran, eller for å sikre at vi ikke vil gli jernbane.

test~~POS=TRUNC. Volvo har også sporadisk blundere fra tid til annen, ikke alle tester reagerer på dukken som nærmer seg, men det ville være unntaket heller enn regelen, og etter omstart og gå en liten bane kalibrering , bremseassistent alltid blir aktiv igjen, og advare om forestående kollisjoner tid. I dette tilfellet, hastigheten mens bilen reduserer eller stopper før den hindring (fra 30 km / t), eller bare så vidt berører fotgjenger polystyren (fra 50 km / t). Systemet fungerer også svært pålitelig når bilen nærmer statiske hindringer. Den store modenhet og tilstand av utvikling av assistansesystemer Volvo også sett i det faktum at falske alarmer, som kan irritere både sjåfør på dagen, er veldig slank.

Pro pakken bremseassistent med fotgjengere deteksjon

-Lane Change Warning (LDW)

-Blind Spot Information (BLIS)

-Adaptive Cruise Control (ACC) (DAC bare&LDW)

-Driver Alert Control (DAC)

Volkswagen UP!VW Up. Driver Assitance Pack. 330 euro

Hva er det? Systemet registrerer avstanden til forankjørende bil eller stoppet på kjøretøyer ved hjelp av en laserføler til en hastighet på 30 km / t.

test~~POS=TRUNC. En av hemmelighetene til gode assistansesystemer er omfanget av sine sensorer. Når du er i stand til å se en lang avstand, er det mulig å reagere lenge før noen ser bare ti meter utover sine neser. Drive ytelse som Pack Plus øker betydelig med redusert hastighet, kan det være årsaken til den lave effektiviteten av systemet. En 30 km / t, VW fortsatt gir en god boltre seg dukken, og hans beste resultat var 23,6 km / t to meter fra sammenstøtet. Men opp til 25 km / t, Driver Pack fungerer så veldig trygt og pålitelig, forlater dukken stående, enten det var i bevegelse eller stillestående. Det er greit for bolig og lignende områder.

Kjør Pack Plus-pakken. Pakke med nødbremsing funksjon

-Airbag for fører og forsetepassasjer med kollisjonsputen på passasjer deaktivering

-Nødbremsing funksjon trygg by

-funksjon "forlate hjemmet" og "kommer hjem"

-regn~~POS=TRUNC sensor~~POS=HEADCOMP