Mercedes SLC, døpe og stil

Mercedes SLC, den nye SLKMercedes SLC, den nye SLKMercedes SLC, den nye SLKMercedes SLC, den nye SLK

siden i Mercedes 1996 raske dem med sin første ster med trekkes tilbake hardt elektrisk drift, dette i sin tre generasjoner (R170 siden 1996, R171 og R172 siden 2004 siden 2011) har blitt kalt SLK. Nå er det tredje generasjon presenterer en oppdatering, og mer enn mediert dens kommersielle liv, har det blitt tappet for å endre navn til Mercedes SLC. Noe som besvarer ny nomenklatur av merkevaren modeller av stjernen, til tilnærmet kommersielt øynene av kunder til andre organer som den deler ulike tekniske egenskaper. I dette tilfellet er C-klasse sedan, familie Estate, Coupe, fremtiden Cabriolet og SUV GLC.

Mercedes SLC, fasjonable nedbemanning

mekanisk Det har også blitt brukt til å restrukturere hele området. Først nå kompressormatet firesylindrede motorer, både bensin og diesel, med unntak for spesielle versjon AMG som, som vi skal se, erstattet sin 5,5 V8 suge 421 hk biturbo 3,0 V6 for 367 hk. Tilgangen modellen er nå Mercedes SLC 180, en propell 1,6 liter med 156 hk, som følger SLC 200 og 300, og en 2.0 med henholdsvis 184 og 245 hk. Diesel fortsetter den kjente 2.1 204 hk nå kalt 250 d i stedet for 250 CDi. De SLC 180 og 200-serien er kombinert med en 6-trinns manuell girkasse, men kan eventuelt ha 9G-Tronic automatiske 9 hastigheter som er tilgjengelige i SLC 300-serien, 250 d og 43 AMG.

online vurdering av din bruktbilFor øyeblikket er de bare for salg den SLC 200 (49,250 euro), idet 43 AMG (67,175) og euro 250 d (49,250 euro). i diesel selv sin opprinnelse merkbar på tomgang, vibrasjoner og lyd, men sannheten er at vi har følt mer raffinert ved andre anledninger. Beveger seg med stor dynamikk til denne modellen (0-100 km / t på 6,6 sekunder), men veldig sporty kjøre mangler gjøre den mer elastisk, spesielt med større kraft strukket. Men det progressiveness gjør enkelt trekke ut sitt fulle potensial, alltid med svært lavt forbruk.

Mercedes SLC en skala SL

Stilistisk mellom nye, hva er slående det er Diamond grill effekt, omtrent sporty støtfanger og fyr nå teknologi LED (Valgfritt) kan også ha pluss automatisk lys som gjør det mulig å rulle hele tiden mens du oppretter de lange mørke områder for å unngå blending annen trafikk. hans interiør ønsker oss velkommen med aluminium listverk sliping effekt med karbonfiber, kontrastsøm og instrumentering med kuler i svart, rød nåler og i mellom, ett skjerm 4,5 "farge viser fullstendig informasjon om bord datamaskin. Her ser vi reflekterte fem moduser for bruk slik at "Dynamisk Velg ' Eco, Comfort, Sport, Sport + og Individual, som variere svar motor avgasslyden -ikke 180 og valgfritt på 200-, retningsendring og demping Hvis du har den ekstra adaptive. I sentrum av dashbordet Infotainment-skjermen føring av en størrelse 5,8 "til 7" mens Comand system legger til nye funksjoner.

den taket elektro uttrekkbar harddisk lar deg velge top ugjennomsiktig i den samme kroppen farge, gjennomsiktig eller en glass kan bli formørket eller lettet et trykk på en knapp. for stasjonen Det er nødvendig for å stå, men når manøver startet denne bevegelsen kan gjennomføres uten å overskride 40 km / t. I alternativ også du kan inkludere en funksjon stand til å utføre operasjonen, mens bagasjerommet blind ikke er aktivert for konvertible. Egentlig taket selv presser opp sin forankring, men for dette bør det være noe i bagasjerommet for å hindre sin rute.

I feltet av sikkerhet vedtar "Collision Prevention Assist Plus" advarer mot mulige områder med kjøretøyet som står foran oss, blinde, utilsiktet filskift ... samtidig som du kan bremse selvstendig. Man kan også telle signaldetektoren og reversering kamera.

Mercedes SLC AMG 4343 AMG Mercedes SLC, store ord

Mercedes SLC bredt spekter, Modell mottar flere modifikasjoner 43 AMG og ikke bare for sin nye motor. en motor som takket blant annet for å sportseksosanlegg Double Butterfly Auto, Sport + modus lyder som en rase sykkel men fremfor alle tilbud stor kraft i sin respons. overganger fra ett gear til en annen modus Manual 9G endring i kjøre-Tronic på halve tiden. Vi blir nødt til å se hva som dikterer klokke, fordi hans karakter er mye sintere enn den kraftigste og mest progressive V8 utdødd 55 AMG. Det er lettere og, fremfor alt, mye mer aske i deres gjennomsnittlige forbruk; med en figur godkjent 7.8 l / 100 km, som senker seks tideler at hans forgjenger.

debuterer Redesignede tog. De fremre akseltapper med stivere, mens den bakre stav har en spesiell konvergens av smidd aluminium. Begge er vanlig større negativ camber og en revidert elastokinematics. i alternativ du kan stole på Styrt demping og mekanisk differensialsperre. det har Ventilert bremseskive og perforert, med "håndtering" pakken legge til målepunkter malt rødt i tillegg til den selvlåsende og en ekstra radiator. hans stabilitetskontroll har tre nivåer; forbundet med tidlig intervensjon; "Sport håndtering mode", som i betydelig grad senker terskelen for intervensjon eller frakoblet.

Du kan også være interessert

Mercedes S Cabriolet

Sammen Mercedes SLK 55 AMG vs Jaguar F-Type 5.0 V8 S