De OCU waarschuwt voor de financiering van auto’s bij dealers

De OCU waarschuwt voor de financiering van auto's bij dealers

De financiering komt meestal verpakt met beloften van kortingen en betalingsfaciliteiten, maar we moeten voorzichtig bij het sluiten van de deal uit te oefenen. Daarom waarschuwen wij van de Organisatie van Consumenten en Gebruikers (OCU) na te gaan anoniem zes dealers grote merken om offertes aankoop van verkocht in Spanje meer voertuigen en financieringsvoorwaarden aan te vragen.

De studie heeft gezien hoe verzoek om financiering uit de dealer is zeer eenvoudig. Bovendien zijn de handel zelf die deze mogelijkheid om klanten te werven met een zeer opvallende kortingen aan te bieden (bijvoorbeeld 2.500 euro in het kopen van een Citroen C4, de financiering van een minimum van 6.000 euro voor een periode van ten minste 4 jaar). maar 77 procent geweigerd om documentatie in te dienen vooraf met schriftelijke informatie, de enige verstrekte informatie was het bedrag van de maandelijkse vergoeding.

Informatie over kosten, verplichte diensten voor arbeidsbemiddeling (zoals levensverzekeringen), verlengde garantie en onderhoudsprogramma's, met inbegrip van de nominale rente of april van toepassing zijn op de operatie, worden onderwerpen behandeld na het sluiten van de verkoop. Dit maakt het onmogelijk om te weten of de financiering is duur of goedkoop, Ook is het niet gemakkelijk om de consument te vergelijken aanbiedingen en de waarde van de meest interessante.

De OCU klacht

De OCU heeft voorgelegd, om deze reden, één klacht bij de Bank van Spanje het gebrek aan transparantie in deze financiële operatie. Daarnaast hekelt ook het bestaan ​​van de bepalingen inzake de woonplaats, het opleggen van een boete (in de meeste gevallen te ver, het is de terugkeer van alle kortingen of bonussen verkregen voor de financiering van de auto), indien de lening vervroegd wordt afbetaald.

De financiering in de showroom is gegroeid tijdens de crisis. Sales dalingen werden aangevuld met flinke kortingen, betaling ornot lagere rente tegen een strakke banken. Details van verenigingen van fabrikanten (ANFAC) en verkopers (Ganvam) verklaart dat 80 procent van de auto kopers moeten financiering. In 2015 is de gemiddelde kortingen op nieuwe auto's in de Spaanse markt was 4368 euro per auto.

Tips om te beschermen tegen de cocesionarios

In deze situatie is de OCU biedt een aantal waarschuwingen, advies en informatie consumenten bij de financiering van een auto:

- Financiering via de dealer kan goedkoper zijn om te lenen in een financiële instelling, maar dit zal vrijwel uitsluitend afhangen van het bedrag van de korting dealers aanbod.

- Als u kiest voor de financiering bij de dealer, indien mogelijk moeten worden verplicht het kapitaal en de minimale periode die nodig is om de korting te ontvangen.

- moet Controleer alle items opgenomen in quota (Fee, ondersteunende diensten, enz.) En vragen of ze hebben geen extra bedrag te betalen.

- Als u nog geld beschikbaar is, is het beter om vooraf betalen. Echter, om te voorkomen dat problemen beter een keer te doen verlopen duurzaamheid.

- Na het betalen van de dealer financiering is het van essentieel verzoeken het certificaat van nul evenwicht, die nodig zijn om de reservering domein annuleren.

In ieder geval, laat je niet misleiden. De kosten van de financiering van meer gekoppelde producten (verzekeringen en extra's) altijd groter is dan de korting verkregen voor financiering. Daarom, en ondanks de bezuinigingen, altijd goedkoper zijn om de auto te betalen in contanten.

U kunt ook geïnteresseerd

De OCU klacht aan dealers en merken door onderling de prijzen

Problemen met de dealer of workshop nodig klachtenformulieren

Black Friday 2016: Best Car aanbiedingen