10 compacte auto’s goedkoper benzine en interessant

Koopwijzer: The Best Compact benzineKoopwijzer: The Best Compact benzineKoopwijzer: The Best Compact benzineKoopwijzer: The Best Compact benzine

Geleidelijk aan, de automotive markt heeft "minder obsessie" door de diesel. Schandalen zoals de zogenaamde "Dieselgate" met in de hoofdrol met name door de Volkswagen-groep, Ze hebben meer dan een verdachte van dit type mechanische gemaakt, het verwijderen van de ecologisch meest gevoelige deel van zijn bewustzijn. Een vele anderen heeft gediend als een katalysator voor, eens en voor altijd, rekening te houden alvorens te kopen om te weten, zeker, als ze zeker aan of de rekening niet betalen extra waarbij het bijna elk dergelijk voertuig in plaats van omgerekend benzine, in veel gevallen zinvol alternatief overname.

Wanneer de waarheid het achterliggende vraag, en waarop deze handleiding we belicht concrete voorbeelden van C segment (compacte auto), één van de meest populaire in Europa met ongeveer 22 procent van de omzet van vorig jaar.

Het beste van alles is dat de technische vooruitgang van benzinemotoren niet te stoppen is in de afgelopen jaren. In feite, als ergens volledig ging de zogenaamde filosofie downsizing (Mechanische kleinere cilinderinhoud en soms drie cilinders in plaats van vier, maar efficiënter en nog krachtiger), dat juist in geweest benzinemotoren, met name die van middelgrote en kleine. In dit heeft een cruciale rol progressie gespeeld injectie en verfijning die komen vandaag turbochargers; elkaars werk wonderen. Zozeer zelfs, dat deze lijn van het product heeft allerlei merken bereikt: uit meer betaalbare de meest exclusieve, zelfs als ze leken terughoudender. Hier, in onze ogen, de 10 compacte C-segment auto's met benzinemotoren goedkopere, volledige en interessante.

Renault Megane

Alles is nieuw de nieuwe generatie Renault Megane, van het platform naar het ontwerp of de toegepaste technologie. Goed gedaan, beter gepresenteerd, de Mégane Het duurt voordeel dat de TCE benzinemotor turbo viercilinder nieuwe generatie. In het bijzonder de toegang tot 100 pk, beweegt met aplomb tot optimale pickup. Een optie van belang als je duizenden kilometers van het jaar en ik zou niets gemakkelijk op de meest betaalbare diesel, ter waarde van 1.5 dCi 90 pk, 1.500 euro duurder te zetten. Van de meest betaalbare niveau-Life stuwing hoogte aanbevolen in onze keuze, zijn ze standaard hoogteverstelling van de bestuurdersstoel, airconditioning, cruise control, elektrisch verstelbare spiegels en geluidsinstallatie neemt USB en connectiviteit Bluetooth.

- aanbevolen versie: 1.2 TCe 100 pk Life
- Verbruik: 5,4 l / 100 km
- Prijs: 16.586 euro
- Voordelen: Algemene prestaties meer dan voldoende. Comfort en dynamiek zeer bevredigend
- Tegen: langsruimte op de achterbank. Rendement bij volle belasting

Ford FocusFord Focus

De Ford Focus is een van de auto's meer "round" de compacte categorie. Ten eerste, het toont een van de meest effectieve dynamiek, zelfs circuleren snel op de afdelingen van de bochten, die evenwicht en effectiviteit toont. Ten tweede, omdat het comfortabel en gemakkelijk te dragen. En ten derde, omdat zelfs niet het tellen van de bredere of meer royale bagageruimte (in feite met 363-liter bedraagt ​​gemiddeld), vertoont een rigoureuze presentatie van degenen die "opvallen" om de eerste kans.

- Aanbevolen versie: 100 pk 1.0 EcoBoost Trend
- Verbruik: 4,6 l / 100 km
- Prijs: 16.125 euro
- Voordelen: Gedrag, comfort en optimale pickup, romp en mechanische betrouwbaarheid
- Tegen: verstandige rijstijl Verbruik

Citroën C4

De Citroën C4 kreeg een update een paar maanden geleden. Langs een van de boomstammen beste categorie (408 liter), voegt goed rijcomfort, genoeg voor een optimale pick-up en een matige uitgaven wettelijke snelheid. De dichtstbijzijnde Diesel stijgt 700 euro.

- Aanbevolen versie: PureTech 110 Live-Edition
- Verbruik: 4,8 l / 100 km
- Prijs: 17.900 euro
- Pro: comfort en optimale pickup
- Tegen: vollast prestaties

Opel Astra

Opel Hij heeft een echte slag van gezag gegeven met de nieuwe generatie Astra is niet alleen in geslaagd om een ​​presenteren kleinere en compacte auto, maar paradoxaal genoeg ook lichter en meer bewoonbaar, en natuurlijk technologisch meest geavanceerde en veilig op alle niveaus. Mechanische aanvoer start in het zeer aan te bevelen 1.0 turbo 105 pk, die overigens alleen wordt verkocht met vijf-versnellingsbak voor meer dan juiste touch. de diesel Vervolgens wordt de CDTI 1.6 liter 110 pk, 2000 euro over lange bladeren, omdat de Duitse fabrikant associeert het ook met een beëindiging (Selective) vollediger. Het is ook een goed afgewerkte auto, en hoewel de voorgenomen stopzetting van een standaard apparaat in op "gooien het huis uit het raam", airconditioning, audiosysteem of tovenaar te beginnen op hellingen niet zonder terugtraprem als deze wordt opgenomen in de factuur basis.

- aanbevolen versie: 1.0 T 105 pk Expression
- Verbruik: 4,4 l / 100 km
- Prijs: 16.422 euro
- Voordelen: Prestaties, comfort en dynamische
- Tegen: Loudness versnelling. Bijvoorbeeld: airconditioning is optie

Honda Civic 2016Honda Civic

De huidige Honda Civic heeft weinig om het stokje overdragen aan zijn opvolger, de 2017 Civic nieuwe batch. Daarom is het mogelijk om de aankoop prijs aan te passen. Bovendien is de goedkoopste diesel is 2.500 duurder dan dit Basic, comfortabele, gemakkelijk te dragen versie en staat romp (401 liter).

- aanbevolen versie: 1.4 i-VTEC 99 pk Comfort
- Verbruik: 5,4 l / 100 km
- Prijs: 19.100 euro
- Voors: AFWERKKWALITEIT
- Tegen: Repris je precies goed. Achter het stuur "bewerkelijke"

Kia cee

Goed gedaan, beter gepresenteerd, comfortabel en makkelijk mee te nemen ... De Kia Cee heeft een turbomotor nieuwe generatie en slechts drie cilinders die een fantastische doen zonder bestraft consumptie. Hoe dan ook, een goede optie.

- aanbevolen versie: 1.0 T-GDI 100 pk Concept Ecodynamics
- Verbruik: 4,7 l / 100 km
- Prijs: 15.361 euro
- Pluspunten: comfort. helder Motor
- Tegen: Zichtbaarheid slechts drie kamers aan de achterzijde

Mazda3

De Mazda3 is een van die modellen zoals door het ontwerp, en die overtuigt aanraking, kwaliteit en dynamiek. De fijnheid van de benzinemotoren SKYACTIV-G Het lijkt geen turbo en 101 pk sterke variant beweegt met gemak en waardigheid van deze compacte missen. De dichtstbijzijnde 5.000 euro Diesel sprongen in prijs.

- aanbevolen versie: 1.5 101 pk Press
- Verbruik: 5,1 l / 100 km
- Prijs: 16.050 euro
- Voors: Interessante prijs. hoogwaardige afwerking
- Nadelen: bescheiden voordelen, in het bijzonder een optimale pick-up

seat Leonseat Leon

Niet veel voor het Spaanse merk de praktijk een "facelift" van zijn populaire compacte model, iets dat in de komende jaren -zie functies Seat Leon 2017 zal gebeuren. Tot die tijd, die koos voor de Leon Hij kwam toevallig vol, zelfs als het de basis benzinemotor, een opzettelijke 1.2 turbo dat levert 110 pk. By the way, niets "dorst" als respect voor snelheidsbeperkingen en het beoefenen van een gematigde rijden. Om dit alles, is de Seat model niet over de stam van de categorie leider, maar met ruimte voor bagage en spullen zeer goed in staat en, bovenal, leefbare achterbank, ook in de lengte. Tot overmaat van goederen te maken, is het goed gedaan en gepresenteerd, biedt kwaliteit en comfort voor alle soorten bedrijven. Eigenlijk is het een van die auto's die kosten "scherpen".

- aanbevolen versie: 1.2 TSI 110 pk Reference
- Verbruik: 4,9 l / 100 km
- Prijs: 18.080 euro
- Voors: Leefbaarheid en dynamische prestaties. Kwaliteit en presentatie
- Tegen: fair voordelen bij volledige belasting. gevoelige consumptie rijstijl

Peugeot 308

De Peugeot 308 is een van de "grote" in dit type voertuig, bijna een Duitse auto innerlijke kwaliteiten en gedrag. Er is benzine met 82 pk, maar betere optie 1.2 turbo 110. De dichtstbijzijnde Diesel Aupa 800 euro.

- aanbevolen versie: 1.2 Style 110 pk PureTech
- Verbruik: 4,6 l / 100 km
- Prijs: 18.200 euro
- Voors: Beëindiging, dynamiek en comfort
- Tegen: Achterbank enige juiste

Toyota Auris

De Toyota Auris werd opgeluisterd door de opzettelijke mechanica turbo 116 pk, Het is het vrijgeven van slechts 1,2 liter en tevreden zijn met een officieel gemiddelde van 4,8 l / 100 km. Ja, de eerste diesel beschikbaar stijgt niet meer dan 350 euro.

- Aanbevolen versie: 120T Active
- Verbruik: 4,8 l / 100 km
- Prijs: 16.250 euro
- Voordelen: Prestaties, kwaliteit en comfort
- Tegen: Prijs versus Diesel 90D Zaken