Bombshell! De Fiat Group kon verkopen Alfa Romeo en Maserati

Bombshell! De Fiat Group kon verkopen Alfa Romeo en Maserati

Het idee is niet nieuw. Eerder dit jaar was het gerucht en de Fiat Chrysler Automobiles voornemen om zijn Alfa Romeo en Maserati merken verkopen. Maar nu heeft hij een boost door het nieuws dat sommige Chinese merken proberen om een ​​deel van de activiteiten van Fiat te kopen ontvangen.

Onder verwijzing naar mensen die bekend zijn met de materie, Bloomberg meldt dat volgens de rapporten Alfa Romero ontdoen van Maserati en het bedrijf toelaten om zich te concentreren op de massamarkt voertuigen en worden "aantrekkelijker ten opzichte van zijn concurrenten." De maatregel ook helpen om de waarde van de onderneming, iets wat de familie Agnelli wil. Goldman Sachs Group Inc. geschat dat bedrijf Fiat Chrysler ter waarde van 50.000 miljoen euro op hun eigen, het dubbele van de huidige waarde van 24.500 miljoen euro in de groep.

Het besluit zou worden genomen tot begin volgend jaar en bij het uitvoeren van transacties blijft onduidelijk, maar rapporten suggereren dat Alfa Romeo en Maserati waard zou kunnen worden tot 7.000 miljoen euro, terwijl een van zijn merken, Magneti Marelli en andere delen van het bedrijf worden gewaardeerd op tot 5.000 miljoen euro, volgens analisten.

de CEO van Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, 65, is de voorbereiding van haar vijfjarige business plan voor het verlaten van de automaker in 2019. Afzonderlijke delen van de groep is een bekend hulpmiddel voor de uitvoerende macht. In 2011 werd het bedrijf gescheiden van de vrachtwagen en trekker maker CNH Industrial NV en verlost van Ferrari in 2016. Samen hebben de bedrijven hebben nu een marktwaarde van bijna 50.000 miljoen euro, in vergelijking met iets meer dan 5.000 miljoen euro in 2004, toen Marchionne overnam.

Volgens het voorstel Fiat Chrysler Automobiles is voornemens om Jeep houden om de auto zakelijke massamarkt te verankeren. en dat Jeep heeft de interesse van de Chinese Great Wall Motor Co. aangetrokken Exane BNP analisten Dominic O'Brien en Stuart Pearson legde uit dat " Great Wall uitdrukken van een duidelijk belang bij alle of een deel van Fiat Chrysler, de focus verschuift van de winst die potentieel om potentiële desintegratie van merken. "

Risico op breuk

Echter, een breakout strategie brengt aanzienlijke risico's en Fiat's wordt geëvalueerd. Alfa Romeo is in de vroege stadia van zijn drive om een ​​wereldwijd merk van luxe auto's worden en nog steeds het nodig heeft miljarden euro's aan investeringen om nieuwe modellen te ontwikkelen en te concurreren met A-merken zoals BMW en Mercedes-Benz. En geen van beide Maserati en Alfa Romeo hebben de aantrekkingskracht van het merk Ferrari. Om deze hindernissen te compenseren, Fiat kunnen proberen om een ​​partner te veilig te stellen voor de luxe merken.

De druk om te handelen is duidelijk. Ondanks een stijging van 34 procent dit jaar, Fiat acties van de goedkoopste blijven de Stoxx 600 Automobiles & Parts, de handel op 4,6 maal de geschatte 12 maanden ten opzichte van de industrie gemiddeld 7,4 keer te winnen. Van haar kant, de auto-onderdelen maker Faurecia, een van de concurrenten van Magneti Marelli, verhandeld tegen 11,4 keer de geschatte inkomsten, terwijl de BMW is in 7,2 keer.

Een onderbreking van Fiat zou een volgende stap in het plan miljardair Agnelli familie om te breken met een afhankelijkheid van de vluchtige automotive bedrijf massamarkt. Volgens John Elkann, het hoofd van de clan, de grootste aandeelhouder van Fiat heeft geprobeerd om zijn rijkdom te diversifiëren via zijn houdstermaatschappij Exor NV. Elkann zei Exor zou bereid zijn om zijn belang van 24,5 procent in Fiat Chrysler Automobiles verminderen in een overeenkomst om een ​​grotere groep te creëren.

Marchionne heeft een voorstander van consolidatie, met het argument dat de industrie besteedt geld het ontwikkelen van meerdere versies van dezelfde technologie. Deze druk alleen in een tijd opgevoerd toen landen als Frankrijk een termijn voor het einde van verbrandingsmotoren, en autonome rijtechnologieën en connectiviteit diensten dreigen de traditionele business model van de auto-industrie te veranderen.

Fiat CEO erkend dat de meest ingrijpende veranderingen vorige maand afkomstig kan zijn wanneer zij beoordelen of de spin-off een deel van haar activiteiten zei hij. Het bedrijf is duwen tot 4.200 miljoen euro van de schuld te elimineren aan het eind van volgend jaar.