Soorten convertibles en plafonds

Soorten convertibles en plafondsSoorten convertibles en plafondsSoorten convertibles en plafondsSoorten convertibles en plafonds

Ontdekt auto's werd een optie, in een formule rijgevoel verschillend, meer vrijheid om te genieten van het rijden. Op het eerste auto's te lopen, dat uitgroeide tot de roadster met een stijvere constructie poderles bieden een nog sportievere prestaties. De constructie van het onderstel heeft zowel cabrio als roadsters toegestaan stijfheid verleende gedrag bijna als een auto met gesloten lichaam en veiligheid opmerkelijke bescherming met bogen.

Evolution is ook vormgeven materialen omhulsels stof, sterker en beter in staat isolatie met de verschillende lagen. En bovenal, met de verschijning van de gelede Hardtops, meer praktische, maar niet zoals de puristen. Maar om een ​​beetje dosis van die vrijheid in conventionele auto's gedwongen om te werken of familie-uitjes te voelen, uitvoerbaar of panoramische daken zijn een steeds aantrekkelijker optie.

Dit zijn de soorten er

hardtop articulable

Ford Focus CCDe Peugeot Eclipse, in de jaren '30, was het eerste model omvat een opvouwbare hardtop converteerbare, voorloper van vandaag de dag Rafter-coupé, een steeds wijder verbreid mode. Ze zijn langzamer te openen en het dak gevouwen vereisen meer kofferruimte, maar de isolatie is beter, Ze zijn altijd elektrisch en minder onderhoud.

Voorbeelden: (Mercedes SL en SLK, BMW 4 Serie Cabrio en Z4, Renault Megane CC, Volkswagen EOS ...).

Met stoffen kap

Audi S3 cabrioletde conventionele Rafter gebruikt canvas kappen, ooit betere isolatie, met verschillende lagen en een scala aan hogere kleuren. In eerste instantie waren ze allemaal handmatig, maar op dit moment de meeste zijn elektrische aandrijving van binnenuit. Er zijn merken zoals Audi, naar aanleiding van het begrip dat een cabrio moet hebben stoffen kap tot de essentie te houden, vooral de roadsters.

Voorbeelden: Audi A3 en A5, BMW 6-serie, Opel Astra en de VW Golf en Beetle Cabriolet of roadster varianten van sportievere modellen in de markt als Jaguar F-Type, Porsche 911 of Aston Martin Vantage.

typt Targa

Porsche 911 Targastar lichaam structuur, maar de totale dakopening verwijderen en opslaan verwijderbare delen. Meestal verdeeld in twee delen, zodat kan worden aangestuurd met slechts één element geplaatst. Porsche heeft weer de 911 Targa-versie, die het dak automatisch opslaan.

Voorbeelden: 911, Chevrolet Corvette.

zonnedak

Fiat 500 cabrioOprolbaar of opvouwbaar doek, en ook sheets in sommige gevallen, zoals de Citroën Pluriel. markeren de tussenstap voor een cabriolet, met hogere dan conventionele vouwen dakoppervlak. De Fiat 500 biedt een remake van het originele model, geautomatiseerd bedrijf.

Voorbeelden: Fiat Abarth 500 en 500, DS3 en Citroën C1.

Solares

zonnedakEen kleine rechthoekige opening in het dak bedekt met glas of een structuur lichaamskleur, waarbij Het opent van binnenuit manuele of elektrische modus. ze boden voor vele jaren, want net beïnvloeden ze de stijfheid van de carrosserie en Het maakt niet torsies die te beïnvloeden produceren auto. Bijna alle merken hebben deze beschikbaar voor sommige modellen van het gamma.

panoramisch

panoramisch dakVaste, vouwen of gemengd. Stijfheid in de constructie van het chassis is het gebruik van toegestane zeer grote glasoppervlakken op het dak. Die gedeeld kan de opening elektrisch. tot nu toe een onderste bewegende gordijn onder het glazen onafhankelijk, die verwijdert ruimte hoogtemaat het passagierscompartiment. De Citroën C4 Cactus debuteert een glas met een speciale behandeling verhindert de doorgang van ultraviolette stralen, afgezien van het gordijn.