De 10 belangrijkste modellen in de geschiedenis van Opel

De 10 belangrijkste modellen in de geschiedenis van OpelDe 10 belangrijkste modellen in de geschiedenis van OpelDe 10 belangrijkste modellen in de geschiedenis van OpelDe 10 belangrijkste modellen in de geschiedenis van Opel

Opel GT

"Alleen vliegen is beter." Dit was de gekozen om de Opel GT in 1968 te lanceren slogan, Experimenteel model is afgeleid van de GT-concept auto concept eerst door een auto-merk in Europa. deze tweezitter lengte 4.11 meter revolutie in de wereld van de sport coupes Door concentratie op een scherpe voor- en achterzijde door een goed gedefinieerde wulpse krommen, die samen met grote wielkasten en slanke taille werd betrokken bij vormen met een fles cola. roman was ook zijn beslissing Verwijder de boot en vervangen door een kleine opening achter de stoelen dringende bagage te ontvangen

Het kan worden uitgerust met een 1.9-liter vier-cilinder de Rekord C. Daarmee zijn 90 pk, met een gewicht van minder dan -940 kg per ton geslingerd dit achterwielaandrijving met een maximale snelheid van 185 km / h. Er was ook meer bescheiden mechanische mogelijkheid 67 pk 1.1 kg gewicht -845 voor whole. Ondanks zijn sportieve genetica, deur ontwerp waardoor een comfortabele in- en uitstappen van het voertuig, dat op dat moment, in de vroege dagen van het gebruik van de minirok was een overtuigend detail.

Opel Manta

De Opel Manta A Het werd geïntroduceerd in 1969. Een jaar later kwam haar sportcoupé, bijna op gelijke voet met de Ascona A sedan, met die hij deelt chassis en mechanische componenten en sommige die hebben geleid tot een zeer strakke en concurrerende prijs. George Gallion, hoofd exterieurdesign bij Opel op het moment, had weinig tijd om de Opel Manta, die niet meer dan was het ontwerpen de reactie van de Duitse mark aan de succesvolle Ford Capri. Dit werd verteld op het moment Gallion: "Mijn baas op het moment, Chuck Jordan, gaf mij de taak van het ontwikkelen van een concurrent van de Capri. Voor het vertrek op vakantie, Chuck eiste dat ik klaar was terug te keren; Anders zou hij me te leren hoe hij moest doen. "

Het resultaat was een Opel Manta zeer schoon design, stijl Italiaanse sportauto. Frameloze ramen, een moderne achterzijde en een front gestructureerd, draaide zich snel om dit model van Opel in een model van grote betekenis onder jongeren. "Er was geen tijd om onze eigen knipperlichten en koplampen ontwerpen, dus we keken rond voor iets dat geschikt is en besloot om de koplampen van Olympia, die uit de productie kort daarvoor had teruggetrokken nemen" verklaart verder Gallion. Meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht tussen 1970 en 1988.

Opel Corsa

De kleine Opel Kadett, in de loop der generaties en aan te passen aan trends, Hij had een compact geworden. En een ruimte in het bereik dekblad Sinds 1982 is de Opel Corsa, een kleine auto, 3,6 meter lang, orgaan met drie of vijf deuren en wigvormig, zouden daarbij het hebben beste luchtweerstandscoëfficiënt in zijn klasse -0,36-. Erhard Schnell, hoofd van het ontwerp, was het model van GT gaf een promimentes wielkasten esthetische sterken. In sommige markten, bood hij zelfs met TR sedan lichaam met aparte bagageruimte -voor een van onze partners, Friedhelm Engler, hoofd van het ontwerp van Opel, een van de minder sierlijke modellen merk- geschiedenis. Het was deze ene zeer mannelijk model, met veel rechte hoeken en heldere, duidelijke next generation-lijnen zou veel meer vrouwelijk zijn.

Opel Omega

Opel presenteerde zijn grote Omega sedan in 1986 als opvolger Rekord en na het investeren van meer dan een miljard euro in de ontwikkeling ervan. Ervaar Opel design team in samenwerking met specialisten in aerodynamica dat had ontwikkeld Tech1 studie in 1981 -anticipaba vormen van Omega - resulteerde in de salon met de laagste weerstandscoëfficiënt in zijn klasse: 0,28. Naast aerodynamische oplossingen, een nieuwe generatie low emissiemotoren viercilinder 1,8 en 2,0 liter bijgedragen aan een lage het verbruik, met cijfers variërend tussen 6,4 en 8,4 l / 100 km.

Opel Kadett E

Een van de doelen voor de Opel Kadett E, in 1984, was om de efficiëntie ten opzichte van de generatie die vervangen te verhogen en het werd gebruikt 1200 uur in de windtunnel tot een weerstandscoëfficiënt van 0,32. Dit resultaat werd nog versterkt door de sportiefste variant, de Opel Kadett E GSI, een Cx 0,30, waardoor deze auto bogen op vier meter de laagste weerstand voor productiemodel serie in de wereld. 3,8 miljoen eenheden werden vervaardigd in meer dan negen jaar van het leven, die in catalogus zeven carrosserievarianten: Twee volumes van drie en vijf deuren, familieleden van drie en vijf deuren, een commercieel, een sedan en een cabriolet.

Opel Calibra

Praten met Erhard Schnell, die was hoofd van Opel ontwerp voor vele jaren, erkend dat "de computer kan niet creatief zijn; Ik moet een potlood in de hand hebben om mijn gedachten op papier te zetten. " En dit is wat hij deed toen hij gaf de Schnell Opel Calibra zijn opvallende coupé vorm scherp in de late jaren 1980. Met een weerstandscoëfficiënt Cx van slechts 0,26, zou de tijd van de lancering te worden in 1989, de productie-auto meer aërodynamische reeks van de wereld-iets dat niet vreemd was bij Opel-. Manta's opvolger, met afgeronde vormen en een dunne koplampen die in de mode nu, 25 jaar later zijn, Zij hebben dit iconische model gemaakt.

Opel Tigra

Ontworpen door de Japanse Hideo Kodama, de kleine Opel Tigra sport was gebaseerd op de tweede generatie Corsa. Deze werd gekarakteriseerd door zijn plaatsing 2 + 2, zijn uitgesproken pilaren B en een zeer persoonlijke en zacht afgeronde achterruit -developed US en geconfigureerd om lager de inwendige temperatuur van 4-5 graden- bereiken. Kodama gewezen op het contrast tussen zacht en hard in de Tigra elementen. De vloeiende curven in schril contrast met zijn karakteristieke wigvorm en scherpe vouwen op de motorkap creëren een contrast met de zachte contouren van de luchtinlaten in de bumper. De productie van deze coupe begon in Figueruelas in 1994 en eindigde in 2001.

Opel Zafira

Op 16 april 1999 ziet het licht Opel Zafira gebeurt met een mislukte minivan Sintra. Deze eerste generatie van de Zafira Opel Astra gestart vanuit een eindresultaat om een ​​frisse minivan te geven innovatieve technische oplossingen, waaronder aandacht voor haar innovatieve Flex7 stoelsysteem -Mag transformeren eenvoudige wijze zevenzitter tot een tweezitter voertuig met 1700 liter capaciteit zonder verwijdering met neerklapbare voor afzonderlijke stoelen in de derde rij onder de vloer, verkregen flat- laadruimte. Ook gewezen op zijn dicht bij een compact dynamiek, opnieuw de beste luchtweerstandscoëfficiënt in zijn klasse met een Cx van 0,33 en een leeggewicht van slechts 1.390 kilo. Dit alles resulteerde in opmerkelijke cijfers van het verbruik voor een voertuig in deze categorie, met de toegang benzinemotor 100 pk, het consumeren van 8,3 l / 100 km-

Opel Speedster

onbekend terrein besloot hij om uit te kijken Opel maart 2001 met de Speedster een engined roadster, iets wat tot op heden onbekend in Opel. Ook opgeschept bouw aluminium en kunststof materialen -Veel meer kans manieren het staal. Het had een lengte van 3,79 meter en 1,12 meter hoog, en is gebaseerd op het concept van Lotus Elise. Een explosieve sporten combinatie die wordt verkregen uit het combineren van een ECOTEC 2,2 liter en 147 CV-de ruiter op de Astra Coupé met gewicht van 945 kilogram naar 100 km / h in slechts 5,9 seconden. In 2003 zou een variant 200 pk turbo -0-100 km / h in 4,9 seconden en 243 km / h snelheid maximalist.

Opel Astra GTC

De enige huidige model met een visuele lijst vast te zitten op de weg. De meest opwindende Opel Astra ooit gemaakt Hij zag het licht op de Frankfurt Motor Show 2011. sportief silhouette, zeer gebogen lijn, binnen, dynamische verhoudingen ... in een product, dit GTC van 4,47 meter lengte dat betekent niet het comfort binnen af ​​te zweren met aantrekkelijke mechanische dat begint op een Efficiënte Diesel 136 pk -Midden- 4,1 liter van de consumptie en eindigt in het OPC brute 280 pk.

Als u foto's van alles te zien, klik dan op onze gallery