Dus we bedriegen verzekering, de meest opvallende video Busted

De compensatie door fraudeurs ontvangen ze kosten verzekeraars vorig jaar meer dan 275 miljoen euro. In dit bedrag dat ze zijn opgenomen al degenen die deed alsof, geïnduceerd of verzonnen claims in verband met de auto, evenals degenen die zelfs na toevallige ongelukken gehad, overdreven geleden schade. Dit is de schatting van verzekeraars uit een enquête opgesteld door de verzekering van de werkgever (Unespa) en uitgebracht ter gelegenheid van de uitreiking van de XXII sector Contest fraudedetectie georganiseerd door ICEA (Cooperative Research tussen entiteiten verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen).

De dekking had een grotere neiging tot verzekeringen oplichting was letsel bij verkeersongevallen. Achter 5,35 procent van deze incidenten was er een fraude. Ze volgden andere auto's als hagen diefstal (3,79 procent) en beschadiging (1,80 procent).

En is dat boeket autoverzekering is goed voor meer dan de helft van de gevorderde bedragen illegaal (53 procent).

Fraudeurs op heterdaad betrapt

Het komt steeds vaker voor verzekeraars om geld te investeren om fraude te bestrijden, bijvoorbeeld door het inhuren van prive-detectives, vooral voor zijn doeltreffendheid in economische prestaties. Zo is bijvoorbeeld in een rapport dat onlangs gepubliceerd door ICEA, getiteld 'Fraude in de Spaanse verzekering. 2015 'laat zien hoe, voor elke euro geïnvesteerd in het onderzoek naar verdachte gevallen, verzekeraars beheren om te voorkomen dat het betalen van 32,90 euro in onjuiste compensatie. Laat de video die in dit artikel leidt niet missen, en dat heeft ons het bedrijf Linea Directa gegeven.

U kunt ook geïnteresseerd

Autoverzekering: mannen plegen meer fraude dan vrouwen

Professionele toeneemt auto verzekeringsfraude in 2014