OX, lastebil “Ikea type” for fattige land (video og bilder)

Folding lastebil og SUV for utviklingslandFolding lastebil og SUV for utviklingslandFolding lastebil og SUV for utviklingslandFolding lastebil og SUV for utviklingsland

Presentert i London av Global Vehicle Trust Company, Den er utformet for å gi lave kostnader off-road mobilitet i fjerntliggende områder Afrika og utviklingsland i andre verdensdeler.

På disse stedene er det et stort behov for å bedre transport for både hverdag og for nødhjelp. Den OX er spesielt utviklet for å møte en rekke utfordringer av mobilitet, og for å løse viktige dagligdagse oppgaver som bærer vann eller transport korn, gjødsel eller bygningsmaterialer. Det er ingen kjøretøy som ligner på det, og har ingen direkte konkurrent.

Den OX oppsto med en visjon om en mann ved navn Sir Torquil Normal. For fem år siden grunnla han Global Vehicle Trust (GVT) til å forfølge sine ambisjoner hjelpe mennesker i utviklingsland ved å gi økonomisk mobilitet. GVT senere ansatt kjente bilen designeren Gordon Murray for å skape en revolusjonerende lett lastebil.

Kjøretøyet er karakterisert ved høyt over bakken, gode angrepsvinkler og exit, omfattende gjennomgang for hjul, en allsidig lasterom og tre seter i kabinen. Gordon Murray design for OX er ikke revolusjonerende, men flyttbare format drastisk endrer måten bilen kan kjøpes og transporteres, noe som vil bidra til å redusere tiden og spesielt å forene kostnader.

OX har vært Det er utformet for å fungere perfekt for alle typer terreng, men uten å glemme en enorm kapasitet. Sin kompakthet er en viktig prestasjon i prosjektet OX: den totale lengden på bilen er mindre enn for en stor SUV, men likevel Du kan bære opp til 1900 kg (Omtrent to ganger kapasiteten til en pick-up-media) med lastevolum 7 kubikkmeter.

OX hytte gir plass og komfort for tre personer, og førersetet er i sentrum. Denne bestemmelsen fordi bilen er rettet mot land der folk kjøre på høyre og land hvor det er på venstre side.

Off-road evner er avgjørende for utviklingsland, og OX er laget for dette formålet. Tohjuls la deg operere med letthet på et bredt spekter av overflater.

For å lette kommersialisering i avsidesliggende steder, lastebil er flyttbare og kan pakkes. Tre operatører i London den demontert og pakket på bare seks timer. I steder av lokale bedrifter vil være folk opplært til å sette sammen og ta ansvar for sitt vedlikehold.

Andre innovasjoner er dens OX bakluke, som fullstendig skiller kjøretøy og Den kan også brukes som en lasterampe. Den bakre Setet har også en dobbel funksjon, som den kan demonteres og brukes som plattformer under hjulene for å hjelpe på kjøretøyet til å passere gjennom områder med løs sand.

Den OX er inspirert av 'Africar', et kjøretøy med en lignende filosofi jeg så på 80-tallet Dette prosjektet deler noen karakteristikker av den bilen, men gjennomføringen er radikalt annerledes. OX var en drøm bare seks år siden, men er nå en reell produksjonsmodell kjører prototyper har gjennomført en omfattende testprogram, "forklarer Sir Torquil Norman'.

For hans del, sier professor Gordon Murray som 'design OX er utvilsomt en av de mest interessante og utfordrende der jeg deltok i løpet av mine 45 år som designer, og det inkluderer mine år i Formel 1' .

Prosjektet nå Det krever samarbeid med sponsorer og investorer. Global Vehicle Trust mener OX vil tiltrekke mange potensielle sponsorer. "Responsen vi har fått fra noen av våre kontakter i Afrika og etater har vært svært positive. Den OX vil gjøre en forskjell, å være del av noe banebrytende og unikt. Fremfor alt, presenterer det en reell mulighet til å gjøre en grunnleggende og varig forskjell i livet til mange mennesker'.

OK, lastebil "Ikea typen", Video

Du kan også være interessert

Nikola Motor: Tesla lastebiler

Dette er den Scania lastebil allerede kjører alene (video og bilder)

Hvor mye vekt kan dra en Volvo lastebil? (Video)

Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis