Range Rover Evoque Convertible, SUV Vi testet den konvertible!

Range Rover Evoque Convertible testRange Rover Evoque Convertible testRange Rover Evoque Convertible testRange Rover Evoque Convertible test

Nissan Det var den eneste så langt hatt boret som en fjerde dimensjon Murano Cross Cabriolet med (for amerikanske markedet bare), men nå i vårt territorium Land Rover flytter Range Rover Evoque bokstavelig talt i søkelyset. Spektakulære Line med lerretet taket på karosseriet fortalte, og enda mer med den lagres i sin avdeling: denne nye Evoque er søkelyset hvor han tråkker og går, som vi har sett i første kontakt.

Kulde og snø utenfor. Mucha. Vi gikk opp til den nye Range Rover Evoque Convertible med lite tro og bare to kilometer må vi begynne å sette av klær. den effektiv luftkondisjone og aerodynamikk få en gratis hytte varm og turbulens til å fortsette, nå i skjorteermene. Enestående oss tenke på dette som et konvertibelt Evoque, forutsatt at slitasje hekkspoiler, en enkel, men solid metallnett arbeidet under for å kanalisere luft miljøet utenfor forsetene. Som vanlig, dette element styrer de to bakre setene, men i Range Rover Evoque Convertible er det ikke at det er for mye plass for familien å leve.

Den nye Range Rover Evoque Convertible konto, amplitude, med rett og lite annet for to baksetepassasjerene, ja, reiser i en mer sentral posisjon enn den andre Evoke vi har testet. Tilsvarende bagasjerommet er redusert til 251 liter hvilken kapasitet du ta toppen opp eller fjernes, mer eller mindre, halvparten av volumet tilbyr en Evoque Coupe. Den praktiske siden du må vurdere deg, men som ikke mangler Range Rover Evoque Convertible er utelukkende for å være unike i Europa, i det minste midlertidig for sin spektakulære linjen ... og også fordi koster opp til 8400 euro mer enn 3-dørs versjonen av serien.

Range Rover Evoque Convertible: panseret

for tiden ingen versjoner i den nye Range Rover Evoque Convertible forhjulsdrift eller med manuell girkasse, slik at så lite du må legge på bordet 54,700 euro å ta hjem en fremkalle Konvertibel 2,0 TD4 150 hk, Ingenium dieselmotor, som resten av serien. den Toppen er laget av spesialisten Webasto, du har fem lag og det er nok å si at kvaliteten er upåklagelig og forsegling nesten en verdig "metall tak". Veier 68 kilo, er det drevet av fire motorer, og bare lage bråk på bare 18 sekunder, kan du ta det fra oven (I 21 sekunder du gå tilbake til å ha Evoke i lukket stilling) drift Du kan gjøre opp under 48 km / t. Men, du vet, tar et tak har andre bivirkninger som Land Rover var ikke villig til å gi opp: strukturell stivhet.

Range Rover Evoque Convertiblenesten 300 kilo ytterligere borstål (I søyle) og ultrasterke stål fra den aktuelle Evoque Coupe løfte samme strukturelle soliditet i den nye Range Rover Evoque Convertible, som Land Rover ville ha oss til å demonstrere med fakta. Tester sjonglering, oppturer, nedturer og bro kryssinger som forlater vi Evoque konvertible med ett hjul mer enn 50 cm fra bakken. Under disse forholdene, kan du åpne to dører og bagasjerommet uten å merke den minste deformasjon av kroppen. Før, da vi antydet veien, fjellpass spesielt.

Range Rover Evoque Convertible: Land Rover ekte

Det er sant at den ekstra vekten av den nye Range Rover Evoque Convertible er sett i akselerasjon evne, selv om 2,0 TD4 motor 180 hk demonstrerer nok styrke å flytte godt til denne Evoque: ja, fordelen vil ikke være den sterkeste poenget med denne modellen. men understell forblir nesten som reagens lukket versjoner. Ikke som har gått tapt som kjører, men jeg vedder på den nye buffer i denne fleksibiliteten Cabriolet bringer et pluss i komfort uten å innføre et handicap på den dynamiske oppførsel, så lenge du er tydelig at du er på vei inn i en SUV over 1900 kilo. Tenn det ikke, men jeg forsikrer deg ikke dynamisk påvirke tenor av hvordan den beveger seg, roterer og endringer veikanten støtte.

Den nye Range Rover Evoque Convertible også bevarer hver og en av de drivende hjelpemidler eller assists resten av serien, du er fokusert på sikkerhet eller off-road, selv om deres angrepsvinkler, produksjon og ventral er noe mindre bra: 19, 31 og 19,8 grader, henholdsvis, beholder sin 50 centimeter vade evne. Off-road, bakker, steiner og noen leire, noen ganger alt sammen, ikke for terreng mye mindre pinlig, får utvikle seg med absolutt letthet. Også sant at vinterdekk var perfekt allierte å demonstrere god erfaring og riktig oppsett som skjuler hver Terreng trekkraft modi Response og andre deltakere, for eksempel fall eller cruisekontroll for lav hastighet, super effektive med minimale økninger vedheft der du bare trenger å bekymre deg om ledelsen. Og det er at som en god SUV, dette Fremkalle viser også holde tritt du forventer fra en Land Rover.

Til slutt bør det bemerkes også at det indre av den nye Range Rover Evoque Convertible er beriket med Infotainment system Kontroll In Touch Pro arvet fra Jaguar, med 10,2-tommers skjerm og solid for maks overføringshastighet på harddisken. En veldig annerledes SUV cabriolet og utvilsomt den mest slående.

Range Rover Evoque Convertible: Priser

Range Rover Evoque Convertible 150 hk TD4 Auto 4x4. SE Dynamisk: 54,700 €

Range Rover Evoque Convertible 150 hk TD4 Auto 4x4. HMS Dynamisk: 61,200 €

Range Rover Evoque Convertible 1800 CV TD4 Auto 4x4. SE Dynamisk: 57,700 €

Range Rover Evoque Convertible 150 hk TD4 Auto 4x4. HMS Dynamisk: 64,200 €

Range Rover Evoque Convertible 240 hk Si4 Auto 4x4. SE Dynamisk: 63.400 €

Range Rover Evoque Si4 2140 CV Cabriolet Auto 4x4. HMS Dynamisk: 70,500 €

Du kan også være interessert i:

Range Rover Evoque Convertible: første premie konvertible SUV

Range Rover Evoque TD4: faktisk forbruk

Range Rover Evoque 2016