BMW 7-serie 730d xDrive, øverstkommanderende bil

BMW 7-serie 730d xDrive, øverstkommanderende saloonBMW 7-serie 730d xDrive, øverstkommanderende saloonBMW 7-serie 730d xDrive, øverstkommanderende saloonBMW 7-serie 730d xDrive, øverstkommanderende saloon

Jeg innrømmer at jeg følte meg overveldet å sitte ned og deretter lede den nye serien 7 av BMW. Som ved andre anledninger og også de som ble nummerert rivaler, den første erfaringen som er den sjette generasjonen serien BMW 7 Tar du til å assimilere så mange nye ting, setter du en ansvarlig merkevare deg forklare på stedet hvordan bilen fungerer. I mitt tilfelle var bare 10 svært korte minutter å ikke høre mye, ikke behandle mange og mange nye funksjoner å implementere dem i hva som ville være en lang og variert reise gjennom lusas lander.

Jeg vil si at nøkkelen til den nye series 7 Det ligner en smarttelefon (Med induksjonslading inkludert også mobil som tar imot), en skjerm utstilling taktil som kaster noen bil informasjon. Fra lobbyen på hotellet der vi bodde, jeg rådføre nøkkelen autonomi 730d venter på meg utenfor parkering, ca 300 meter. Jeg merker meg også i utstilling den skiftenøkkel alt dører og wickets de er stengt. ifølge banen "min" pålegge series 7, åpner med fjernkontrollen bilen og meg i sanntid vises på displayet. Han håpet å jeg desaparcarlo fjernt fra utsiden form, men denne funksjon er ikke tilgjengelig opp november. Og det er fortsatt merkelig at forsinkelsen ikke svare på vanskeligheter teknikker, men lovgivende. Loven krever at alle bil at den beveger seg i en via offentlig må være åpenbart dirigent til board. derav kjøring autonom vil utvikle seg i henhold til hvordan du lovfeste om det.

I dette tilfellet, gitt lite utvalg (du må justere foran bilen med garasje eller parkeringsplass, og vi kan bare gå fremover eller bakover vår 7 Series 1,5 ganger lengden -Body normalt 5,10 meter), ser det ut til at loven er et verk av spesifikt autorisere og de bekreftet de ansvarlige for merkevare i vårt land, i Spania vil være umiddelbare mulig. Dermed ingen tilbakeslag er ikke system vedlikehold av kjørefelt aktiv, som kombinert med den Aktiv cruise control, Han er i stand til føre oss av en hovedvei, følge ruten av skinnen og tilpasse hastigheten på bilen som står foran oss. Imidlertid krever det vår oppmerksomhet og systemet oppdager hvis vi ikke er i kontakt med rattet, advarer oss å ta kontroll.

BMW 7-serie 730d xDrive

Jeg kunne skrive en serie med alt utstyr som har den nye serien 7, forresten bedre hans legat av serien fordi de gjenkjenner merkevaren er det en oppfatning at BMW komme "skrellet"Men jeg vil fortelle bare de mest innovative, resten ikke lenger noe mer Avansert vi vet industrien, når det gjelder serien 7 Det omfatter alt.

BMW Han har utviklet en system det gjenkjenner en rekke gester vår standard hender å akseptere eller avvise samtale telefon, opp og ned den volum radio eller aktivere en rask tilgang. Det er overraskende å se hvordan bilen adlyder gestiske kommandoer, som er sant noen ganger du er forvirret med naturlige håndbevegelser hvis du gestikulere mens du kjører (vi sier at vi ikke skal gjøre). Du vil finne at samme størrelsesorden du kan gjøre det med gest, flytte en fysisk kontroll eller berører en virtuell kontroll nå ta på den sentrale skjermen. Nødvendig?

Du kan også ha en tablett flytt fra alle passasjer også styrer mange av de funksjoner av komfort og multimedia tilgjengelig, som er uendelige. Ansette den aktuelle avgift, kan du lage din serien 7 en WiFi er tilgjengelig og se eksterne terminaler og innvendige skjermer som er anordnet i kvadrater man tilbake hva Google verden setter på fingertuppene. Unødvendig å si at miljøet for lysstyrke, plass, materialer, innstillinger, stillhet utstyr og selv kvalitet av rullende bilen er mye mer enn eksepsjonell.

Sikkert du har sett og likt som passasjer, men jeg kan forsikre deg om at dirigent er en annen privilegert den serien 7. den komfort Det er noe som kommer i store mengder som standard i en representasjon sedan og selv om det er bedre enn en annen kan være en vurdering, denne gangen BMW han har tune en series 7 i hvilken fornemmelser glatthet og filtrering muligens de er nå de beste nivåene av konkurransen. den suspensjon dette er pneumatikk i to akser (Tidligere bare tilbake) og aktive dempere, som stabiliserende som minimerer krengning.

Han er kjent i kommando BMW som lar deg velge mellom kjøremodi ECOPRO, komfort og sport, debuterer en fjerde modus: adaptive. den tilpasning således dynamikk mellom mange parametre som påvirker suspensjon, Ikke bare reagerer tid real en uforutsett, forventes også å vite hva slags tracings sirkuleres for å innhente opplysninger navigasjonssystem, og også av lesing en frontkamera Det gjør trafikken som går forut for oss og veien layout. Den kjørekomfort er ekstraordinære og derfor mer utrolig er hvordan kvikk føler det også. Hvis jeg forteller deg at BMW utarbeidet en reise som hadde gjort noen måneder før Opel Adam S i sin internasjonale presentasjon og fortsatt mange deler av retorcidísimos Rallie Portugal, Du kan få et inntrykk av meldingen ønsket også å formidle merkevaren.

BMW 7-serie 730d xDrive

det "passe"Snu og kjør serien 7 som det gjør på disse veiene du har mye fortjeneste. utgivelse "skjæring" Det kommer til å 5.10 meter, 14 cm mindre enn den versjon lang kamp. Denne generasjonen er større enn den forrige, men også annonsert 130 kilo mindre vekt. I sin selvbærende karosseri og kombinert stål høy styrke, med plater aluminium og Lamellene CFRP, eller sagt på en annen måte, polymerer forsterket med karbonfiber. allikevel sin agility og manøvrerbarhet skjuler mer, nemlig adresse integrert (Valgfritt) allerede åpnet serien 7 ovenfor, men i denne generasjonen støtter trekkraft xDrive 4x4 (Valgfritt avhengig av motor). med 4 hjul trekke og regi, følelsen sikkerhet og effektivitet dette er brutal. Overraskende nok en salong av en slik størrelsesorden "til tross" og "mål" så lite i deres guidet i et fjell firefelts motorveier. bryst fjernet BMW og rette form kombinere komfort og dynamikk av denne nye series 7, når a priori hvis du definerer en konfigurasjon for første, uunngåelig du anta engasjementer i andre, og vice versa.

den nye 7-serien Det vil være i spansk forhandlere umiddelbart. Utvalget vil i første omgang med en Diesel-versjonen (730d) motors 6 sylinder 265 hk 3.0 og versjon av bensin (750jeg) Motor 4.4 V8 Turbo 450 hk, både i forbindelse med en automatisk 8 forbindelser med glidefunksjonen. Standard på 750i, den xDrive er tilgjengelig på 730d og dobbel alternativ kroppen. For senere allerede annonsert en 740E hybridversjon.