Wanneer een auto is oud? In de loop der jaren, kilometers en storingen

Wanneer een auto is oud? In de loop der jaren, kilometers en storingen

Als uw auto heeft meer dan negen jaar Of is overdekt en 150.000 km wat je hebt is een oude auto, een model zeer onvoordelig omdat reparaties zijn duurder. In feite zijn de gegevens verzameld door het ministerie van Quality Peugeot na een aantal enquêtes van de eigenaars van voertuigen ( "Hoe gebruikers ervaren ouder worden auto's?"), The gemiddelde levensverwachting een auto zal niet veel verder gaan dan die periode: bevestigd tussen 10 en 12 jaar of 200.000 km.

In feite, sommige merken die spreken riemen (Eye, geen ketens) distributie van zijn motoren die niet ingreep nodig hebben, omdat ze zijn ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de lengte met het leven van het model. En dat wordt geschat op ongeveer 210.000 km.

in Spanje, de Middeleeuwen parkeerplaats dan 11 jaar, bijna vijf punten meer dan in 2002, wat betekent dat een zeer hoog percentage van de auto's op onze wegen ver hebben overschreden wat sommige merken het gevoel dat het hun leven.

voorbij de 15 jaar en 300.000 km Je zou kunnen overwegen dat een auto is al buiten het toepassingsgebied.

Omgekeerd waarschuwen gebruikers een auto is weer onder de drie jaar of als u niet wordt overschreden 40.000 km. Voor het bereiken van deze kilometerstand of overtreffen die periode, drivers te vinden vaak geen incidenten noemenswaardig in hun voertuigen ook onderworpen zijn aan de garantie van het merk. Deze periode waarin bestuurders beschouwen hun auto is nieuw Het strekt zich uit tot twee jaar, tot vijf uur, als het gaat om modellen beschouwd premie.

van vijfde jaar of 70.000 km drivers beginnen vroeg op te sporen tekenen van slijtage normaal beschouwd; symptomen zijn groter in de periode tussen zes en acht jaar of 100.000 km. In deze reeks van tijd en kilometers beginnen te verschijnen de eerste reparaties van enig belang en dus de duurste.

U kunt ook geïnteresseerd

- Thuis trucs om de waarde van uw auto te verhogen

- online assessment van uw gebruikte auto in Autopista.es