Mazda RX-8 tweedehands: vanaf 6.000 euro minder!

Wat is de prijs van een Mazda RX-8 gelegenheid?Wat is de prijs van een Mazda RX-8 gelegenheid?Wat is de prijs van een Mazda RX-8 gelegenheid?Wat is de prijs van een Mazda RX-8 gelegenheid?

de RX-8 Mazda is een sport- veel minder origineel. Het heeft vierzitter en achterpanelen die in een tegengesteld aan de mars, zonder te vergeten dat het geanimeerd door een eigenaardig twee rotor wankelmotor en 231 pk.

In 2003 begon hij met de productie van de oorspronkelijke Mazda RX-8, een sport die iedereen verrast door de oorspronkelijke ontwerp, de vierzitter Hij is het aanbieden van het interieur en, vooral, door het aanbieden van achterdeuren is Ze openen in de tegengestelde richting normaal, wat hij gedwongen om te doen zonder dat de centrale pijler.

de Mazda RX-8 Het was dan ook een sport-vrij praktische en bruikbare dankzij achterstoelen vrij leefbaar en een romp waarin het was ongewoon breed voor dit type auto.

Mazda RX-8 gebruiktde wankelmotor de Mazda RX-8 ook zij de aandacht, maar het was geenszins een nieuwigheid onder de sportieve Japanse merk, waardoor de productie van auto's met deze technologie sinds 1968. De Mazda RX-8 het vervangen van de RX-7, maar in tegenstelling tot de laatste, de rotatiemotor had geen supercharger.

de Mazda RX-8 paardrijden twee turbines van 654 cm3 en het aangeboden in versies van 191 en 231 pk, de laatste is de enige die de Spaanse markt bereikt. Bij transmissies krijgen handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische vier, Het is de eerste die de meeste van de eenheden die naar ons land kwam, bleef. Uiteindelijk bleek ook een automatische transmissie met zes versnellingen en nokken op het stuur. Serial riding sperdifferentieel beperkte slip ook en ESP elektronische traction control beide loskoppelbaar.

de Mazda RX-8 Ze werden verkocht net iets meer dan 192.000 eenheden wereldwijd. In ons land, slechts 1.000 en na 2009, waarin hij erin geslaagd om slechts 25 auto's te plaatsen, stopte de productie bijna twee jaar voor het einde van de productie. De steeds beperkende antipollution normen en in het bijzonder de Euro 5 ondertekende zijn doodvonnis, als de wankelmotor was niet in staat om te vervullen. Echter, en zoals reeds aangekondigd, Mazda niet bij de pakken neer en blijft werken in de toekomst wankelmotor die het licht kon zien op de middellange termijn.

Opgemerkt dient te worden dat de wankelmotor aanbiedingen vele voordelen ten opzichte van de Otto cyclus. Het is veel compacter en lichter, features minder bewegende delen, zijn operatie is veel soepele en evenwichtige, Het maakt het mogelijk roulatieschema veel hoger en in theorie is het veel meer betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden. Integendeel, het heeft een hoger brandstofverbruik en besteedt genoeg olie.

De Mazda RX8 is een sport-klassieke mechanische configuratie rapportage vele tevredenheid aan de bestuurder. Het is zeer licht, net iets meer dan 1.300 kg en dankzij een deal die ongeveer 50% komt treinen, biedt een zeer goed gedrag en zeer vooruitstrevend de limiet. De motor is niet vooral bekend om torque cijfers aangeboden, maar door het gemak waarmee een hoog rendement te werken; het contact snede zich op 9300 rpm.

Mazda RX-8 gebruiktMazda RX-8 prijzen op de secundaire markt

De Mazda RX-8 is een auto die kan worden gevonden zeer concurrerende prijzen op de tweedehandsmarkt. Voor minder dan € 6.000, kan een RX-8 te kopen in uiterlijk goede staat, terwijl de nieuwste productie van auto's en minder kilometers noden € 15.000 wrijven. er genoeg om uit te kiezen en vreemd genoeg het opvallend dat de meeste van de eenheden aangeboden hebben niet al te veel kilometers lange route. Opgemerkt dient te worden dat dit een gril, een tweede of derde auto in de meeste gevallen, hebben hun eigenaren zorgvuldig bewaard.

de Mazda RX-8 dit is zeer betrouwbaar en niet te duur om te onderhouden. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat het brandstofverbruik is enigszins hoog en dus ook de olie, die moet je niet bang te maken, want het is inherent aan deze motoren. De belangrijkste gebreken zijn niet precies monitoren olieverbruik, die ernstige schade kan veroorzaken. Als de motor wordt beschadigd als gevolg van een gebrek aan smering of overmatige kilometers, is het het beste om het te vervangen door een nieuwe, de werking van circa € 6.000 bij de officiële dealer.

U kunt ook geïnteresseerd

- Om de vernieuwde Mazda 6 testen

- Mazda MX-5 RF, kunt u al kopen van de meest exclusieve Miata

- Mazda RX-9: Nieuwe sportauto met rotatiemotor in 2020?