6 van de 90 sporten die zal zijn toekomst klassieke auto’s

90 sportwagens, toekomstige klassiekers90 sportwagens, toekomstige klassiekers90 sportwagens, toekomstige klassiekers90 sportwagens, toekomstige klassiekers

de sport van de jaren '90 Ze hebben iets speciaals. Na de brutaliteit van de jaren '80 en zijn excessen, zowel mechanische en design, in 90 technische verfijning wordt bereikt veel hoger, met een beter evenwicht in elk opzicht. Het is meer bruikbaar, comfortabele auto's en met een minder gecompliceerde onderhoud, wat niet eenvoudig betekent. Voorbij zijn de jaren waarin de prijzen waren op een dieptepunt, en nu is de waarde van veel sport 90 Het is geëxplodeerd (Honda NSX, BMW M3, Porsche 911...), Maar er zijn nog een aantal binnen het bereik van stervelingen (ZIE FOTO'S MET SPORTEN VAN 90 TE ZIJN IN DE TOEKOMST CLASSICS).

BMW 850i

de BMW 850i is een van hen heeft ook de toegevoegde attractie van een uitrusting V12 atmosferische motor, iets heel exotisch in onze dag, vanwege de trend in de richting van 'downsizing' en regelgeving ter bestrijding van verontreiniging die vereisen vaak het verminderen van cilinder motor om te voldoen aan emissiedoelstellingen, gecompenseerd door drukvulling prestatieverlies. Maar zonder twijfel de beste vermogen komt nog steeds van hoge verplaatsingen, en hoe meer cilinders, hoe beter. Ja, de ingewikkelde verdeling van een V12 maakt het onderhoud wordt marteling, zodat in het geval van BMW 8-serie wordt nog respondent 840Ci, die betrouwbare V8 motor ook zeer aantrekkelijk. In ieder geval, het gewicht is hoog, dus verwacht niet dat een sport-gedrag, maar dit is een comfortabele Gran Turismo vol met zeer innovatieve functies voor zijn tijd, die ook een bron van complicaties elektronische waterpas kan zijn. Het grootste exponent van het assortiment BMW 8-serie was de 850 CSi, met de V12-motor zeer geretoucheerd te bereiken 379 pk, handleiding en vier gestuurde wielen.

Chevrolet Corvette (C4)

Met een veel eenvoudiger technische aanpak, chassis en bladveer achterwielophanging hoge verplaatsing V8 motor, de Chevrolet Corvette Het is een van die sporten die U kunt een goede prijs, vooral de vierde generatie C4 -de vijfde (C5), kunt u ook binnen deze classificatie, aangezien beide waren van de productie in de 90- jaren. Eindeloze varianten zag het licht, hoewel misschien wel het beroemdste was de Chevrolet Corvette ZR-1, die kwam om te betalen 405 pk in hun nieuwste productie versies. zijn 5.7 liter V8 Het werd geassocieerd met een 6-versnellingsbak vervaardigd door ZF en lotus Hij had veel te doen in de ontwikkeling van het model.

Mazda RX-7

een andere auto legendarische sport is ongetwijfeld de Mazda RX-7, waarvan de derde generatie werd gedreven door een biturbo rotatiemotor, met drie macht stappen per jaar van productie, 256, 265 en 280 pk. complex drukvulling, sequentiële type Het werkte de eerste turbo van 1800 tpm, terwijl de tweede blazen van 4000 rpm. Betrouwbaarheid problemen hebben deze motor spatte sinds haar oprichting.

Mercedes 500 E

In tegendeel geschiedt met vaste Mercedes 500 E -of E 500, Na restyling in 1994, in samenwerking met Porsche en geanimeerd door een briljante 5-liter V8 motor en 326 pk. Porsche was verantwoordelijk voor vervaardiging handmatig elke Mercedes 500 E, die 18 volle dagen. De productie was beperkt tot 10.479 eenheden waarvan u kunt nog steeds vinden voorbeelden in zeer goede staat. geheel exclusieve high performance sedan een ereplaats die het verdient onder toekomstige klassiekers.

Nissan 300ZX

Een andere Japanse sport meest interessante is de Nissan 300ZX, waarvan versies Twin Turbo bereikte de 305 pk en zij bezaten aanzienlijke technologische last. Je zou kunnen worden besteld met het systeem vier gestuurde wielen, riep Super HICAS (High Capacity Actief Controlled Steering), niet alleen bedoeld om de wendbaarheid te vergroten, maar ook de dynamische curve verbeteren. Zelf begrensde topsnelheid bedroeg 250 km / h.

Porsche 968

Met de nieuwe Boxster 718 terugkeer naar een 4-cilindermotor interesse in de Porsche 968 Het kon reignite. de Porsche 944 opvolger het berijden van een 4 cylinder atmosferische hoge verplaatsing, liefst 3 liter, gelegen in de voorkant beschikbaar en bevestigd aan een transaxle transmissie op de achterzijde trein. Vroege versies overgegeven 241 pk, hoewel er veel meer exclusieve en krachtige was turbocharged versies zijn van zeer beperkte productie, 968 Turbo S en 968 Turbo RS, ze kwamen om te betalen 309 en 354 pk, respectievelijk.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis

Porsche Boxster 718 en 718 Cayman met boxermotor 4 cilinders

10 top super sportauto's van de jaren '90