Jay Leno auto’s

Jay Leno auto's: de liefde voor de klassiekers.Jay Leno auto's: Eco Jet.Jay Leno auto's: Tank Car.Jay Leno auto Ariel Atom.

Er zijn verschillende beroemdheden die ware passie voor auto's belijden: Jamiroquai, Adrien Brody, Keanu Reeves ... Maar als er één is dat de koek neemt dit Jay Leno. De vader van de late night-formaat, die aan ons land met Pepe Navarro, Xavier Sardá en Andreu Buenafuente vertegenwoordigers heeft geëxporteerd, heeft zo'n voorliefde voor alles wat wielen leidt en wordt aangedreven benzine, een groot deel van zijn enorme fortuin wordt besteed aan voertuigen verzamelen alsof ze kaarten werden de handel. Wie zou kunnen ...

Het goede ding over Leno heeft maar liefst 84 auto's en 73 motorfietsen. En waar je blijft? Het is een garage, hoewel 'garage' heeft weinig. Meer als een museum: drie schepen met elkaar verbonden zijn, of 14.000 meter pleinen oppervlak, volledig ingericht per merk en model. Het resort is zo groot, dat zelfs kan worden gezien door Google Earth, satelliet-applicatie Internet browser. Leno heeft de naam van deze tempel van de auto als Big Dog Garage en op zich is het al vol curiosa. Ten eerste is het voorzien twee vaste mechanische die verantwoordelijk zijn voor het houden van auto's en hebben ze altijd over: Leno heeft de 'gezonde gewoonte' om elke dag te gaan werken met elkaar, herhaalt nooit auto 's nachts.

Een dergelijk complex heeft veel energie. Dus, als milieu-overwegingen een deel van ons dagelijks leven geworden, de beroemde gastheer van 'The Tonight Show' bijna geïnvesteerd $ 500.000 in hernieuwbare generatoren energie, Big Dog Garage voeden zijn zonnepanelen en een windturbine. Een dergelijke inzet van technologie is staat die stroom leveren aan meer dan veertig huizen in één dag zonnige maar dient slechts tot 40 procent van de behoeften van de levering Big Dog Garage.

Afgezien van het continent, die een artikel op zich verdient, richten we ons op de inhoud: kunstwerken op wielen die er in zitten. Denk aan een auto die je droom om te rijden, maar dat zal nooit in uw garage. dan Jay Leno Hij heeft het. In zijn collectie ontbreken niet de klassieke, prachtige sportauto's, luxe sedans en een verzameling van auto's gemaakt in Amerika. Maar er zijn bepaalde eigenaardigheden die speciale vermelding verdienen en behoren tot zijn favoriete. We tonen enkele voorbeelden.

Dit unieke model in de wereld is misschien wel de meest representatieve van de 'Leno's Collection'. En het is omdat GM om hulp gevraagd voor de ontwikkeling van. Het werd getoond op de 2006 SEMA tuning tonen de belangrijkste VS en een van de meest representatieve van de wereld en is een gewijzigde versie van een Chevrolet Corvette Z06. Hoewel er weinig overblijfselen van de Amerikaanse sport in het beeld Eco Jet, veel dichter bij de Cadillac voor zijn robuuste en aristate merk. Zijn motor, geplaatst vooraan in het midden positie is een Honeywell LT-101 turbine 650 pk kracht en één van de belangrijkste voordelen is het vliegwiel, omdat het is gemaakt met elementen zoals aluminium, koolstofvezel of Kevlar.

Noem deze waanzin op wielen auto is bijna een drogreden. Deze raket was vervaardigd door Chrysler in 1953 en hij verbergt onder de kap reusachtig M-47 drijfmiddel Patton. Voor degenen die het niet weten, het is de motor die rustte de aanval tanks. Dit wezen van enorme afmetingen, heeft 810 pk en ongetwijfeld de meest gevreesde vijand in een belemmeringsras drag.

Als een goede Amerikaan, Jay Leno voelt toewijding aan 'muscle car'. Ford Mustang, Chevrolet Camaro, Dodge Charger ... een aantal van deze namen in hun heden en verleden te zien in Big Dog Garage. Echter, de meest exotische van alles is de ik Toronado. Terwijl de carrosserie en het interieur behoren tot deze klassieke jaren '70, zijn hart is geheel nieuw. Dit is een prototype van GM Prestatie een ondertekende V8 7.0 liter en 1070 CV die, natuurlijk, het wordt geassocieerd met de klassieke achterwielaandrijving. Petite animalada.

De Amerikaanse ster opgenomen een paar jaar een van deze exclusieve sport doet denken aan een race-auto maakt. In feite, Leno heeft de eerste eenheid vervaardigd in de VS. de Ariel Atom, Dit wordt bevestigd door de serienummer: # 0001. Bekend als de auto aanbieden sensaties motorfiets, deze convertible 245 pk 8200 rmp bereikt 225 km / h en versnelt van nul tot zestig 2,89 seconden. Vreemd genoeg zeggen we dat Jay Leno nam een ​​dagtocht en moest zoveel 'wax', die werd neergeschoten en benzine worden geconfronteerd met de Autobooks-Aerobooks winkel gelegen in Los Angeles en dat is heel frequent geven.

één van de meest geliefde modellen Presenter$ 350modificatiesmet hem ging naar zijn eerste show

- Jay Leno sport