Nieuwe Diesel zijn niet minder vervuilend dan benzine

Nieuwe Diesel zijn niet minder vervuilend dan benzine

Terwijl diesel auto's zijn in de schijnwerpers voor schade aan de gezondheid van mensen, verdediging die een dergelijke auto's die minder vervuilen benzine die zich na verloop van tijd heeft opgelopen, beweren dat de CO2 minder dan de laatste.

echter, Stephan Kuehn, Duitse minister van transport, merkte op dat studies beweren dat dit laatste niet waar is en dat dieselauto's schadelijk voor het milieu in hetzelfde tempo als benzine.

Om precies te zijn, volgens de rekeningen van de Duitse regering, Diesel stoten 128 gram CO2 per kilometer, terwijl benzine verdrijven 129 g van hetzelfde verontreinigend gas. Dit maakt het verschil tussen de verschillende soorten brandstof verwaarloosbaar algemene maatregelen.

Toch Stephan Kuehn maakt duidelijk dat dit gebeurt, omdat De meeste Dieselmotoren zijn over het algemeen sterker bij benzinemotoren, zodat hoewel ze uitstoten iets minder gram CO2 gelijk, de veralgemening van dit type mechanische Diesel maakt het verschil, waardoor de hoeveelheden zijn vrijwel identiek .

"Het is een mythe dat de Diesel helpt bij het beschermen van het milieu. Op het einde, is de theoretische voordelen van diesel verloren, omdat de meeste zijn gemonteerd krachtiger en zwaardere auto's, "benadrukte Kuehn.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Diesel overmatige emissie, En maakt het 5.000 doden per jaar?

China wil ook diesel auto's en benzine te verbieden

Mazda SKYACTIV-X: we proberen de benzine die werkt als een Diesel