Nieuwe wet gebruikte auto-onderdelen: alles wat u moet weten

Nieuwe wet gebruikte auto-onderdelen: alles wat u moet weten

Op 22 januari in werking getreden nieuw Koninklijk Besluit dat de verordening inzake voertuigen aan het eind van zijn levensduur beïnvloedt. De nieuwe functies zijn gericht op het specificeren van de scope van de standaard, in detail beschrijven het proces uitgevoerd door geautoriseerde voertuigen aan het eind van zijn levensduur centra, de maatregelen om deze te voorkomen dubbele financiering op zich nemen van voertuigen en hun componenten en complete een aantal bepalingen betreffende de verplichtingen van producenten en andere economische agenten.

Wanneer een vervanging is illegaal

De onderdelen moeten komen, noodzakelijkerwijs, van een CAT: degenen die niet beschikken over die bron illegaal. De CAT is de enige bevoegd om hergebruik en verkoop van onderdelen en onderdelen van voertuigen die eerder uitschrijving in de Algemene griffie van de DGT voertuigen hebben veroorzaakt en ontsmet.

Dit betekent dat die platforms die illegaal delen adverteren, hetzij door hun afkomst te negeren of zijn de personen of bedrijven anders dan CAT, Ze hebben wettelijke aansprakelijkheid. Workshops zijn ook rijden in voertuigen gebruikte onderdelen kennen hun oorsprong niet een CAT en de bijzondere, bewust, in uw auto een hergebruikte onderdelen van illegale oorsprong.

Bovendien, Ze kunnen ernstige schade die voortvloeit uit de montage van de illegale deel in een voertuig veroorzaken: Bijvoorbeeld, als de auto is onderworpen aan een ongeval, de verzekering kan het niet overnemen.

Auto's met alle onderdelen

Wanneer een individu wil om zich te ontdoen van uw auto en niet te betalen voor levering aan CAT, hoewel het voertuig zonder de marktwaarde of deze negatief is. Se de auto mag niet het voorwerp van een voorafgaande demontage van onderdelen of componenten zijn geweest. Voor het zij zo, de kat aan het bevoegde ministerie van de betrokken gemeenschap dit tekort.

Hoe zit het met tweedehands banden?

Koninklijk Besluit duidelijk aangeeft wat er gebeurt met de banden. De fabrikant heeft al een eigen management systeem gebaseerd op het model vervanging: wanneer gaan we naar een werkplaats om een ​​van onze autobanden veranderen zijn gecoverd of gerecycled.

Met de nieuwe regelgeving, CAT twee mogelijkheden: ofwel teruggewonnen in het scheidingsproces van componenten voor verkoop of levering managers band. In het eerste geval, indien de verkoop is aan een individu moet worden gegeven een andere band vervangen op het moment van verkoop. Als marketing is een workshop, het hoeft niet naar elke gebruikte banden terug te keren, maar moet u indienen van een certificaat aan de CAT waarin duidelijk maakt haar verplichting om te leveren aan een manager wanneer u ze ontvangt.

Met dit nieuwe systeem, kan het ministerie zich bewust zijn van de bewegingen gegenereerd gebruikte banden en wat de manager banden met hen.

Waarom nieuwe regels?

Het nieuwe Koninklijk Besluit Het lost de problemen die sinds de vaststelling van de eerdere wetgeving in 2002 was ontstaan ​​Met het, nastreeft aanpassing aan een Europese richtlijn die een maximale recycling van een voertuig wil aan het einde van zijn levensduur, hergebruik van zoveel mogelijk onderdelen zorgen voor een betere en superieure hergebruik van materialen.

Daarnaast is de nieuwe KB Het doel is om de verantwoordelijkheid van de fabrikant van het voertuig uit te breiden die samen de krachten met importeurs, organiseren en te financieren het verzamelen en beheren van de auto's die achatarren en behandeling van afval die ze genereren.

voor Aedra (Spaanse Association of Automobile en recycling slopers) "De goedkeuring van dit koninklijk besluit is het resultaat van een langdurig onderhandelingsproces met de administratie en met de betrokken sectoren. Onze beoordeling is zeer positief, want het is een juridisch kader dat de problemen die voortvloeien uit de toepassing van de bovengenoemde Koninklijk Besluit oplost. In het kort, deze nieuwe R.D is goed nieuws voor iedereen, " informeert ons Rafael Pardo, directeur-generaal van Aedra.

U kunt ook geïnteresseerd

De big business van auto-onderdelen

online sloopwerven: dus al verkopen tweedehands onderdelen

Bedrijfsvoertuigen moet pas verplichte, door de sloop