Benzine of diesel: brandstof verontreinigt wat?

Benzine of diesel: brandstof verontreinigt wat?

moment het lijkt erop dat de Diesel verloren ten gunste van de benzine wanneer het zich voordoet welke is schadelijker brandstoffen. In feite, diverse lokale overheden wereldwijd al maatregelen hebben genomen over de zaak, op tafel te leggen verschillende maatregelen uit te faseren deze brandstof hun steden. Zonder verder te gaan, Madrid. Het oorspronkelijke doel van de regering onder leiding van Manuela Carmena is om de circulatie van dieselvoertuigen te verbieden door de straten van de stad in 2020. Parijs ook toegetreden tot Mexico City, onder andere steden, om het initiatief.

nu een nieuw werk gepubliceerd in Scientific Reports, geleid door Universiteit van Montreal (Canada) heeft gezegd dat de verontreiniging door diesel minder schadelijk is dan de productie van benzine. Zoals opgemerkt door deze studie, die de medewerking van wetenschappers heeft gehad

Volgens de studie, die ook de Zwitserse wetenschappers Amerikanen, Noren, Frans, Italiaans en hielp, Diesel vandaag is veel schoner dan voorheen en het is minder toxisch dan benzine. In de woorden van een lid van het onderzoeksteam, Patrick Hayes, "de Diesel heeft een slechte reputatie, omdat je de vervuiling kunt zien, maar in werkelijkheid Erger onzichtbare vervuiling die auto's te produceren benzine. "

Modern Diesel, minder vervuilen dan benzine

Wetenschappers die op de studie over de verontreiniging van de Universiteit van Montreal werkte suggereren dat de inspanningen van regelgeving om het milieu te beschermen moeten worden gericht tegen oude dieselauto's en benzine. Moderne dieselauto's zijn er nieuwe normen zijn vastgesteld en zijn nu zeer schoon, zodat de aandacht gericht moet zijn op de regulering van de benzinemotoren.

Zowel Europa als de Verenigde Staten hebben geëist in de afgelopen jaren dat Roetfilters equipasen voertuigen DPF een aanzienlijke vermindering van de vervuiling uitgestoten. Tijdens de studie, het vergelijken van de twee brandstoffen, benzineauto's uitgegeven een gemiddelde van 10 keer meer koolstofdeeltjes bij een temperatuur van 10 ° C en 62 maal bij een temperatuur lager dan 7 ° C Deze hogere emissie bajad temperaturen geassocieerd met een meer uitgesproken effect koude start.

De resultaten van de studie door de Universiteit van Montreal zetten vraagtekens bij de gegevens suggereren dat dieselauto's met zich meebrengen emissie tarieven veel hoger deeltjes. echter, Uit het rapport blijkt ook dat de oude auto's zonder roetfilters DPF vervuilen meer dan benzine, Diesel en algemeen uitstoten stikstofoxide, verantwoordelijk voor verontreiniging en zure regen.

U kunt ook geïnteresseerd

Benzine of diesel, welke is beter?

Diesel auto's in het vizier van Financiën

Dieselauto's vervuilen meer dan vrachtwagens en bussen