Zo kunt u de punten en het rijbewijs terug te krijgen

Zo kunt u de punten en het rijbewijs terug te krijgen

Zij zal worden voldaan 10 jaar van de uitvoering van de licentie punten en dansnummers eng. Het directoraat-generaal van Verkeer (DGT) heeft geplaatst, vanaf juli 2006 tot en met 2014 meer dan 7 miljoen drivers gemeld voor een misdrijf waarop daarmee ook de terugtrekking van de punten. In deze jaren hebben teruggetrokken 35,5 miljoen, hebben 203.283 bestuurders hun rijbewijs kwijt om hun balans en, wat nog erger is, velen van hen onbekende uitgeput.

Als we bedenken dat het rijden zonder rijbewijs wordt strafbaar gesteld in artikel 384 van het Wetboek van Strafrecht, Het is belangrijk om te controleren via het web DGT of provinciaal Verkeer, het saldo van de beschikbare punten. Als uw vermogen 'is onder minimaal en willen de punten of de kaart met de hoogst mogelijke garanties te krijgen, dit zijn de stappen te nemen.

Hoe kan ik punten en de kaart terug te krijgen

Er zijn twee soorten situaties: die waarin de bestuurder een aantal licentie punten en die waarin het allemaal heeft verloren heeft verloren.

Een aantal punten. U kunt de gehele eerste credit herstellen na twee jaar zonder bestraft. Maar als het verlies van een van de punten is te wijten aan zeer zware inbreuken, de deadline om de lening volledig te recupereren is drie jaar. U kunt ook opnieuw kon naar huis lopen tot zes punten door het uitvoeren van een cursus opvoeding en heropvoeding van gedeeltelijk herstel. Meestal duurt twaalf uur en eenmaal per twee jaar of per jaar kan worden gedaan in het geval van beroepschauffeurs. Als u een beginnende bestuurder je weet dat je een balans van acht punten, dus je zou kunnen herstellen tot zes uitvoeren gedeeltelijke natuurlijk, maar nooit de oorspronkelijke kapitaal dat u ze te overwinnen.

ALLE punten. Als u uw eerste credit punten hebben opgebruikt, zijn ofwel totaal verlies of een rechterlijke uitspraak, en de kennisgeving van de onmogelijkheid van het rijden ontvangen door de administratieve, om een ​​nieuwe vergunning te verkrijgen moet verplicht de cursus bewustwording en heropvoeding van volledig herstel, die vierentwintig uur looptijd zal hebben en kan plaatsvinden voor de duur van het verlies van de geldigheid.

Indien de schade is gedaan op een progressieve manier, eenmaal binnen zes maanden ingesteld op hervatting van de rit (voor bestuurders in het algemeen en drie maanden voor beroepschauffeurs) verstreken is, je zal moeten een theoretisch examen te overwinnen die zal zich richten op de inhoud van de cursus gedaan. Om deze test uit te voeren moet je een afspraak maken voor het onderzoek in het Provinciaal Verkeer Headquarters te maken. Als u het examen niet, dan moet u een extra loop van vier uur te maken om opnieuw het examen afleggen. De derde spanning, moeten we opnieuw beginnen met het volledige verloop van volledig herstel. Als je dan eindelijk de goedkeuring te krijgen, de nieuwe vergunning verkregen hebben een balans van acht punten.

Maar als de schade is veroorzaakt door een gerechtelijke straf van maximaal twee jaar van de intrekking van de licentie driver, moet u enkel een maken loop van de 24 uur van het onderwijs, herstellende toestemming met de balans die u vóór veroordeling had, zonder dat u te onderzoeken. naar zinnen meer dan 2 jaar ontbering, moet u het uitvoeren van de cursus en het examen.

Awareness training en heropvoeding

Met de voltooiing van deze cursussen 'recovery point', het is om de houding in het wegverkeer van de geschorste geleiders veranderen door middel van twee wegen. Aan de ene kant, onderwijzen chauffeurs over hun verantwoordelijkheid als daders en de gevolgen van hun gedrag. En ten tweede, reeducate op respect belangrijke waarden op het gebied van verkeersveiligheid net als de waardering voor het leven en anderen, en in overeenstemming met de regels.

De cursussen omgaan met kwesties zoals verkeersongevallen, de dynamiek van een impact, vaardigheden en capaciteiten om veilig te rijden, snelheid, alcohol en drugs, actieve en passieve veiligheid of prestaties in geval van ongevallen.

Waar. In de elektronische hoofdkwartier DGT en de Nationale Confederatie van Driving U krijgt een lijst van alle erkende centra vinden reeducadoras deze maatregelen, data en tijden geven. Tot nu toe zij zijn actief 240-centra, maar sinds de nieuwe aanbesteding is vastgesteld dat er sprake moet minimaal een middelpunt herstel cursussen in elke gemeente met meer dan 80.000 inwoners; en op minder dan 30 kilometer van de steden met meer dan 20.000 inwoners en 10.000 chauffeurs. In die zin is de centra kunnen oplopen tot 350, dus het zal makkelijker om een ​​in uw stad te vinden zijn.

Hoeveel het kost. De prijzen voor dit jaar 2016 draaien rond 395 euro voor een volledig herstel en 210 gedeeltelijke. de Aanvullende cursussen hebben een kostprijs van 123 euro.

Delicten resterende meer punten

Niet alle verkeersovertredingen carry opgelegd het verlies van punten. algemeen die attitudes als ernstig beschouwd voor de verkeersveiligheid in gevaar te brengen.

3 punten

- Richtingsveranderingen in strijd met de Wet op de verkeersveiligheid.

- Rijden zonder veiligheidsgordels en kinderzitjes.

- Rijden met behulp van een koptelefoon of andere apparaten die de aandacht te verminderen.

- Rijden met de hand met behulp van mobiele of het manipuleren van de browser of GPS.

- Het besturen van voertuigen met behulp van radar detectie mechanismen of cinemometers.

4 punten

- Rijden met opgeschorte vergunning, zonder toestemming of licentie ontoereikend.

- Het besturen van een auto die mogelijk niet in omloop.

- Rijden met een hogere alcohol en 0,25-0,50 mg / l uitademingslucht (0,15-0,30 mg / l voor professionals en houders met minder dan twee jaar oud in toestemming) .

- Het gooien van gevaarlijke voorwerpen om de weg of belemmeren circulatie.

- Niet respecteren de prioriteiten van de passage of verkeersagent, niet stoppen bij een stopbord of rood licht.

- Inhalen het tegemoetkomend verkeer of verminderd zicht in gevaar te brengen.

- Inhalen in gevaar brengen of hinderen fietsers.

- Niet respecteren de veilige afstand tot voorliggers te houden.

- Het uitvoeren tijdens het manoeuvreren op snelwegen.

6 punten

- Rijden met een alcoholgehalte in het bloed van meer dan 0,50 mg / l, of onder invloed van drugs en genotmiddelen (0,30 mg / l voor professionals en houders met minder dan twee jaar oud in de vergunning).

- Nakoming van de testen op alcohol of drugs in het lichaam ondergaat.

- Circular tegendeel.

- Roekeloos rijden of het plegen van verboden voertuigen racen.

- Besturen van voertuigen met radar geïnstalleerd remmers of cinemometers.

Speciale vermelding zijn boetes voor te hard rijden, worden vastgelegd door een cinemómetro en kan variëren van 2 punten aan de maximumsnelheid 21 km / h overschrijdt, 6 punten bij overschrijding van 51 km / h. De volgende tabel toont deze schendingen.

Boetes en straffen voor snelheidsovertredingen

Wist u dat ...? DGT Kennisgeving

In het begin was het heel gebruikelijk dat de DGT om mensen te rijden zonder kentekenbewijs, niet bewust maar eerder per ongeluk te ontmoeten. Om dit te voorkomen, zelfs strafrechtelijk gestraft, de DGT besloten om bestuurders met 6 punten of minder te sturen, een nieuwsbrief hen eraan te herinneren van de situatie. Dus tot 2014 zij in totaal 352.687 113.230 brieven in kritieke toestand ingediend bestuurders met 6 punten of minder en andere bestuurders met 3 of minder punten.

U kunt ook geïnteresseerd

34.000 chauffeurs bekeurd in de laatste campagne van de DGT snelheid

Kiezen rijschool af te nemen rijbewijs

New theoretisch rijexamen einde van het jaar