Easytronic, manuele versnellingsbak en automatische

Opel zal in het najaar haar nieuwste technologische vooruitgang, de transmissie Easytronic vijfversnellingsbak. De nieuwe Opel Corsa 1.2 het vertrouwelijke verantwoordelijk is voor haar dienstverlening vanaf volgend najaar.Easytronic, manuele versnellingsbak en automatischeEuropese woning General Motors heeft een hybride oplossing tussen automatische versnellingsbakken en handmatige gezocht. Toekomstige bestuurders van de nieuwe Corsa 1.2 (75 pk / 55kW) zullen genieten van de nieuwste toevoeging aan Opel, de versnellingsbak "Easytronic". Deze technologische vooruitgang kunt u het gemak van een automatische versnellingsbak en de efficiëntie en sportieve karakter van een handgeschakelde versnellingsbak te genieten.

In de handmatige modus, het koppelen doos en losgemaakt door de bestuurder (geen koppelingspedaal) in de automatische modus voert het systeem ook de snelheid verandert. In het laatste formulier dat u bereikt produceren een 0,1 liter brandstof besparen in vergelijking met hetzelfde model met een conventionele versnellingsbak.

De Easytronic systeem is ontwikkeld met LuK en Bosch; een samenwerking die heeft geleid tot de eerste verzending van de soort waarin de koppeling wordt ingeschakeld en de versnelling wordt uitgevoerd door drie elektromotoren. Het resultaat is een verschuiving verandering razendsnel onderbreekt de energiestroom alleen voor een korte tijd en moet slechts 300 milliseconden gemiddeld te vullen met de mogelijkheid van het overslaan snelheden als dat nodig is.

Het innovatieve systeem draagt ​​ook haar steentje bij om de veiligheid te bevorderen, te verminderen multi-speed Easytronic, zo nodig, wanneer het gaspedaal volledig ingedrukt. Bovendien, de automatische koppeling ondersteunt ABS: de doos komt in- en uitschakelen van uitzending van de aangedreven voorwielen plaatsvindt. Met deze handeling, kan de beschikbare grip uitsluitend voor optimale vertraging en richtingsstabiliteit te handhaven.

De prijs van dit nieuwe systeem iets lager zijn dan een conventionele automatische viertraps veranderingen.