Volkswagen schandaal: wat een jaar later is er gebeurd?

Volkswagen schandaal uitstoot, hoe is de situatie?Volkswagen schandaal uitstoot, hoe is de situatie?Volkswagen schandaal uitstoot, hoe is de situatie?Volkswagen schandaal uitstoot, hoe is de situatie?

700.000 auto's werden of worden beïnvloed in ons land voor onregelmatigheden in zijn systeem voor het beheer NOx gassen (stikstofoxiden). Zoals we gemeld Volkswagen Group bronnen, een aantal van hen, die reed de EA 189 motor 2.0 TDI worden gerepareerd sinds februari 2016. De volgende stap gebeurt er met de problemen in de op te lossen EA189 1.2 TDI-motoren en KBA, het Duitse bureau dat is het besturen van de "goedkeuring" van de oplossingen, zodat nooit meer een probleem zijn, gezien groen licht in half augustus tot wijziging van programmatuur specifiek zijn voor deze dieselmotoren voldoen aan de wet op de emissies. Nu begint het werk van de betrokkene bij alle betrokken eenheden en de DGT contact met klanten via e-mail te identificeren merken. Voor het einde van september of begin oktober zal niet de eerste brieven aan klanten te bereiken Seat Ibiza en Volkswagen Polo.

De oplossing is langer en complexer bij de 1.6 TDI 189 EA. KBA is nog niet gecertificeerd de knipoog naar de door Volkswagen en passeren voorgestelde oplossing retoucheren software, maar ook het opnemen van een stabilisator inname stroom turbulentie olie op juiste NOx genereren vermindert. in Volkswagen verwacht dat ze een gecertificeerde oplossing hebben en getest door KBA voor deze motor 1.6 TDI 189 EA voor het einde van het jaar. Deze interventie zou leiden tot een workshop ingang een uur voor de totale oplossing van het probleem zonder kosten voor de gebruiker.

Volkswagen schandaal, wat een jaar later gebeurdeVolkswagen schandaal: welke auto's zijn al gerepareerd?

Sinds februari 2016 zijn er vijftien modellen van de Volkswagen-groep de software-update nodig is om de officiële cijfers op een legale manier goedgekeurd voor de motor voldoen ontvangen EA189 2.0 TDi. De Audi A3, A4, A5, Q5 en A6, de Volkswagen Amarok, Passat CC, Tiguan, Golf, Jetta, Scirocco, Touran en Caddy, Skoda Superb en Octavia en Seat Exeo, Leon, Altea en Ibiza die op het moment dat de betreffende motor, werden ze gecontacteerd via DGT stond om een ​​stap door de workshop voor te stellen en het verlaten van het probleem opgelost in een half uur zonder kosten voor de gebruiker.

Volkswagen schandaal: Müller en andere leidinggevendenVolkswagen schandaal: hoe is de juridische kwestie in ons land?

de Indien de bij de Audiencia Nacional tegen de ouders van de groep, Volkswagen AG, als een fabrikant van motoren, is aan de gang terwijl indien er sprake is drie rechterlijke uitspraken -Torrelavega, Zaragoza en Valencia geven redeneren de Volkswagen Group tegen particuliere klanten Ze zijn een eis tot schadevergoeding. De zaak VS verschilt van het Spaans door verschillende wetgeving die sinds US NOx grenzen zijn veel strenger dan in Europa -30 mg / km in vergelijking met 180 mg / km we hebben in ons continent en "Europese" oplossingen niet dienen om deze grenzen te bereiken, wat leidt tot meer onderzoek, meer tijd om de juiste weg te vinden en hogere kosten van reparaties. Bovendien, een Mechanical Diesel is nog weinig aanwezig in de Verenigde Staten, zullen zij worden bestraft in de restwaarde iets dat niet is gebeurd in Europa, wat geleid heeft Volkswagen voor de gebruikers van de inkoop van auto's in de Amerikaanse markt aan te bieden, en heeft zelfs kreeg een aantal gerechtelijke zegen, zo de helft van de klanten in de VS met een dieselmotor onregelmatig in dit land hebben gekozen om te profiteren van dit inkoopprogramma.

In ieder geval, als we doorgaan met bronnen van Volkswagen Group laten zien, KBA machtiging tot wijziging voeren Tot nu toe alleen het retoucheren van software- intreedt nadat zij vaststelt dat de goedkeuring wordt voldaan streefcijfers voor de uitstoot en worden niet beïnvloed items zoals consumptie of vermogen beschikbaar.

Reparaties in Europa: Laatste nieuws

Een datum van 7 september, de getroffen in Europa auto's hebben al een reparatie-oplossing met 50 procent.