Wat u niet beschikt over een huurauto eigenaar

Wat u niet beschikt over een huurauto eigenaar

De portals te delen of eigenaar van een auto te huren zijn erg handig laat geen twijfel, hoewel, in het bijzonder bij het huren van een auto, wordt aangeraden een aantal voorwaarden die kunnen maken dat het een 'gebroken' belang in de portefeuille en je kunt vangen bij verrassing als je nog niet de 'kleine' brief te lezen. Dit zijn enkele van de voorwaarden die we wilden benadrukken, maar het is belangrijk dat u de voorwaarden van elk van deze portal lezen (Socialcar, Drivy. RideLink of amovens, oa) Aangezien sommige delen van elkaar verschillen.

Het eerste wat we zullen omgaan met de kwestie van verzekering en wat gebeurt er als je een ongeval met een auto u gehuurd via een website als deze. Deze verzekeringen zijn in de meeste gevallen wijzen tijdens de autoverhuur en 'vervangen door' de gebruikelijke hebben zeker aan de auto-eigenaar hebben gedwongen (minimale dekking aan derden). Het inhuren van dit type van verzekering wordt toegevoegd in vaste vergoedingen of percentages begrip vinden we bij het maken van de huurprijs 'online' van een specifieke auto. Er zijn uitzonderlijke gevallen, zoals Socialcar, Het is mogelijk in aanmerking voor een jaarlijkse verzekering (die vervangt we hebben) of kiezen voor de gebruikelijke exclusieve uitzending tijdens de huurperiode.

Verzekeringen portals eigen auto huren

we praten over all risk verzekering, Maar let op, met beperkingen en franchise.

Als we praten over beperkingen, het is belangrijk om de voorwaarden voor elke gemeenschap gelezen, aangezien ze meestal een minimum leeftijd en rijbewijs anciënniteit bestuurder, die varieert tussen één en twee jaar. Voor bestuurders zijn er een aantal richtlijnen die moeten worden gerespecteerd als het huren van auto's kunnen niet meer dan een geschatte commerciële waarde van een vaste lengte tussen 10 en 15 jaar (Volgens de website zijn we op zoek) en een maximum van kilometers op de teller, bijvoorbeeld in amovens, mag niet meer dan 250.000 kilometer.

De meest verspreide verzekeringsmaatschappijen AXA (Socialcar) en Allianz (Drivy, amovens en RideLink), portals die we een paar weken geleden besproken en we wilden dit artikel te verdiepen.

En in al deze verzekeringen, vinden we het concept van de verzekering met FRANCHISE die, zoals we weten, is dat de bestuurder zal moeten het eerste deel betalen van reparaties indien de schade te wijten.

Dus wat gebeurt er als ik een ongeluk met een auto als deze?

Als u een auto gehuurd om een ​​bepaald via een van deze portals en je een ongeval hebt, moet je de consequenties te leren kennen. Als de dader is een andere bestuurder zal niet meer dan het invullen van het ongeval rapport te hebben en de portal die u gebruikt met de juiste telefoonnummer en ook de auto-eigenaar op de hoogte. Zoals je bent niet verantwoordelijk voor het ongeval, zult u geen zorgen te maken over iets anders. echter, Als je toevallig om de dader van de staatsgreep, bereidt vervolgens de portemonnee omdat je de relevante franchise te betalen. De gemiddelde kosten van de franchise, uit de portalen die we hebben besproken, is 750 euro, waaraan moet beheerskosten die kan oplopen tot 400 euro extra als we de auto van een derde beschadigd worden toegevoegd. Ook moeten we niet vergeten dat er portals die onderscheid maken tussen de categorieën van auto's in de verhuur afdeling, zodat deze franchise kan oplopen tot 1.500 euro in luxe auto's of beschouwd als superieur. Drivy, bijvoorbeeld, biedt een gereduceerd franchise, maar in ruil daarvoor, zult u meer te betalen voor een auto huren. Dit laatste kan een goede manier om "te houden de rug in het geval van een ongeval.

Heel belangrijk voor elk van de voorwaarden te beoordelen, hoewel ik moet toegeven dat het kan een vervelende taak zijn om elk een van de beperkingen en verduidelijkingen van het beleid vinden. Op de websites van sommige portals heb je ze min of meer 'verborgen', die je kunt zien voor jezelf. Bovenal moet je in gedachten houden dat schade wordt niet gedekt door natuurrampen of andere storingen als gevolg van nalatigheid of de slijtage van de auto.

De procedure bij schade aan een gehuurde auto, in het geval u rechtstreeks verantwoordelijk, wordt er een reparatie schatting van schade aan de auto-eigenaar die het meest in de franchise zal worden geschat, wanneer de dekking wordt aanvaard door de verzekering aangegaan door middel van huurauto portal eigenaar.

En wie betaalt voor de brandstof?

Deze vraag wordt afgewikkeld door levering en de terugkeer van de auto met dezelfde brandstofniveau in beide gevallen. U moet weten dat als u de auto terug te keren met minder brandstof dan het had toen je opgepakt, de eigenaar en verhuurder zal in haar plicht om te klagen en, na het indienen van de relevante documentatie, kunt u deze betaling niet gemaakt tanken claimen. Het portaal zal betalen aan de eigenaar van het depot verdiscontering moet verlaten wanneer u wilt een auto te huren met deze methode, die ook varieert met de gekozen bedrijf.

Deposit eerder vermeld, zal u niet verlaten in ieder geval betaling van de franchise per ongeluk, maar het volledige bedrag in rekening gebracht wanneer u kon worden opgelost verslag schadevergoeding.

U kunt ook geïnteresseerd

Bla, community autodelen trips

Waarom zou u uw telefoon verbinden met een huurauto?

Trucs en tips bij het huren van een auto