Toyota C-HR vs Audi Q2: Hva er den beste SUV? ¿Hybrid eller bensin?

Sammenligning: Toyota C-HR vs Audi Q2Sammenligning: Toyota C-HR vs Audi Q2Sammenligning: Toyota C-HR vs Audi Q2Sammenligning: Toyota C-HR vs Audi Q2

Audi Den har klart å posisjonere Q2 (i Du ser koblingen utvalg og priser) På rett sted til rett tid. På den ene siden, den har en kropp kompakte dimensjoner (4,19 meters lengde) ikke hindre ham tilbud romslig interiør, slik at den kan håndtere både modeller B og C segment av kompakt segment. På den annen side, kommer det sydende SUV kategorien, samtidig som det gir en estetisk av de mest slående og en muligheter for utstyr verdig av de mest luksuriøse Audi. Det vil lokke du kan selv vurdere som et alternativ til mer tradisjonelle modeller i firmaet, les Audi A3 eller A1 Sportback.

Som for Toyota C-HR (i Du ser også koble sitt utvalg og priser): Det er høster stor kommersiell suksess, og ikke uten grunn. Også forpliktet til design, selv Audi Q2, og enmotors som selger i vårt marked er hybridtypen, noe som gir deg en høy effektivitet med høy nytelse bruk. Hvis ikke det var nok, har inni seg ingenting å misunne modeller av høyere rang, fordi det gir en særegen atmosfære og full personlige detaljer. De er fylt til randen med attraktive biler, hver mer teknisk interessant, men også svært forskjellige. Duellen blir servert.

Toyota C-HR vs Audi Q2Toyota C-HR VS Audi Q2: duell motorer

Q2 innenfor området, er den 1,0 TFSI bensinmotoren 115 hk den stigtrinn. Det er en tricilíndrico, turboladet og løsningsmidlet reaksjon til tross for den beskjedne forskyvning. Det er godt isolert for støy og vibrasjon, slik at det er helt raffinert og, i dette tilfellet forbundet med en Automatisk to-clutch S tronic 7-trinns. Enten i manuell modus eller går fra arbeidet i automatisk drift er veldig riktig, rask og smidig. Siden spaken selv kan du tilpasse seg normale og Sport modus eller gjennom en meny å velge mellom ulike kjøremoduser (Comfort, Auto, Dynamic og Individual). Styrt hardhet valgfri fjæring og styring, gassrespons, klimakontroll og aktiv hastighetskontrollen også kalibrert modusen som er valgt.

den Toyota C-HR drives av den samme hybrid system Prius, med som deler den plattformen. Ingen faste tannhjul som overførings virker på samme måte som en endring i trinnløs måte, med en umiddelbar gassresponsen av den elektriske motor 53 kW (72 hk), sammen med den også rask respons 4-sylindret atmosfærisk bensin med 98 hK: Totalt gir 122 hk. Det kommer bare i stor grad fra sin høye nytelse å bruke, flott umiddelbarhet som våre krav til høyre pedal, noe som også gjør det mulig å dosere kraften i millimeter måten selv revet av eller parkeringsmanøvre, noen ganger så er oppfylt ren elektrisk, noe som gir meget forsiktig, fullstendig nøyaktighet og uten vibrasjon.

YTELSEToyota C-HRAudi 1.0 TFSI Q2 Ultra
Acel. 0-100 km / t11,66 s11.12 s
Acel. 0-1000 meter33,40 s32.98 s
Forbikjøring 80-120 km / t8,56 s7,92 s
Loudness 100 km / t66,0 dB66,6 dB
Loudness 120 km / t69,1 dB68,6 dB
Bremsing fra 140 km / t73,3 m67,7 m
vekt skala1,488 kg1,391 kg

De samme situasjoner der C-HR Toyota utvikler med fullstendig herredømme er de som kan fornærme noen automatisk dobbel clutch, som ikke gir så mye kontroll på revet, så i urbane kjører Audi Q2 er mindre givende. På den annen side, selv om det ikke høres dårlig, tricilíndrico av Q2 er mer lytting ved lav hastighet og sender flere vibrasjoner, alltid innen svært utholdelig grenser. Som kompensasjon, evnen til å håndtere endring i manuell / sekvensielle måte gjør at du kan involvere mer kjøring i tilfelle søker større sportslighet, som C-HR løst ved B girstilling, beholde mer og dets kjøremodi Eco, Normal og Sport, som er tilgjengelig gjennom hele menyer kjørecomputer.

Toyota C-HR¿Og hva om forbrukeren? Vel, som alltid, full kamp vunnet av hybrid. Ikke at Audi Q2 tilbringer mye som det holder seg på svært rimelige nivåer for å være en bensin SUV med automatgir, men er det C-HR, med deres arv Prius, er ekstraordinært. Og ikke bare i byen, som du forventer å bruke for noen kilometer som 100% elektrisk, men også på veien.

FORBRUKToyota C-HRAudi 1.0 TFSI Q2 Ultra
forbruk byen3,4 l / 100 km7,3 l / 100 km
forbruk Highway4,9 l / 100 km6,4 l / 100 km
gjennomsnittlig forbruk4,3 l / 100 km6,8 l / 100 km

Hvordan de går på veien

På veien, kraftutfoldelse Toyota C-HR er mer lineær og det gir falsk følelse av å kjøre mindre enn det faktisk kjører, mens den Audi, men ingen av dem er en kule, har gitt noen mer turbomotor og overføringstype karakter. Et nivå av chassis, både oppnå en atferd som ikke kan utsette det en høy grad av kjørekomfort og en bemerkelsesverdig kvalitet bacheo.

den Audi Q2 er litt mer smidig, med en mer følsom bak masseoverførlnger og mer reaktiv overfor små hint strupe når vi er i kurven. Din adresse, progressiv radio, er raskere enn sin rival, som også er ganske grei. Faktisk Toyota C-HR faller også kort i effektivitetskurve, opprettholde en enkel og forutsigbar reaksjon, men ikke uten smidighet ved behov, da den bakre multilink kan ta med litt avrunding hvis du støtter løfte foten fra gasspedalen i full støtte, under ledelse av det elektroniske stabilitetsprogrammet. Kort sagt, de to bilene rammen er opp til omstendighetene og takler alle behov, selv om nivået på ytelsen er mer i tråd med avslappet kjøring.

Audi Q2Toyota C-HR og Audi Q2: inside

Vi analyserer nå Audi Q2 interiør og god kunnskap. Kjørestillingen er perfekt takket være presis regulering av ryggstøtten og den store oppsett av rattstammen, og kan regne med slående belyst interiør i bilens farge. Funksjonelt ingen av disse to SUV har vents og tak håndterer i baksetet. Q2 tilbyr mer bak høyde, samme bredde og mindre benplass. Men i alle fall ubetydelige tiltak. hans bagasjerommet, men er mye mindre: vi målt 285 liter sammenlignet med 420 Toyota C-HR.

SPACEToyota C-HRAudi 1.0 TFSI Q2 Ultra
foran bredde138 cm139 cm
bakre bredde132 cm132 cm
foran høyde90-96 cm91-97 cm
bak høyde90 cm93 cm
benplass72 cm71 cm
bagasjerom420 liter285 liter

Toyota, forresten, og tilbyr en spektakulær og luksuriøst interiør. Dashbordet skinninteriør gir et anstrøk av klasse til et interiør med moderne design. Dashbordet er meget intuitiv. Tvert imot, menyer og berøringsskjerm håndtering krever for mye oppmerksomhet. Alle setene er romslige og komfortable, selv ganske små bakruter har lavere høyde og de nevnte. Det er generelt mer praktiske ting.

Hva med utstyr?

Et annet punkt å vurdere er tilgjengelig utstyr. i Audi Q2 kan finne noen elementer som viser stor raffinement, slik som digitalt instrument Virtual Cockpit, head up-displayet, nettleser med Google Earth, gjengi sanntids trafikkinformasjon eller kartoppdatering på nettet, samt eple Carplay og Android Auto. Toyota C-HR er ikke så "blendende" i denne forbindelse, men også det har alt det vi kan spørre en bil siste generasjon, med sikkerhetsegenskaper som sensor blind flekk advarsel frontkollisjon deteksjon Rear Cross Traffic, samt andre bekvemmeligheter som JBL lydanlegg (Bang&Olufsen i Audi), ryggekamera, adaptiv cruise control og skinninteriør med oppvarmede forseter.

Rabatterte priser (juli 2017)Toyota C-HR (Fra 24 750 til 29 000 euro)Audi 1,0 TFSI Q2 Ultra (Fra 28,950 og 31,675 euro)

Du kan også være interessert i:

Seat Ateca vs Toyota C-HR, hva er bedre?

Audi Q2 vs Honda HR-V, hva er bedre?

Nøklene til suksess for Toyota C-HR