Plug-in Prius II: Hybrid plugg bare 1,4 l / 100 km

Prius Plug-in plugg andregenerasjonsPrius Plug-in plugg andregenerasjonsPrius Plug-in plugg andregenerasjonsPrius Plug-in plugg andregenerasjons

den Andre generasjon Prius plugg Det er allerede en realitet. Presenteres under New York International Auto Show 2016, nye Toyota Prius Plug-in Det er en milepæl i økologisk filosofi den japanske produsenten.

Ifølge første rapporter, nye Toyota Prius Plug-in Det vil gå på salg i noen europeiske land sent 2016 (Så langt har det ikke blitt bekreftet at det vil nå Spania). Designen minner både Toyota Mirai hydrogen og den enkelte Fjerde generasjon Toyota Prius (Versjon ingen plugg).

i innvoller av hybrid system av Prius Plug-in II omfatte de følgende tekniske elementene. På den ene siden, bensinmotor, i dette tilfellet Atkinson syklus og 1,8 liter forskyvning; og for det andre en elektrisk motor. Hele kraften i hybridsystemet har ikke blitt offentliggjort, selv om andre referanser både forbruk og utslipp interessante data.

for nye Toyota Prius Plug-in II, Japanske firmaet kunngjør et gjennomsnittlig forbruk på 1,4 l / 100 km (Tilsvarende et utslippsnivå 32 g / km CO2). Som vanlig i den type av plugg-inn hybridbiler og i henhold til europeisk standard nedc (New European kjøresyklus), må den gjennomsnittlige forbruksdata leses med en viss forsiktighet. Med litium-ion ved optimal belastning og hvis kjøreforholdene er egnet, er den nye Toyota Prius Plug Du kan gå i hundre prosent elektrisk modus ca 50 km, en strekning nesten dobler (25 km) til Prius Plug-in første generasjon. i denne EV-modus eller rent elektrisk, den Toyota Prius Plug-in Du kan flytte til en maksimal hastighet av 135 km / t (Sammenligning med 85 km / t for den første generasjon Prius plugg).

Toyota Prius Plug-in 2016Toyota Prius Plug-in Hybrid II: typer og lastetider

Så godt hybridbil som er, Toyota Prius Plug-in Det kan legges inn ved å bevege prosessen regenerativ bremsing. den litium-ion 8,8 kWh kapasitet Du kan også lades hvis bilen er koblet til nett. I dette tilfellet, og hvis koblet til et strøm 230 volt, beregnet ladetid er 2,3 timer.

plattform konstruksjon Toyota Prius Plug-in Hybrid II Det kalles Tnga (Toyota New Glogal Architecture), den samme som den Prius IV ikke plugg og at den nye Toyota C-HR, en av SUV de fleste vil snakke 2016. Etter lagring størst mulig kilo av skalaen, har Toyotas ingeniører valgt sterkere og lettere materialer, som for eksempel plast forsterket med karbonfiber CFRP til stede i noen deler av karosseriet.

den futuristisk design av Toyota Prius Plug-in II reflekterer mer enn rent estetiske grunner praktiske og funksjonelle problemer. Bevis for dette er bra motstandskoeffisient Cx 0,24.

Toyota Prius Plug-in 2016Toyota Prius Plug-in Hybrid II: teknologi og teknologi

omtrent små solcellepaneler i taket vil muliggjøre Prius Plug-in solenergi gjenbruk II fanget å forvandle det til elektrisk kraft.

En annen effektiv teknologiske fremskritt omtalt i den nye Toyota Prius Plug Det er det nye luftkondisjoneringssystem utstyrt med en varmepumpe med gassinjeksjon.

den Inne i Toyota Prius Plug-in Det er helt digitalt. I det, det tar sentrum scene en stor 11,6 tommer berøringsskjerm posisjonert som en stor tablett i det sentrale området av dashbordet og oppreist. Projeksjon system av informasjon på frontruten Head-up display Det vil også bli betjener føreren, så vel som et nytt system for delvis autonom parkerings og et reguleringssystem med adaptiv hastighetskontroll både hastigheten og sikkerhetsavstanden.

Du kan også være interessert

- Toyota C-HR, en SUV som vil kjempe mot Nissan Qashqai

- Den nye Toyota Prius IV, testet

- Kjøring Toyota RAV4 Hybrid

- Langsiktig test av Toyota Auris Hybrid