Så en trafikk billett brukes: 5 nøkler

Så en trafikk billett brukes: 5 nøkler

Rask betaling er karamell som vi har lurt så langt som bøter er bekymret. Drivere, lagre innsats også kan være steril, foretrekker å betale halvparten av beløpet. men som sjåfør må du aldri glemme at du har rettigheter som plikter. Og hvis det tidligere er brutt et straffespark, bør ikke være redd for å ty.

kanskje mangel på informasjon i denne saken, og derfor uvitenhet, de tar deg å velge banen, a priori, enklere. For at vi er oss: her la vi flere tastene til å anke en trafikk billett og har stor sjanse til å vinne anken.

1. Vi er alle uskyldige inntil det motsatte er bevist

Det første du må huske på er at det faktum en fin indikerer at du har begått en straffbar handling gjør deg ikke skyldig. Den spanske grunnloven inneholder i artikkel 24 Rett til uskyldspresumsjonen av hver borger og som inkluderer drivere. Dette betyr at dersom en bot er urettferdig eller ikke noe i overtredelsen prosedyren, har du full rett til anke.

Husk at selv om myndighetene, som fastsatt ved lov, antas å være nøyaktig, uskyldspresumsjonen er den som beskytter statsborger og ikke i noe tilfelle er den første over den andre.

2. Nøkkelen til en ressurs: tester

Ikke bare administrasjoner og etater kan gi bevis til en klage -ratifisering av agenten, vitnesbyrdet av det samme, bevis for riktig funksjon av mekanismene som brukes eller fotografiske bevis som er mest habituales- men du som sjåfør, kan du lage din.

Mangel på synligheten av et signal, den feilplassering eller mangel derav på det punkt hvor de kan bli godkjent test. I tillegg et bilde gitt av administrasjonen som har straffet deg er ikke alltid en mulig test. Eksempel på dette er funnet i tilfelle av trafikklys 'multones' av byen Rivas Vaciamadrid.

Også noen feil i vitnesbyrd av midlet, eller som kan vise seg å være den korrekte drift av en radar Det betyr at dommeren gir deg rett til å sanksjonert.

3. Hvordan sender jeg inn en klage?

Drivere kan finne ut om vi har bøtelagt på mange måter: enten ved en notis på stedet eller senere bosted eller hvis vi ser publisert i BOE gjennom elektronisk hovedkvarteret til DGT (DEV). Når vi er klar over sanksjon, loven sier at du har 20 dager for å presentere kravene du finner passende.

Når sendes påstandene, varsler administrasjonen oss eller at Vi introduserer en ressurs, for det vi har 15 dager, eller at de ikke er nok, så vi må betale boten.

4. Betal halv eller forsvare mine rettigheter?

Det er svært viktig at du vurderer det, hvis du presentere argumenter, er din rett til å be betaling kansellert. Blant annet fordi den kan hjelpe deg å redusere 50 prosent, må du betale boten innen 20 dager. Her er tirade, ¿frafalle av å forsvare mine interesser eller ikke?

Fra Pyramid Consulting minne oss om at Det er svært viktig at vi verdsetter klagen mottatt før lansering øynene lukket for tidlig betaling: Du må lese nøye den fine. Hvis vi ikke vi kan oppdage, til slutt, det var en feil i det, det var ikke jeg som kjørte bilen, som hadde selv sett på parkeringsbillett regulert eller at jeg ikke var på den tiden i stedet for krenkelse.

5. Hva juridisk?

Bestem deg for å bringe for retten en bot på trafikk er noe som båt snart, vi vanligvis kaster. Det er sant at velge domstolene vil det bare være nyttig når vi snakker om bøter på høyt nivå og involverer subtraksjon av en bemerkelsesverdig antall lisens poeng.

Kanskje på grunn av en enorm feilinformasjon om rettsgebyret, er det mest utbredt oppfatning at, som vi går til retten koster penger, er det ikke lenger er fornuftig å velge dette alternativet. Men realiteten er at enkeltpersoner, som registrert av loven, De er unntatt fra rettsgebyret.

Men som selv vil koste oss penger, er det aktor og advokat. Det er der vi vurdere om vi lønner seg å søke tjenester av de mange foreninger som finnes i Spania ressurs bøter. Det er også sant at, avhengig av deres dekning eller hva du kontrakt, juridiske utgifter og advokat skal inkluderes eller ikke.

også, som en person du må betale noen kostnader som er en prosentandel av beløpet av straffen. Disse kostnadene, for ikke dommeren i din favør, skal bæres av administrasjonen samt stjålne gjenstander og mengden av boten.